Hlavní obsah

Využijte slevy na očkování svých dětí!

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před rotavirovými průjmy ochrání vakcína Rotarix. Tu mohou nyní rodiče pořídit svým dětem se slevou.

Článek

Rotavirové infekce nezpůsobují malým dětem jen běžné průjmové onemocnění. Mohou být provázeny vysokými horečkami, zvracením a bolestí břicha. Vše může následně vést až k dehydrataci a následné nutné hospitalizaci miminka, v raritním případě i k úmrtí. Spolehlivou ochranu před rotavirovými průjmy představuje očkování. Všeobecná zdravotní pojišťovna nabízí rodičům příspěvek na vakcínu RotarixTM, kterou je možné chránit děti již od 6 týdnů.

Rotaviry jsou velmi rozšířené viry, které přežívají na předmětech i na lidské kůži. K přenosu nákazy dochází především orální cestou z kontaminovaných předmětů, jako jsou například hračky nebo třeba přebalovací pulty. Ani důsledná hygienická opatření nedokážou nákaze zcela zabránit. Rotaviry jsou totiž velmi odolné proti dezinfekčním prostředkům. Malé děti před nákazou spolehlivě ochrání pouze očkování.

Akce Všeobecné zdravotní pojišťovny umožňuje rodičům za očkování svých dětí proti rotavirům výrazně ušetřit. Rodič nebo zákonný zástupce dítěte si vyzvedne na pobočce zdravotní pojišťovny certifikát s uvedeným rodným číslem dítěte. U lékaře či v lékárně zaplatí za celé očkovací schéma maximálně 2600 Kč (cena bez aplikačních poplatků) a od Všeobecné zdravotní pojišťovny získá po předložení potvrzeného certifikátu 500 Kč zpět. Kompletní schéma tedy vyjde celkem na 2100 Kč (cena bez aplikačních poplatků).

Vakcína RotarixTM se podává dítěti ústy ve dvou dávkách a lze ji aplikovat současně s jinými očkovacími látkami. První dávku vakcíny může dětský lékař podat dítěti již od jeho 6 týdnů. Rozestup mezi jednotlivými dávkami je vždy minimálně čtyři týdny, očkovací schéma tak může být dokončeno již v 10 týdnech věku dítěte. O očkování proti rotavirům se rodiče mohou poradit se svým praktickým lékařem pro děti a dorost.

Vakcína RotarixTM je registrovaný léčivý přípravek pro prevenci rotavirových gastroenteritid, je vázána na lékařský předpis a není hrazena z prostředků veřejného zdravotního pojištění. Před použitím si pečlivě prostudujte příbalovou informaci a poraďte se s dětským lékařem Vašeho dítěte. http://www.gskkompendium.cz/pil-rotarix-peroralni-suspenze.aspx. Případné nežádoucí účinky nám prosím nahlaste na cz.safety@gsk.com. Reklama na humánní léčivý přípravek

Reklama

Související témata:

Načítám