Hlavní obsah

Významné módní momenty Michelle Obama: V čem zazářila?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Michelle Obama (56) je považována za jednu z módních ikon. Během let mnohokrát dokázala, že má styl a umí se obléknout adekvátně událostem. Připomeňte si její módní cestu od dob, kdy vstoupila roku 2009 do Bílého domu jako první dáma Spojených států amerických.

Článek

Elegantní a se širokým úsměvem, taková je na veřejnosti manželka exprezidenta Baracka Obamy. Na jejím stylu oblékání je vidět, že má módu v malíčku. Pojďte se pokochat vydařenými modely, které v minulosti vynesla.

Se zvolením manžela do funkce prezidenta se Michelle Obama, co se týče módy, vypořádala po svém. Začala sice nosit více kostýmků a pouzdrových či áčkových šatů, ale nevzdala se výrazných barev a vzorů. Ve večerních róbách se nikdy nedržela zpátky, nebála se poukázat na své přednosti a využít k tomu zajímavé střihy.

Výrazná rudá

V roce 2011 přišla na večeři s delegací z Číny v červených šatech se vzorem a spadlým ramenem. Pocházely z dílny firmy Alexander McQueen, která je jednou z předních britských módních značek.

Ačkoli to první dámě nesmírně slušelo, vysloužila si kritiku, že raději nezvolila amerického návrháře, který by reprezentoval Ameriku.

Foto: Profimedia.cz

Michelle má skvělou postavu, a tak je radost ji oblékatFoto: Profimedia.cz

Něžná bílá

Výrazné barvy i vzory si bývalá první dáma vždycky užívala, ale na inaugurační ples v roce 2009 se objevila v něžném bílém modelu.

K tvorbě asymetrické róby prý návrháře Jasona Wu inspirovala Michelleina ladnost. Šaty následně putovaly do Muzea americké historie, kde se přidaly ke kolekci inauguračních šatů prvních dam.

Foto: Profimedia.cz

Na inauguračním plese si manželé podle zvyklostí později i zatančiliFoto: Profimedia.cz

Elegantní černá

Běžně se to sice říká spíše o mužích, ale Michelle Obama zraje jako víno a v jejím podání není ani černá barva nudná. Dechberoucí byla při společenské večeři v roce 2015. Svou róbou se na tom značnou měrou podílela návrhářka Vera Wang.

Foto: Profimedia.cz

Černé šaty zdůraznily v decentním výstřihu přednosti nositelkyFoto: Profimedia.cz

Hravá žlutá

Zálibu Michelle ve výrazných barvách ilustruje model z návštěvy singapurského premiéra v Bílém domě v roce 2016.

Výrazné žluté šaty s květinovými aplikacemi ji celou rozsvítily a první dáma byla opravdu k nepřehlédnutí. Potom už stačilo šaty doplnit jen sandály v nude barvě.

Foto: Profimedia.cz

Ve žluté byla k nepřehlédnutíFoto: Profimedia.cz

V pracovním

Michelle se nezalekne ani tvrdé práce s rýčem a motykou a rozhodně se do ní nebude pouštět v šatičkách. Na práci v zahradách Bílého domu se v roce 2016 vybavila upnutými džínovými kalhotami, košilí a stylovou vestičkou.

Skvělá volba, která Michelle o kus přiblížila běžným ženám, a zároveň jim ukázala, že na zahradu nepatří jen vytahané tepláky.

Foto: Profimedia.cz

I při práci na zahradě můžete být stylováFoto: Profimedia.cz

V pyžamu do společnosti  

Neholduje jen šatům a sukním, ale potrpí si i na zajímavé kalhotové kostýmky nebo overaly a nebojí se ani modelů vzhledem připomínající pyžamo. Ten vlevo si oblékla před rokem, když jela turné, na kterém propagovala svou knihu Můj příběh.

V jejímu šatníku můžeme podobné kousky vidět po odchodu z Bílého domu stále častěji. I druhá fotografie je z roku 2019, konkrétně z Norska, kde byla Michelle čestným hostem. Zajímavým detailem je nejen zdobení kolem výstřihu a na rukávech, ale také zelená stužka v pase.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2019 si Michelle zamilovala „společenská pyžama“ Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám