Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Zapomeňte na zdlouhavé nahřívání trouby, hnětení těsta a pečení, dnes pro vás máme fantastický nepečený dezert, který se rozplývá na jazyku! Vyzkoušejte Zabaglione!

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 žloutků
    3
  • 4 lžíce cukru krupice
  • 150 ml dezertního vína
    12
  • 1 hrst čerstvého ovoce
  • mandlová sušenka
    1
    7
    8
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hrnci přiveďte vodu k varu a za pomoci menšího hrnce nebo kovové misky vytvořte vodní lázeň. Do té dejte žloutky, cukr a víno a šlehejte, dokud nevznikne hustý krém.

02.

Pak už jen podávejte v kombinaci se sezonním ovocem, sušenkami nebo oříšky. My jsme dali ovoce na dno skleničky, zalili ho krémem a posypali nadrcenými mandlovými sušenkami.

Stejně rychlý a samozřejmě i dobrý je i šlehačkový pohár s jahodami.

Související témata:

Načítám