Hlavní obsah

Zakryjte větší zadeček a stehna i v létě!

Foto: Mia Mirrelli

Naše úžasné a milé čtenářky - Míša, Hanka a KvětaFoto: Mia Mirrelli

Reklama

Řešíte, jak zamaskovat kila navíc? Pak asi víte, jak umí být letní móda nemilosrdná. Znamená to ale, že byste se měly zahalit od hlavy až k patě a tvrdit, že vám v tom velkém svetru opravdu není horko? Kdepak. Že to jde i jinak vás přesvědčí modely našich čtenářek.

Článek

Míša, Hanka a Květa. Přestože je každá úplně jiná, jedno mají společné. S drtivou většinou žen. I ony mají „to své“ – problematické partie, které by nejraději udělaly neviditelnými. A právě proto jsme je svěřili do péče stylistky Aleny Telenské. Co si pro ně připravila?

V hlavní roli Míša

Úhlavními nepříteli Míši jsou tukové buňky v oblasti stehen a zadečku. Stylistka proto volila kousky, které v těchto místech nebudou příliš upnuté. Pro naši dlouhovlásku vybrala maxi šaty. „Ty jsou vděčné pro všechny typy postav, jejich délka navíc sluší i menším ženám. Jen by neměly být příliš volné, aby nepůsobily pytlovitě,“ říká stylistka Alena. Krásné kousky objevíte i v článku Maxi šaty: Nejpohodlnější trend tohoto léta!.

Také si stěžujete na váš zadeček a stehna? Vyzkoušejte sukni podobnou té, kterou testovala Míša. Ta totiž poutá pozornost k pasu a to, co je pod ním, šikovně kamufluje.

Do třetice všeho dobrého přišel model, který u Míši zabodoval nejvíce. Blížil se totiž tomu, co sama ráda nosí. Sukni, která opět lichotí čtenářčiným křivkám, stylistka doplnila džínovou bundičkou a podpatky pro tentokrát vyměnila za pohodlnější balerínky.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (F&F, 100 Kč), prsten (H&M, 149 Kč), boty (F&F, 920 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sukně (Mango, 449 Kč), top (Orsay, 449 Kč), květina ve vlasech (H&M, 99 Kč), boty (F&F, 420 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sukně (Next, 490 Kč), triko (Camaieu, 399 Kč), náušnice (F&F, 90 Kč), bundička (Camaieu, 1249 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Míše se nejvíc líbil poslední modelFoto: Mia Mirrelli

Usměvavá Květa

Sympatická Květa má přesně opačný problém než Míša – silnější horní polovinu těla s širšími rameny, velkými prsy a bříškem (řešíte podobný problém i vy? Nezapomeňte se podívat na článek Větší bříško? Skryjte ho stylově!). Od pasu dolů má přitom její postava chlapecké tvary, má hodně útlé boky. Prvním oblečkem, který si Květa mohla vyzkoušet, byly dvoubarevné šaty, které dodaly jejímu nepříliš výraznému pasu oblejší křivky. Postava tak působí více symetricky.

Máte-li podobné proporce jako naše čtenářka, oblečte si stejně jako ona sukni do áčka. Boty na klínku zase krásně protáhnou nohy a bude se vám v nich chodit lépe než v podpatcích. Květě se moc líbil i šátek, který celý outfit krásně oživil.

Tím nejlepším, co můžete udělat, je nezaměřovat se jen na maskování nedostatků, ale především na zdůraznění vašich předností. V užších kalhotách vyniknou čtenářčiny nohy, top je záměrně volnější, aby Květu zbytečně neobepínal a neupozorňoval na to, na co nemá. Postavu opticky zeštíhlí a prodlouží také dlouhé náhrdelníky.

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Camaieu, 449 Kč), náramek (F&F, 150 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: sukně (Promod, 899 Kč), top (Orsay, 379 Kč), šátek (Camaieu, 449 Kč), náramek (Promod, 299 Kč), náušnice (Promod, 249 Kč), boty (F&F, 490 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: triko (Orsay, 379 Kč), kalhoty (Esprit, 1290 Kč), boty (Mixer, 360 Kč), náhrdelník (F&F, 350 Kč), náušnice (H&M, 149 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Sportovkyně Hanka

Hanka má krásnou, vysportovanou postavu díky její velké vášni – plážovému volejbalu. Přesto se i u ní najde partie, se kterou čtenářka není úplně spokojená, a tím jsou její silnější stehna. Stěžuje si i na tuk v oblasti boků a spodní díly proto nakupuje o velikost větší než vršky. Co si připravila stylistka pro ni? Začala džíny v tmavším odstínu, které jsou pro silnější nohy lichotivější, než ty světlé. Model doplnila sáčkem s nabíranými rameny.

Trefou byly i tmavě modré šaty s koženým páskem. Zdůraznily Hančin krásný pas a zároveň neobepínaly stehna.

Čtenářčiným křivkám slušel i třetí outfit, ve kterém se mísila netradiční kombinace červené a růžové. Šaty se směrem od pasu (který je zase umístěn výše) malinko rozšiřovaly, takže se Hanka nemusela bát, že by jí nelichotily. Doplněny byly červeným sáčkem, které rozhodně upoutá pozornost.

Foto: Mia Mirrelli

Hanka si roli modelky užilaFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: džíny (Esprit, 1799 Kč), triko (Camaieu, 449 Kč), sako (Orsay, 800 Kč), boty (Esprit, 649 Kč), kabelka (Promod, 499 Kč), prsten (Topshop, 415 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Tmavě modré šaty čtenářce skvěle padlyFoto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Esprit, 1799 Kč), náušnice (F&F, 90 Kč), náramek (Camaieu, 179 Kč), boty (Mixer, 240 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Na foto: šaty (Mango, 779 Kč), sako (Camaieu, 1249 Kč), lodičky (F&F, 240 Kč), náušnice (H&M, 149 Kč), prsten (H&M, 149 Kč)Foto: Mia Mirrelli

Neřešíte jen drobné nedostatky, ale postavu velikosti XXL? Nechte se inspirovat modely plnoštíhlé bloggerky Stephanie!

Foto: Mia Mirrelli

Banda holek a oblečení? To nemůže nebýt zábava!Foto: Mia Mirrelli

Jak vidíte, se správně zvoleným oblečení se ani letní módy nemusíte bát. Stačí, když se naučíte pracovat s vašimi proporcemi.

Styling: Alena Telenská

Vizáž: Tereza Rudovská (Profesionální škola líčení SURFACE)

Děkujeme Central Parku Praha za poskytnutí prostoru k focení!

Reklama

Související témata:

Načítám