Hlavní obsah

Zálet sestřičky s primářem: ustál to její snoubenec?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to klasický nemocniční trojúhelník. Mladá sestřička se zapletla s lékařem, jenže na to přišel její snoubenec. Na veselku to pak rozhodně nevypadalo, ale vztah se nakonec podařilo zachránit díky mediátorce.

Článek

Můžete si myslet, že máte život pevně v rukou, ale stejně přicházejí chvíle, kdy je vše jinak. Problémy, nečekané trable, to vše zhatí vaše plány a představy o budoucnosti. Snadno pak můžete mít pocit, že řešení neexistuje, že je všechno zničené. Právě pro tyhle chvíle tu jsou vztahoví mediátoři, kteří umějí skoro zázraky. Tohle je další příběh z praxe mediátorky Kateřiny Bělkové.

Neplánovaná nevěra

Žaneta (25) poznala Viktora (28), když jí bylo devatenáct let. Bylo to v době, kdy právě vystudovaná zdravotní sestřička nastupovala do nemocnice. Po dvou letech ale otěhotněla a odešla na mateřskou. Když se po třech letech do práce vrátila, do života jí vstoupil nový primář Radek (44).

S ničím se moc nepáral, na oddělení vládl pevnou rukou. Řada Žanetiných kolegyň odešla, tak tvrdé vedení neunesly, ostatní zaměstnanci se strachovali o práci. Žaneta si ale nic nenechala líbit, pokud nebyly primářovy výtky oprávněné, ohradila se, a dokonce se zastávala kolegyň.

Věděla, že může narazit, ale kupodivu se stal pravý opak. Radek se začal k Žanetě chovat s větším respektem, často se s ní radil, vyhledával společné služby. „Žaneta měla radost, že si jí zkušený lékař, navíc primář, váží, připouštěla si ho stále více k tělu. Vše se ale zvrtlo na vánočním večírku, kdy už měla Žaneta trochu upito,“ popisuje Kateřina Bělková. Primář si s ní zatancoval, dali si pár skleniček a nakonec se ráno probudili spolu na lékařském pokoji.

Žaneta měla sice strašné výčitky svědomí, ale nemohla si pomoct. Ještě asi dvakrát se s Radkem vyspala, ale pak vše rázně ukončila. Byla to vášeň, divoký úlet, ale rozhodně ne láska, což věděli oba.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Přenést se přes nevěru je těžké, ale někdy jde opravdu jen o úlet, který vlastně nic neznamenáFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Žádost o ruku a šok

Žaneta měla jasno, že mužem jejího života je Viktor. Měli spolu tříletou holčičku a navíc v únoru na Valentýna přišla žádost o ruku. Žaneta byla nadšená, vznášela se na růžovém obláčku, plánovala svatbu. Ale pak přišlo tvrdé přistání. „Viktorovi přišel anonymní dopis, že mu byla snoubenka nevěrná. Když na Žanetu uhodil, nedokázala mu lhát. Vyznala mu lásku, uznala své selhání, řekla, že je vše již dávno ukončené, ale Viktor z toho byl hodně špatný,“ říká Kateřina Bělková.

Začal hodně pít, domů chodil v noci, a když nebyl opilý, byl ironický. Jakoukoli diskusi se Žanetou odmítal. Ta v zoufalství objevila na internetu možnost mediace a domluvila schůzku s Kateřinou Bělkovou. „Přišli ke mně totálně zacyklení ve svých problémech. Zejména Viktor partnerku vůbec nedokázal poslouchat. Také Žaneta nebyla schopná snoubenci říct, jak moc jí na jejich vztahu záleží. Dala jsem jim prostor pro zklidnění emocí a pomohla jim nastavit jejich komunikační kód, tak aby se navzájem slyšeli,“ vysvětluje mediátorka.

Vztah zachránili

I když na začátku jednání Viktor ironicky vykřikoval, že se na Žanetu nemůže ani podívat, zhruba po hodině bylo jasné, že ani jeden nechce vztah ukončit. Milovali se a chtěli být spolu. Jen Viktor potřeboval zpracovat bolest a naučit se Žanetě znovu důvěřovat. To je samozřejmě dlouhá cesta, ale s pomocí odborníka se to mladému páru nakonec povedlo.

Když vás partner podvede, je těžké odpustit a vše urovnat. Rozhodně to ale lze, alespoň někdy. A tohle jsou signály, že můžete nevěru překonat.

Související témata:

Načítám