Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Palačinky milují hlavně malé děti, ale málokterý dospělý s věkem ztratí na tenhle rolovaný zázrak chuť. Zvlášť když jsou se špenátem!

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 palačinek
Náplň
  • 200 g sýru s modrou plísní
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 g listového špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 50 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 600 ml mléka
  • 2 špetky soli
  • 2 ks vejce
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte mléko, rozklepněte do něj vajíčka a důkladně rozkvedlejte. Přisypte mouku, přidejte sůl a máte hotovo. Rozpalte palačinkovou pánev, kápněte na ni trochu oleje, přejeďte papírovým ubrouskem a smažte.

02.

Na kousku másla osmahněte nahrubo nakrájenou cibulku, přidejte prolisovaný česnek a čerstvé špenátové listy. Vše osolte, opepřete a přidejte špetku tymiánu. Jakmile se špenát spaří, zakápněte jej smetanou a ještě asi 3 minuty míchejte.

03.

Směsí potřete palačinky, srolujte je, potřete rajčatovým protlakem a posypejte nastrouhanou nivou. Palačinky vložte do zapékací misky a 5–10 minut je zapékejte v troubě předehřáté na 220 stupňů. Sýr by se měl rozpustit a palačinka mít nazlátlé okraje. Ale pozor – je to docela syté!

Také zapékáte palačinky?

Reklama

Související témata:

Načítám