Hlavní obsah

Zarostlý klín? Využijte ho při milostné předehře!

Foto: Thinkstock

Napadlo vás někdy, že by oholení intimních partií mohlo být součástí milostné předehry? Víme, jak na toFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do poloviny minulého století se vytrhávání chloupků z ohanbí pomocí pinzety využívalo k léčení hysterie! Dnes se na holení pohlíží trochu jinak a může být součástí milostného reje. Jak na to?

Článek

„Partner mě již několikrát žádal o to, zda by mi mohl vyholit rozkrok. Já nevím, jestli do toho jít. Je to velmi osobní intimní věc, která, aspoň podle mne, nemá se sexem nic společného. Na druhé straně ho nechci zklamat, a tak hledám radu, jak ho odmítnout citlivě. Dá se to vůbec?“ ptá se sedmadvacetiletá Leona.

Důvody, proč do toho jít

Není tajemstvím, že pubická depilace se prováděla v mnoha kulturách, a to nejen kvůli estetice, ale pro zachování nebo zvýšení hygieny. Jestli vám to tak zásadní nepřijde, považte, že pubické ochlupení zachytává tělesné tekutiny uvolňované při pohlavním styku. Takže holit? A proč ne? Jako součást partnerské předehry dobré. Nad tím by Leona měla popřemýšlet.

Ona i její partner budou dokonale čistí a již během průběhu vyholování se mohou navzájem vzrušovat. Ale bez důvěry a rukou, které se neklepou strachem, to nepůjde! Však není divu…

Jaké nástroje použít?

„Poslouží vám nejlépe žiletka nebo břitva,“ radí americká sexuální antropoložka a návrhářka šperků Betony Vernon ve své Budoárové bibli s tím, že tyto nástroje ale mohou mít významný dopad na psychiku, zejména pokud sáhnete po klasické neboli též „hrdlořezové břitvě“.

Foto: Thinkstock

V sexu je povoleno vše, pokud s tím souhlasí oba dva z páru. Jak to máte se zbavováním chloupků u vás?Foto: Thinkstock

„Jestliže s tímto nástrojem neumíte zacházet obratně a bez stopy nervozity, využívejte jej jen sami na sobě, ne na partnerovi, neboť je to opravdu potencionálně nebezpečný instrument,“ varuje před nechtěnými následky. Přece jen stará známá žiletka bude jistější (ideálně s více břity a výkyvnou hlavicí). A jak dál minimalizovat riziko říznutí a vyrážky?

Krátká koupel nebo sprcha chloupky změkčí a ty nebudou tolik vzdorovat. Ovšem správná poloha samotného obřadu taky hraje roli!

Rozkoš na ostří nože? Jedině na zádech!

„Ten, kdo se této proceduře podrobuje, by si měl lehnout na záda, pokrčit kolena a co nejvíc roztáhnout nohy. V této poloze se obnaží celá vulva nebo varlata a navíc při ní můžete snadno pevně napnout pokožku genitálií a přilehlých oblastí, díky čemuž se nejen podaří zkrátit chloupky na minimum, ale také to zajišťuje větší bezpečnost,“ dál radí bohémská sexuální antropoložka s pochopením pro ty citlivější.

„Je jasné, že se člověk v této pozici může cítit zranitelný a že leckomu připadá až ponižující, ale někomu se tento aspekt rituálního holení může líbit, zatímco jinému se pocity, které vyvolává, nebudou zamlouvat ani trochu,“ dodává.

Foto: Thinkstock

Nalaďte se voňavou koupelí, mezi tím se vám intimní místa připraví, a pak můžete jít na věc :-)Foto: Thinkstock

Nasucho? Zapomeňte!

Samozřejmostí je použití vhodných gelů a pěn na holení, které minimalizují podráždění pokožky, ale neměly by se dostat do pochvy! Nanést, oholit a smýt. Mimochodem, to je asi ta nejzábavnější a nejerotičtější část. Jen se svěřte do partnerových rukou!

„Tekoucí voda je pro dráždění poštěváčku velmi oblíbená. Většinu žen proud teplé vody ze sprchové hlavice namířený na poštěváček vrcholně vzruší a je s to vyvolat intenzivní orgasmus,“ doporučuje nejčastěji citovaný britský psycholog a sexuolog Glenn Wilson ve své knize Vynalézavá láska. (Mimochodem, proud vody dobře masíruje i muže.)

A co doporučit Leoně? Neměla by zatracovat ještě nevyzkoušené věci. „Rituální odstraňování chloupků zbavuje zábran, podporuje vnímavost a přispívá ke kultivaci rozkoší, které na nás čekají,“ uzavírá Betony Vernon. Tak se chopte ostří, nebo jednou provždy důrazně odmítněte…

Foto: Archiv firem

Zpříjemněte si sexy předehru voňavými pomocníky. Oleje pomůžou při naladění, voňavý balzám vám zklidní oholenou pokožkuFoto: Archiv firem

A jak to máte vy? Holíte se s navzájem s partnerem, nebo vám to přijde nedůstojné?

Reklama

Načítám