Hlavní obsah

Zas tak moc tě nežeru aneb Jak poznáte, že to nemyslí vážně?

Foto: Rido, Shutterstock.com

Foto: Rido, Shutterstock.com

Reklama

Možná k vašim novoročním předsevzetím či snad přáním patří, aby vaše láska vzkvétala a sílila. To je samozřejmě docela dobře možné, ale pokud vedle sebe máte partnera, který city k vám pouze předstírá, konec jako z pohádky rozhodně nečekejte. Na co si dát pozor?

Článek

Když jste zamilovaní, je velmi snadné přehlížet varovná znamení, která signalizují, že něco není v pořádku. Když však opadne počáteční nadšení, vše vypadá reálněji. Skutečně to s vámi ten druhý myslí vážně? Pokud ano, nikdy neudělá tyhle věci!

1. Odmítne pro vás cokoli udělat

V pravém partnerství postaveném na úctě a porozumění lidé svého partnera považují za prioritu. To znamená, že když jste v nesnázích nebo jen potřebujete podpořit, protějšek vyhoví vašim potřebám. Odveze vás do práce, pošle svého kamaráda, aby vám pomohl vyměnit píchlou pneumatiku, nabídne se, že uvaří večeři, když nestíháte. Miluje-li vás, jsou pro něj podobné laskavosti naprosto běžné. V opačném případě, tedy když se vaše láska neustále vymlouvá a nikdy nemá dobrou omluvu pro své odmítavé chování, zázraky nečekejte.

2. Pokukujte po ostatních – i s komentářem

Je naprosto v pořádku, když se vy nebo on otočíte po atraktivní ženě či muži. Jakmile však podobný, skoro až mlsný pohled doprovázejí nevhodné komentáře, už je to špatně. „Viděla jsi ten její dekolt? To je materiál! Úplně jsem se orosil, mám chuť si sáhnout!“ No to snad ne! Zamilovaný muž si primárně hledí jen té jediné, takže pokud se mu oči toulají po okolí a ústa bezprizorně popisují všemožná lákadla, jež má na dosah, pohrdá vámi. Stejně jako když své přirození rozesílá  po všech čertech! Bez komentáře.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Pozor si dejte i na to, když si partner často s někým píše a nevěnuje vám pozornostFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

3. Vůbec si nepamatuje detaily

Zase zapomněl na vaše narozeniny? I když by si na něco takového měl dát pozor, katastrofu to nepředstavuje. Co se ale stane, když se ho někdo zeptá na barvu vašich očí, tvar tetování, jenž máte nad zadečkem, nebo třeba oblíbené jídlo? Jestli si nemůže vzpomenout na některý z těchto malých, leč důležitých detailů, pravděpodobně do vztahu a vás samotné neinvestuje tolik pozornosti. A v jakém dalším případě je lepší otočit se na podpatku a utíkat?

4. Neustále vás s někým porovnává

Dobrý den, jmenuji se Soňa a jsem jaká jsem. Partner, který vás miluje, Soňu, tu jedinečnou bytost, vnímá se všemi klady i zápory. Nikdy by ho nenapadlo říkat vám, v čem byla jeho bývalka lepší než vy, či proč byste se jí měla podobat. Má-li takové tendence, tak se ještě z předchozího vztahu neoklepal. A je tu taky možnost, že si vedle sebe představuje někoho docela úplně jiného. 

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Zamilovaní lidé chtějí trávit čas společně. Výmluvy ani v tomto případě nevěští nic dobréhoFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

5. Vystupuje jako svobodný chlapík

Chránit si soukromí je jedna věc, tajit svoji známost ta druhá. Nikdy se o vás partner nezmínil na sociální síti, nezveřejnil ani kousíček vaší ruky během společné snídaně, a navíc se pořád chová jako někdo, kdo nemá závazky? Červené světlo bliká o sto šest! Ten, kdo ke druhému něco cítí, je hrdý, že o něm může hovořit a rád se o svoji radost podělí s nejbližšími. Ve střehu ovšem buďte i v případě, kdy si vaše láska monopolizuje vlastní čas a jaksi vám zapomíná sdělovat, že večer opět nebude k zastižení.

6. Standardně nemá čas

Miluje vás? Někdo, kdo se o vás opravdu stará a chce být součástí vašeho života, nikdy nebude příliš „zaneprázdněn“, aby nemohl zvednout telefon nebo přijít o trochu dřív z práce. Pochopitelně, že je nutné respektovat partnerovy hranice a časové možnosti, nicméně víte-li, že se na něj můžete spolehnout v době, kdy jej opravdu potřebujete, je to v pořádku. Bohužel, ne všechny případy jsou takové…

7. Používá „ich“ formu

Já jsem, já budu, já dokážu, já postavím, já zařídím, já se přestěhuji. Hm, a co vy? Neplníte funkci jakéhosi zavazadla, jež je vláčeno svým majitelem? Ve vztahu by mělo fungovat ono láskyplné „my“. Tohle kouzelné osobní zájmeno určuje, zda s vámi dotyčný počítá do budoucna.

Naštěstí se ani v jednom bodu nepoznáváte? Výborně, třeba budete chtít spíš zapracovat na stereotypním milostném životě. Otevřete dveře ložnice a zpestřete společné chvilky o sex na méně tradičních místech

Reklama

Načítám