Hlavní obsah

Jak žádal o ruku princ William nebo George Clooney aneb Tyhle zásnuby stály za to

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Prstýnek na dně skleničky se šampaňským? Anebo západ slunce nad oceánem odrážející se v diamantu, který muž právě navléká na prst své vyvolené? Každý si představuje ideální žádost o ruku jinak. Jak námluvy probíhaly u slavných osobností?

Článek

Většina malých holek si hýčká představu, jak bude vypadat jejich velký den D. Zda budou mít bílé šaty až na zem, se závojem, jestli své ano řeknou v honosném kostele, anebo na louce u lesa. A co zasnoubení? Přemýšlely jste o tom, jaké asi bude? Ve výsledku to může být mnohem hlubší zážitek než svatba – nikdy totiž nevíte, kdy přijde.

George Clooney

George Clooney (56) patříval k nejslavnějším nezadaným mužům Hollywoodu a on sám si v této roli dost liboval. Jedno nepovedené manželství měl za sebou, a tak uzavřel sázku s Nicole Kidman (50) a Michelle Pfeiffer (59), že do čtyřiceti let zůstane bezdětný a svobodný. Inu, jedna bitva válku nedělá. Pak se totiž zčistajasna objevila britská právnička Amal Alamuddin (39), která ho okouzlila natolik, že i on, který si dosud tolik zakládal na své pověsti pana Nedobytného, podlehl. Nečekejte žádná super velkolepá gesta: herec uvařil jídlo a po romantické večeři poklekl a tasil prstýnek. Žádost se ale nakonec trochu protáhla, protože se pak prý nemohl postavit kvůli bolavým zádům.

Foto: Profimedia.cz

Málokdo asi čekal, že George Clooney nakonec přece jen skončí v chomoutuFoto: Profimedia.cz

Princ William

Stejným prstenem, kterým o ruku požádal William (35) Kate Middleton (35), požádal před lety i princ Charles (68) lady Dianu (†36). Lišilo se však místo, kde k zásnubám došlo. Princ William vzal svoji partnerku do Keni, do národního parku nad jezero Rutundu, kam se lze dostat pouze vzduchem, na koni anebo procházkou dlouhou patnáct kilometrů. Žádná elektřina, jen příroda. Prostě ideální soukromý resort pro potomka královské krve, který se rozhodl požádat o ruku svou vyvolenou.

Foto: Profimedia.cz

Kate a William měli romantické zásnuby v Keni Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise

Třebaže se manželství Toma Cruise (55) a Katie Holmes (38) dávno rozpadlo, jejich zásnuby stojí za to zmínit. Už jen proto, že ač jde o silnou romantiku, není to nic nedosažitelného ani pro ostatní „smrtelníky“. Herec Tom Cruise vzal tenkrát svoji partnerku do města lásky, do Paříže. Vystoupali na vrchol Eiffelovy věže, kde Tom poklekl.

Foto: Profimedia.cz

Zásnuby ve městě lásky. Jak to mohlo nevydržet?Foto: Profimedia.cz

Pink

Některé holky se toho prostě nebojí, a tak žádají o ruku muže místo toho, aby to bylo naopak. Jako zpěvačka Pink (38). Na motokrosových závodech připravila svému partnerovi, závodníkovi Careymu Hartovi (42) milé překvapení. Když projížděl jedno kolo, na informační tabuli, kde se běžně uvádí průběžný čas, mu dala napsat vzkaz: „Vezmeš si mě?“ Carey ale svoji motorku nezastavil a pokračoval v závodě, proto mu v příštím kole musela nechat další zprávu: „Myslím to vážně!“ Teprve to ho donutilo závod ukončit.

Foto: Profimedia.cz

Pink je unikát. Nejen díky svému hlasu, ale i protože to byla ona, kdo žádal o ruku – a navíc opravdu originálněFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp

Přesné detaily zásnub Johnnyho Deppa (54) a Amber Heard (31) nebyly nikdy známy, ale dá se předpokládat, že to mělo co do činění se soukromým Deppovým ostrovem na Bahamách. Nicméně – co se ví určitě, je to, že (stejně jako mnoha dalším) se i Johnnymu podařilo koupit prsten větší, než jaký by se hodil na drobný prstík jeho nastávající. Jenže tento excentrický herec, namísto aby zásnubní šperk vyměnil za menší, ho pak nosil sám.

Foto: Profimedia.cz

Kdo ví, komu ten prsten kupoval původněFoto: Profimedia.cz

Kanye West

Kdo by to byl tušil, že rapper Kanye West (40) svoji celebritu Kim Kasdashian (37) zřejmě o ruku nepožádá někde v soukromí, při romantické večeři a při svíčkách? Jeho gesto muselo být velkolepé. A tak si pronajal v San Franciscu celý stadion, s orchestrem, ohňostrojem a dostatkem kamer, aby o to náhodou někdo nepřišel. Místo toho, aby se Kim zeptal, jestli si ho vezme, ji do megafonu poprosil: „Prosím, vezmi si mě!“ V kabinách pak její ano oslavilo na sto nejbližších kamarádů a rodiny. Romantika!

Foto: Profimedia.cz

Bez okázalého gesta by to nebyly ty správné zásnubyFoto: Profimedia.cz

Ben Affleck

Tohle je důkaz, že pouze žádost o ruku nic neznamená, ba naopak: vzpomínka na ni může pořádně zhořknout. Vyprávět by o tom mohla Jennifer Lopez (48). Ben Affleck (45) pozval Jennifer na víkend domů do Bostonu. Požádal svoji matku, aby mu pomohla – celý jeho dětský pokoj zahalila do svíček a květin a na Benovi bylo už jen pokleknout a Jennifer požádat. To sice udělal, ale o několik měsíců vzal žádost zpět. Později se zpěvačka nechala slyšet, že ji tenkrát strašlivě zlomil srdce.

Foto: Profimedia.cz

Ben Affleck sice v roce 2002 požádal o ruku svou tehdejší přítelkyni Jennifer Lopez, ale nakonec zasnoubení zrušilFoto: Profimedia.cz

A jak probíhala žádost o ruku u vás?

Reklama

Načítám