Hlavní obsah

Zazářili v dětství! Které hvězdě se daří a kdo to neustál?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvádění a pózování bylo už od dětství jejich denním chlebem – tyhle celebrity se proslavily už v mladém věku. Poznamenalo je to nějak?

Článek

Být známý od mládí má své výhody, ale i řadu nevýhod. Je sice skvělé být idolem teenagerů, ale sláva má i své stinné stránky. Zatímco ostatní vrstevníci chodí do školy a potom si užívají volna, mladé hvězdičky nastoupily už v raném věku do pracovního procesu. Za patami mají desítky fotografů a o tom, vyjít si nepozorovaně jen tak do kina, se jim může leda zdát. Kdo byl známý už jako mladý a kdo to psychicky neunesl?

Emma Watson (28)

Přestože dnes už má herečka Emma Watson blízko ke třicítce, známou se stala už v jedenácti letech, kdy do kin vstoupil první díl kouzelnické ságy o Harry Potterovi. Zahrála si mladou čarodějku Hermionu Grangerovou, což je dodnes její nejznámější role. Herečka ovšem myslela i na zadní vrátka a nepodcenila význam vzdělání. Sláva totiž u mladých hvězdiček nebývá věčná. V roce 2014 odpromovala na univerzitě z anglické literatury, filozofie a psychologie. Ale herectví se věnuje dál. Objevila se například ve filmech „The Circle“ nebo „Kráska a zvíře“. V příštím roce by měla natáčet filmovou adaptaci románu „Malé ženy“.

Foto: Profimedia.cz

Roli Hermiony už Emmě Watson nikdo neodpářeFoto: Profimedia.cz

Miley Cyrus (25)

V prvních menších rolích se začala zpěvačka a herečka Miley Cyrus objevovat asi v devíti letech. Brzy se přišlo na to, že kromě hraní i výborně zpívá. Přelomová pro ni byla hlavní role v televizní sérii „Hannah Montana“, která se vysílala mezi lety 2006 až 2010. Stala se díky ní jednou z hlavních tváří amerického programu pro děti Disney Channel. V době vysílání seriálu snad neexistovala holčička, která by neměla na penálu nebo školní brašně její obrázek. Možná proto, že začínala tak mladá, měla Miley později potřebu se vybouřit. Ale vypadá to, že období obscénních klipů a laciných modelů už má za sebou.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka se po skončení seriálu „Hannah Montana“ potřebovala vybouřit Foto: Profimedia.cz

Zac Efron (30)

Také Zaca Efrona proslavil Disney. Konkrétně třídílná série „Muzikál ze střední“, v níž ztvárnil roli hezounka Troye Boltona. První díl série spatřil světlo světa v roce 2006, ale první role dostával Zac už od roku 2002, kdy mu bylo teprve 15 let. V převážně béčkových filmech se objevuje dodnes a na Oscara to skutečně nevypadá. Ale když ho to baví... V roce 2013 se Efron léčil ze závislosti na alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

V dobách „Muzikálu ze střední“ byl Zac Efron idolem dívčích srdcíFoto: Profimedia.cz

Ewa Farna (25)

Zpěvačka Ewa Farna nedávno oslavila pětadvacáté narozeniny, což v jejím případě znamená už dvanáct let strávených na pódiu. Hitem „Měls mě vůbec rád“ si zajistila raketový vzestup a její plakát zdobil nejeden pokojíček. Její teenagerovské publikum zestárlo, ovšem sláva zpěvačky nevyčpěla. Právě naopak, Ewa Farna si dokázala získat i starší posluchače. Ani její kariéra se ovšem neobešla bez uklouznutí. V roce 2012 havarovala pod vlivem alkoholu a přišla o řidičák. Ve srovnání se svými začátky je také o pěkných pár kilo těžší, ale nic si z toho nedělá a inspiruje tisíce žen, aby se měly rády takové, jaké jsou.

Foto: Profimedia.cz

Ewa Farna je v pětadvaceti vdanou paní. Vzala si kytaristu ze své kapelyFoto: Profimedia.cz

Amanda Bynes (32)

Důkazem, že sláva je pomíjivá, je bývalá televizní a filmová hvězdička Amanda Bynes. Po idolu teenagerů dnes neštěkne pes. Přitom jí byla prorokovaná zářná budoucnost, po pódiu se totiž sebejistě pohybovala už od šesti let. Jenže ve čtyřiadvaceti přišel zlom. Oblíbená herečka se začala chovat velmi podivně, skončila s herectvím, začala chodit na plastické operace, pokusila se založit požár, oholila si hlavu. V souvislosti s jejími zvláštními stavy se začalo spekulovat o schizofrenii, čemuž nahrává i hospitalizace na psychiatrii. V současnosti by na tom měla být Amanda psychicky lépe a ráda by se k herectví vrátila.

Foto: Profimedia.cz

Poslední fotky Amandy Bynes nejsou moc lichotivéFoto: Profimedia.cz

Selena Gomez (26)

Selena Gomez podává dobré výkony hned ve dvou disciplínách – jako herečka i jako zpěvačka. Svou hereckou kariéru zahájila v sedmi letech. Jejím největším úspěchem byla role Alex Russo v Disney sérii „Kouzelníci z Waverly“, která na obrazovkách běžela od roku 2007 do roku 2012. Ani Seleně se nevyhnuly psychické problémy. V roce 2014 strávila dva týdny v léčebně. Nejspíš k tomu přispěla i média. Ta ostře propírala její vztah se zpěvákem Justinem Biebrem (24), se kterým se několikrát rozešli a poté dali znovu dohromady. Psychice nepřidá ani lupus, nevyléčitelné autoimunitní onemocnění, kterým Selena trpí.

Foto: Profimedia.cz

Ve vztazích to má Selena jako na houpačce. Skončí nakonec zase s Justinem Biebrem?Foto: Profimedia.cz

Matyáš Valenta (22)

Jedna jediná role stačila Matyáši Valentovi k tomu, aby ho znala polovina republiky. V nekonečném seriálu „Ulice“ totiž hraje Františka Hrubého a už od roku 2006 se skoro každý všední den objevuje na obrazovce televizí v mnoha tuzemských domácnostech. V Ulici tak strávil část dětství a v podstatě celé dospívání. Nicméně první zkušenosti s kamerou má již od čtyř let, kdy hrál v několika reklamních spotech.

Foto: Profimedia.cz

Mladý herec se nebojí ani adrenalinových zážitků, na fotce si užívá létání v tubusu neboli vnitřní skydivingFoto: Profimedia.cz

Je podle vás dobré, aby se v showbyznysu pohybovaly děti?

Související témata:

Načítám