Hlavní obsah

Zdeňka (59): Povislé paže jí kazily radost z hubnutí. Co zabralo?

Foto: Archiv

Foto: Archiv

Reklama

Zdeňka (59) byla se svým tělem spokojená zhruba do padesátky, kdy začala přibírat. Rozhodla se zhubnout a dokázala to. Měla sice zpátky svoje štíhlé tělo, ale úbytkem váhy utrpěly její paže. S těmi jí pomohla až plastická operace.

Článek

Zdeňka zažila to, co spousta jiných žen. V určitém věku začala nehezky přibírat a její doposud štíhlá postava brala zasvé. Zdeňka ovšem nerezignovala, naopak na sobě začala pořádně makat. A zhubla krásných deset kilo!

Bohužel – úbytek hmotnosti odnesly její paže. Kůže na nich se změně nedokázala přizpůsobit, nehezky visela a zůstala ochablá. Cvičení nepomáhalo, a tak Zdeňka vyhledala pomoc odborníků.

Léto to rozhodlo

Čím víc se blížilo léto, tím víc Zdeňku její nepěkně ochablá kůže na pažích trápila. „Víc a víc jsem si toho všímala a řešila to. Mrzelo mě, že v létě nebudu moct nosit šaty na ramínka a trička bez rukávů. Navíc mi přišlo, že mé zvrásněné paže všichni sledují, a dost mě to trápilo a omezovalo,“ popisuje Zdeňka.

Jenže cvičení ani posilování nemělo na paže žádný vliv, kůže stále visela. A tak začala Zdeňka zjišťovat, jaké jsou další možnosti. Jedna kamarádka jí poradila odborníky z Medicom Clinic, kde s ní vše zkonzultovali plastičtí chirurgové a doporučili jí zákrok, který ji jejího trápení zbaví. „Našli pro mě na klinice termín tak, abych si už v létě mohla užívat hezčích paží,“ vzpomíná Zdeňka.

Foto: Archiv

Lékaři našli pro Zdeňku takový termín, že se mohla radovat z hezčích paží už v létěFoto: Archiv

Povedlo se!

Do péče si Zdeňku vzal plastický chirurg Peter Ondrejka. „U klientky se v oblasti vnitřních stran hubených paží nacházel větší kožní převis, který jsme v celkové anestezii korigovali. Vzhledem k nedostatku podkožních měkkých tkání jsme podle předoperačního nákresu odstranili na vnitřní straně paží pouze vrchní část kůže, zatímco spodní část a podkožní tkáně jsme ponechali a využili k augmentaci. Výsledkem operačního výkonu byly plnější paže s vypnutou, už volně nevisící kůží,“ vysvětluje Peter Ondrejka.

Foto: Archiv

Úbytek váhy se na Zdeňčiných pažích nehezky podepsal – visela na nich přebytečná kůžeFoto: Archiv

A Zdeňka si celý zákrok jen pochvaluje. „Zpětně to hodnotím jako skvělou volbu. Během konzultace mi pan doktor vše pořádně vysvětlil, takže jsem se operace vlastně ani nebála, byť se jednalo o zákrok v celkové anestezii. Cítila jsem se dobře, dokonce jsem nemusela brát ani žádné léky proti bolesti,“ tvrdí Zdeňka, podle které je ten pocit, že je vše zase jako dřív a není třeba se stydět za kosmetický nedostatek, k nezaplacení.

Foto: Archiv

Obavy z operace Zdeňka neměla, těšila na výsledek zákrokuFoto: Archiv

Jizvy? Žádný strach

Každého samozřejmě napadne, zda po takovém zákroku Zdeňce nezůstanou nějaké nehezké jizvy. I v tomto směru může být sympatická dáma klidná. Na vnitřní straně paží jí zůstala pouze tenká jizva, která postupně vybledne a bude zcela minimálně patrná.

Zdeňka navíc o jizvy dobře pečuje, takže se opravdu téměř ztratí. „S menší jizvou na každé paži jsem počítala, pan doktor mě na ně i předem upozornil. Po operaci jsem ale jizvy začala na jeho radu pečlivě promašťovat a masírovat, takže už po dvou týdnech vypadaly o dost menší. Také jsem asi tři týdny po zákroku nosila na pažích elastický návlek, aby se mi lépe a rychleji hojily,“ říká Zdeňka, které prý s hojením jizev hodně pomohlo také ošetření biostimulačním laserem, na který po zákroku docházela.

To, že Zdeňka postupovala naprosto ukázkově, potvrzuje i další odborník. „Po tomto zákroku je dobré jizvy doošetřit moderními lasery, což pacienti obvykle vítají. Zákrok si klientka vybrala správně. Kůže na pažích se po něm zpevní, odstraní se její nadbytek a paže opticky omládnou,“ říká plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a rekonstrukční chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno Pavel Brychta.

Foto: Archiv

Zdeňčiny paže před zákrokem (vlevo) a po něm (vpravo). Hodně velký rozdíl, co říkáte?Foto: Archiv

Foto: Archiv

I z tohoto úhlu je patrné, jak nehezky vypadaly paže před zákrokem (vlevo) a jak po něm (vpravo) omládlyFoto: Archiv

Co tomu říkáte? To je změna k lepšímu, že?

Reklama

Související témata:

Načítám