Hlavní obsah

Meghan opět na scéně: Co teď dělá, proč se přirovnala k Mandelovi a čím ji urazila Mariah Carey

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka britského prince Harryho se rozhodně doma v Kalifornii neopaluje na terase a nepopíjí osvěžující koktejly. Má hodně práce. Rozjela svůj podcast a v něm se rozpovídala. Naznačuje, že by mohla říct víc, nebo se přirovnává k legendárním aktivistům. Nepřehání to?

Článek

Co je v životě Meghan Markle (41) nového? Dělá i dává rozhovory a to v jejím případě vždy znamená, že vytáhne pikošky, otevře staré rány a pár lidí začne škytat.

Ve svém podcastu Archetypes zpovídá úspěšné a zajímavé ženy, ale mluví i o sobě. Ve svém sídle v Montecito dala i rozhovor magazínu The Cut, ve kterém byla, jak je jejím zvykem, poměrně otevřená.

Co je tedy nového?

Meghan a její podcast

Archetypes je název jejího podcastu a hosty v něm jsou ženy, které má Meghan ráda a které respektuje. První hostkou byla její blízká kamarádka, tenistka Serena Williams (40). Mluvily nejen o tom, jak se společnost dívá na ambiciózní ženy, ale Meghan se svěřila s tím, jak náročná pro ni byla první pracovní cesta s malým Archiem.

Na podzim 2019 jela totiž s princem Harrym (37) a pětiměsíčním synkem do jižní Afriky. Působili tehdy velmi pohodově a slavili úspěch (turné ovšem ukončili nečekaným rozhovorem pro televizi). O to víc překvapilo, když Meghan nyní uvedla, že se během pracovních povinností dozvěděli, že v místě, kde byl jejich synek, hořelo, a organizátoři jim nedovolili se za ním vrátit.

Další pozvanou ženou byla zpěvačka Mariah Carey (53), kterou Meghan v dětství zbožňovala. Povídaly si mimo jiné o vnímání rasy. Meghan jako míšenka s tím nikdy neměla problém, protože je světlé pleti. Ale ve chvíli, kdy se provdala do královské rodiny, začalo to být téma. Mariah jí následně složila kompliment, že je opravdová diva a Meghan to úplně rozhodilo. Ač ji zpěvačka ujistila, že to myslí jako kompliment, Meghan to prý vnímala jako rýpnutí a cítila se naprosto vykolejená.

Foto: Profimedia.cz

Podcast Archetypes je o tom, jaké ženy dostávají nálepky a jaká k tomu vedla historicky cestaFoto: Profimedia.cz

Proč neměli Meghan v Anglii rádi

A co je ještě u Meghan nového? Na konci srpna s ní vyšel rozhovor v magazín The Cut, který vznikl přímo v jejím sídle v Montecito v Kalifornii. Meghan se svěřila, že dům byl sice nad jejich možnosti, ale věděli, že ho musí získat: na zahradě rostou dvě palmy spojené kořeny a Harry prohlásil, že jsou to oni dva. Jejich syn Archie (3) jim říká máma a táta.

Jedním z témat bylo i vzpomínání na to, proč se v Anglii a v královské rodině cítila tak špatně. Problém prý nebyl v tom, že by neuměla poslouchat a následovat protokol, jako herečka byla na instrukce zvyklá. Ani její snědší pleť vlastně nevadila. Vadilo hlavně to, že je Američanka a klade dotazy.

Do role oběti se pasuje často a ráda a naznačuje, že nemá zakázáno mluvit a klidně by toho mohla říct víc, ale neudělá to (zatím). Jakoby se snažila královskou rodinu vyprovokovat. K čemu ale? A z čeho se dle svých slov stále léčí, proč se odmítá pohnout z místa a jakoby si v pozici oběti libovala?

Svěřila se i s velkou novinkou: vrací se na Instagram. Svoje influencerské aktivity musela ukončit, když s Harrym začali mít vážný vztah. Velmi jí vadilo, že musí nechávat schvalovat obrázky svého dítěte a královští zaměstnanci je tak vidí dřív než její blízcí.

Největší haló ovšem způsobila, když řekla, že na londýnské premiéře Lvího krále (2019) jí jeden nejmenovaný herec svěřil, že když si vzala britského prince, lidé vyšli do ulic slavit stejně nadšeně, jako když se Nelson Mandela (1918-2013) vrátil z vězení.

Foto: Profimedia.cz

Filmová premiéra v létě 2019 byla jedním z prvních veřejných vystoupení Meghan po poroduFoto: Profimedia.cz

Vnuk Nelsona Mandely se ozval

Kromě jiných se na toto prohlášení ozval Mandelův vnuk, Nkosi Zwelivelile Mandela (48), který řekl, že přirovnávat jakoukoli svatbu k propuštění z vězení po 27 letech, navíc legendárního aktivisty a bojovníka proti apartheidu, je naprosto scestné a nemístné.

Jihoafrický lid tehdy oslavoval tancem v ulicích, že má poprvé právo volit – po 350 letech kolonialismu a 60 letech tvrdé rasové segregace, během které umírali lidé.

Zdá se, že by byla Meghan ráda hrdinka, ale zatím v této pozici není a svět ji tak nevnímá.

Foto: Profimedia.cz

Nelson Mandela je legenda a hrdina. Meghan bude možná jednou taky, ale má před sebou ještě dlouhou cestuFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám