Hlavní obsah

Marihuana na svatbě, odsun do USA i feministický dopis. Kontroverzní Meghan Markle slaví 41

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meghan Markle patří k ženám, na které má kdekdo jasný názor. Někteří obdivují, jak se nebojí dát najevo, co si myslí, a jak bojuje za slabší. Jiní jí nemůžou přijít na jméno, příliš prý strhává pozornost jen na sebe a dost možná ani nemluví pravdu. Dnes slaví 41. narozeniny.

Článek

Před pár lety ji znali jen fanoušci seriálu Kravaťáci (2011–2019). Dnes ji nezná opravdu málokdo. Meghan Markle (41) je ta, která dokázala naštvat v britské královské rodině téměř každého a společnost rozdělit na dva tábory. Buď ji milujete a obdivujete, nebo nesnášíte. Nic mezi tím.

Zároveň je to ale žena, po jejímž boku je šťastný princ Harry (37). Je oddanou matkou svým dvěma dětem, zajímá se, kde by mohla pomoct, a aktivně se umí zapojit.

Jaké jsou všechny tváře dnešní oslavenkyně?

Manželka

Meghan má za sebou svatby hned dvě. Za filmového producenta Trevora Engelsona (45) se provdala na Jamajce v roce 2011 a byla to velká party, na které stovka hostů v přivítacím balíčku dostala i marihuanu.

Druhá svatba se konala 19. května 2018, byla královská, hostů bylo 600, 2000 lidí stálo před kaplí a v médiích ji sledoval celý svět. Meghan řekla ano princi Harrymu. Nebyla první rozvedenou ženou, která se provdala za britského následníka trůnu, ale rozhodně o sobě dávala už během svatebních příprav nejvíc slyšet. Řešila se pozvánka pro jejího problematického otce, řešily se ale i punčošky pro družičky a další podstatné detaily.

Jaká je manželka? Ti, kdo se přivdají nebo přižení do královské rodiny, obvykle akceptují její pravidla a nepoutají na sebe pozornost. To Meghan nemá v povaze. Vždy se kolem ní děly věci, odborníci na 'royals' se navíc shodují, že umí svého muže přesvědčit, jakou cestou by společně měli jít.

Foto: Profimedia.cz

Mají stejný názor na rodinu i sociální pomoc. Ač se mluví o tom, že je Harry pod pantoflem, on se zdá být velmi spokojenýFoto: Profimedia.cz

Matka

Oznámení o tom, že Harry s Meghan čekají první dítě, vydal palác v říjnu 2018. V proslulém rozhovoru, který s nimi v roce 2021 udělala Oprah Winfrey (68), se Meghan svěřila, že někdo z Harryho rodiny řešil, jakou barvu pleti bude jejich dítě mít. Způsobila tím obrovský skandál, protože tak královské nepřímo obvinila z rasismu. Navíc několikrát v interview prokazatelně lhala.

Manželé původně plánovali minimálně tři děti, nakonec oznámili, že dvě budou tak akorát, aby příliš nezatížili planetu. Mnozí to považovali za rýpanec směrem k princi Williamovi (40) a jeho třem dětem.

Syn Archie se narodil 6. května 2019 a na podzim oznámili, že pro ně není na starém kontinentu bezpečno a chtějí děti vychovávat v USA. Stalo se.

Meghan má za sebou i bolestnou zkušenost, v létě 2020 o jedno miminko přišla. 4. června 2021 ale porodila zdravou holčičku, která dostala jméno Lilibet po prababičce.

Její prioritou je vychovávat děti v co nejběžnějším prostředí, a to i za cenu toho, že s anglickou částí rodiny téměř nebudou mít kontakt.

Foto: Profimedia.cz

Společných rodinných snímků moc neexistuje. Z Archieho je dnes šikovný tříletý kluk a má roční sestřičku. Oba zdědili Harryho rusé vláskyFoto: Profimedia.cz

Herečka

Meghan Markle není první ani poslední herečka, která se proslavila jednou rolí. V seriálu Kravaťáci hrála asistentku právní firmy Rachel Zane, a vzhledem k tomu, jak oblíbenou se show stala, znal ji rázem kde kdo.

Kvůli vztahu s Harrym se herecké kariéry vzdala, pro partnerku anglického prince se nehodilo, aby točila lechtivé scény před kamerou, chodila v obtažených sukních a podobně.

V současné době se profiluje spíše jako producentka či investorka a nezdá se, že by měla ambice znovu si stoupnout před kameru. Zlí jazykové tvrdí, že její nejlepší herecký výkon byl právě rozhovor s Oprah.

Foto: Profimedia.cz

Rachel Zane se osudově zamiluje do právníka/podvodníka Mika Rosse (Patrick J. Adams, 40), i když ví, že ji vztah s ním dostane do potížíFoto: Profimedia.cz

Módní ikona

Meghan má rozhodně skvělý vkus a styl: moderní a minimalistický. Miluje monochromatické outfity, lodičkové výstřihy, nebojí se obleků, ale ani kratších délek sukní či šortek. Mezi její oblíbené módní značky patří například Givenchy a Dior, které ráda kombinuje s kousky dostupnějšími. A rozhodně se nebojí vynášet své modely i vícekrát.

Foto: Profimedia.cz

V módě je velkou inspirací a její outfity mají vždy šmrncFoto: Profimedia.cz

Aktivistka a feministka

Touha pomáhat je pro Meghan typická. Nikdy se netajila tím, že je velká feministka a aktivistka, byla např. ambasadorkou organizace World Vision a cestovala do Rwandy, kde podpořila kampaň za čistou vodu.

Za rovné postavení žen ve společnosti bojovala už od dětství. V 11 letech ji popudila reklama, která říkala, že ženy celého světa bojují s mastnými hrnci a pánvemi. Napsala dopis Hillary Clinton (74) i firmě Procter & Gamble a reklama se nakonec změnila na 'lidé celého světa...'.

S Harrym považují za zásadní oblast pomoci duševní zdraví, založili nadaci Archewell a upozorňují na důležitost terapií, otevřeně mluví i o online šikaně, kterou sami zažili. A společně podporují Invictus Games, což je mezinárodní sportovní akce pro hendikepované nebo nemocné vojáky a příslušníky armády, kterou její muž dokonce založil.

Foto: Profimedia.cz

S novinářkou a bojovnicí za lidská práva Glorií Stein (88) si Meghan měla rozhodně co říctFoto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám