Hlavní obsah

Když Koruna promluví. Co řekli Harry a Meghan u Oprah?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Britská monarchie se nesvěřuje a razí heslo: „Nestěžujeme si, nevysvětlujeme.“. Pár členů rodiny to v minulosti porušilo a většinou to moc dobře nedopadlo. Jak vyzněl včerejší rozhovor Harry s Meghan u Oprah? Odpálili bombu!

Článek

Když v roce 1980 začal princ Charles chodit s Dianou Spencer, královna Alžběta (94) i její muž jásali. Nevinná dívka, se kterou nebudou problémy. Tak určitě.

Když v roce 2017 začal princ Harry chodit s Meghan Markle, panovnice byla šťastná. Vyvolená jejího vnuka vypadala tak rozumně, dospěle. S tou nebudou problémy. Tak určitě.

Matka i manželka prince Harryho mají mnoho společného, mimo jiné na sebe rády strhávaly či strhávají pozornost médií a pak si na tutéž pozornost stěžují.

Ve Velké Británii měla včera  královna proslov ke Dni Commonwealthu. Cílem bylo prý mimo jiné odvrátit aspoň trochu pozornost od bomby odpálené za oceánem. V Americe byl totiž odvysílán rozhovor Harryho a Meghan s Oprah Winfrey (67) a bylo to typické „tell it all interview“.

Harry (36) & Meghan (39)

Rozhovor Harry a Meghan s Oprah Winfrey byl ostře sledovaný a velmi upřímný. Oprah patří k jejich přátelům a o rozhovor s nimi velmi stála už dlouhou dobu. Svolili nyní, rok po odchodu z Anglie, chvíli poté, co oznámili, že čekají druhé dítě.

Jediným světlým okamžikem bylo oznámení, že druhé dítě bude holčičkaJinak nenechali na královské rodině nit suchou. Meghan měla prý období, kdy už nechtěla žít a nikdo jí nepomohl. A velmi ji ranilo, když byla těhotná a rodina (odmítla říct, kdo konkrétně) řešila, zda nebude Archie moc černý. (Přitom to byli oni, kdo od samého začátku chtěl pro Archieho co nejnormálnější dětství, tedy i bez titulu.)

Harry se svěřil, že vztahy s otcem byly někdy až tak napjaté, že mu táta nezvedal telefon. A bratra sice miluje nade vše, ale jejich cesty se rozešly.

Co se týče svatby, bylo to hlavně představení pro veřejnost, oni byli ve skutečnostni oddáni tři dny předem. A aby toho nebylo málo, Meghan připomněla i hádku s vévodkyní Kate (39) v týdnu před svatbou, za kterou se sice manžela Williama (38) omluvila, ale bylo jasné, že vše je nalinkované tak, že Meghan je ta špatná a Kate hrdinka.

Rozhovor byl plný sebelítosti a vytahování starých křivd...

Není to jejich první výstup v médiích. V roce 2019 v dokumentu z jejich pracovní cesty po Africe Meghan řekla, jak těžce nese tlak a neustálou kontrolu, ať už ze strany Koruny nebo veřejnosti. A Harry v dokumentu svěřil, že chování médií k manželce mu připomíná, jak novináři utrápili jeho matku.

Foto: Profimedia.cz

Odjeli do Ameriky, aby měli klid. Koruna si jich nevšímá a tak začali vytahovat staré křivdy...Foto: Profimedia.cz

Princezna Diana (†36)

Bylo jí 19 let, měla si vzít o víc než deset let staršího následníka trůnu a na každém rohu číhali novináři. Její drahý a jeho rodina dělali, že se nic neděje a ona se trápila. Brzy ale zjistila, že média a veřejnost dokáže získat na svou stranu. Nechala občas nahlédnout do soukromí a oni ji milovali.

Jedno z nejotevřenějších rozhovorů poskytla v pořadu Panorama televize BBC, kde padla i památná věta: „V našem manželství jsme byli tři, takže tam bylo někdy trochu plno.“. Přiznala ale i milenecký poměr, problémy s bulimií a poporodní depresi po narození prince Williama (38).

Její bratr se nyní, 25 let po rozhovoru, snaží dokázat, že byla k otevřené zpovědi donucena lstí.

Foto: Profimedia.cz

Neměla to lehké, ale ani ona to královské rodině neusnadňovalaFoto: Profimedia.cz

Princ Andrew (61)

Oblíbený syn královny Alžběty se v bulváru objevoval již dříve, ať už kvůli skandálům své bývalé ženy Sarah Ferguson (61) nebo pochybným obchodním praktikám. Ale až kauza zneužívání mladistvých dívek, ve které měl figurovat jako jeden z násilníků, mu zlomila vaz. Když princ Andrew přijal v roce 2019 žádost o rozhovor od BBC, asi nečekal, že to bude konec jeho veřejného královského života. Čeho je moc, toho je příliš.

V rozhovoru s novinářkou Emily Maitlis (50) uvedl, že byla chyba nazývat finančníka a sexuálního delikventa Jeffreyho Epsteina (†66) přítelem. Že vlastně až takoví kamarádi nebyli, jen u něj občas bydlel. A s nezletilou Virginií Roberts (37) rozhodně nespal...

Foto: Profimedia.cz

Novinářka se nemusela moc snažit, stačilo se ptát a princ potápěl sám sebeFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Fergie (61)

Princ Andrew a Sarah Ferguson se brali z velké lásky a ač se rozvedli, zůstali přáteli. Vévodkyně v jednom rozhovoru řekla, že svatbou nezískala manžela, ale palác. Kvůli jeho kariéře u námořnictva se vídali zhruba 40 dní v roce. Také uvedla, že rozvod byl nutný, protože měla velké dluhy a potřebovala práci (jako členka královské rodiny pracovat nemohla).

V roce 2011 se svěřila Oprah Winfrey, jak ji mrzelo, že nebyla pozvána na svatbu Williama a Kate. Chtěla tam být se svými dcerami, navíc svatební uličkou šla naposledy právě ona. Sarah ale nabízela tajnému reportérovi za úplatek kontakt na exmanžela, tak si trest zasloužila.

Foto: Profimedia.cz

Na svém kontě má škraloupů vícero, ale přesto měla potřebu politovat seFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Camilla (73)

Druhá žena a životní láska prince Charlese si s médii užila svoje, ale nikdy se veřejně moc nevyjadřovala.

V roce 2017 ale v rozhovoru pro Daily Mail uvedla, že si prošla pěkně ošklivým obdobím, když ji veřejnost a média obviňovaly z krachu manželství princezny Diany a prince Charlese. Prý by to nepřála ani nejhoršímu nepříteli a zvládla to jen díky podpoře rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Když vás nenávidí půlka národa, projdete si občas peklemFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám