Hlavní obsah

Slavné ženy na pranýři: útokům bulváru musela čelit Ewa Farna, manželka prince i Iveta Bartošová

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když člověk touží po slávě, musí počítat s tím, že je s ní spojena i řada negativních jevů. Například ztráta soukromí a přehnaný zájem médií, který může vyústit až v šikanu. Které slavné ženy si s médii užily své?

Článek

Celebrity bývají často brány jako veřejný majetek. Přesto mají jako všichni lidé právo na soukromí a základní slušnost. Některá média to se svým zájmem přehánějí a lezou slavným do života tak brutálně, až to překročí únosnou mez, ostatně to samé dělají i fanoušci na sociálních sítích. Pak není daleko ke zhroucení a v ojedinělých případech i ke smrti, vzpomeňme třeba princeznu Dianu. Kdo si užil s paparazzi své?

Ewa Farna (28)

Česká zpěvačka se kdysi začala před zraky veřejnosti měnit z holčičky v ženu. A to nebylo mnohým po chuti. Ze strany novinářů a dalších lidí se dočkala šikany a nelichotivých označení, která se týkala její zaoblené postavy. Pro dospívající dívku to byla opravdu velká psychická zátěž.

Četla o sobě například, že vypadá jako disco koule, kobliha nebo tlustá vánoční ozdoba. Přesto se jí postupně a za pomoci psychologa podařilo vybudovat si sebedůvěru a s posměváčky se vypořádala písní Mám boky jako skříň. Pozitivní pohled na vlastní tělo ještě umocnilo mateřství. Nedávno Ewa porodila druhé dítě – dceru Ellu. Jedna z jejích poslední písní Tělo normalizuje nejrůznější nedokonalosti.

Foto: Profimedia.cz

Díky za to, že jsem, kdo jsem, zpívá v písni TěloFoto: Profimedia.cz

Meghan Markle (40)

Novináři jednu dobu pořádně zatápěli i herečce a manželce prince Harryho (37). Když vyšel najevo její vztah se členem britské královské rodiny, všichni dokola rozebírali, jestli je jako herečka pro Harryho dost dobrá. Média se šťourala v jejím soukromí, ve špatných vztazích s otcem apod. Nechyběl ani rasismus, psalo se, že do královské rodiny přinesla černé geny (její matka je Afroameričanka), a dnes již bývalý moderátor BBC zveřejnil poté, co Meghan porodila, na svém Twitteru fotografii šimpanze s popiskem: královské dítě opouští nemocnici.

Bolestivé bylo pro Meghan i neustálé srovnávání s vévodkyní Kate (40), která byla prezentována jako paní dokonalá. Negativní postoj médií a veřejnosti a neporozumění si s královskou rodinou nakonec vyústily v to, že se pár vzdal svých oficiálních rolí v britské monarchii a odstěhoval se do Ameriky. Princ Harry se rozkmotřil s otcem i bratrem a očekává se, že si s nimi vyřídí účty v knize, kterou chystá a která by měla vyjít ještě letos.

Foto: Profimedia.cz

Nátlak britských médií nevydržela a raději se s manželem odstěhovaliFoto: Profimedia.cz

Iveta Bartošová (✝48)

Česká zpěvačka, která v roce 2014 skončila svůj život skokem pod vlak, prodělala v posledních letech svého života zásadní proměnu, kterou média samozřejmě pečlivě sledovala. V posledních letech měla problémy se závislostí na alkoholu a často vypadala mimo, noviny o ní psaly nelichotivé články a televize si ji zvaly do svých reportáží jen tak pro zábavu. Dlouho před její smrtí předpovídal tehdejší bulvární novinář, dnes starosta Řeporyjí Pavel Novotný, že ji pisálci jednou uštvou k smrti a nebude to dlouho trvat. Nemýlil se.

K největším skandálům před Ivetinou smrtí patří ten, kdy ji samozvaný ochránce Zdeněk Macura (47) odvezl do Itálie a následně ji vyfotil, jak bezvládně leží na pláži v plavkách obráceně, což měl být důkaz toho, že se má zpěvačka skvěle. Její tehdejší přítel a pozdější manžel Josef Rychtář (63) ovšem tvrdil, že byla unesena a hned jí přispěchal na pomoc. Čert aby se v tom vyznal.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka ukončila svůj život v dubnu roku 2014Foto: Profimedia.cz

Britney Spears (40)

V posledních letech se populární zpěvačka snad dala dohromady a nedávno se konečně zbavila opatrovnictví, které nad ní měl její otec poté, co byla po zhroucení zbavena svéprávnosti. Na začátku roku 2007 totiž její problémy s alkoholem a drogami kulminovaly. Oholila si hlavu, napadla fotografa a byla tak mimo, že se nedokázala řádně starat o své děti. K jejímu pádu ovšem významnou měrou přispěla i média, která se šťourala v jejích problémech a soukromí.

Ještě ten samý rok se pokusila o comeback, ale její rozpačité vystoupení na MTV Video Music Awards ukázalo, že stále není v pořádku. Nestíhala choreografii ani zpívání na playback. Přestože je v současné době už svéprávná, a dokonce i zasnoubená (a těhotná!), lidé stále vyjadřují pochybnosti o jejím duševním zdraví. Vedou je k tomu hlavně videa, která zveřejňuje na svém Instagramu, na kterých dost nekoordinovaně tančí.

Foto: Profimedia.cz

Příběhy Britney a Ivety jsou si v lecčem podobnéFoto: Profimedia.cz

Courtney Love (57)

Na růžích ustláno neměla ani rockerka nazvaná časopisem Rolling Stone nejkontroverznější ženou v historii rocku. Zatímco její zesnulý manžel  zpěvák Kurt Cobain (✝27) byl za svůj nespoutaný životní styl a neupravený vzhled oslavován a obdivován, ona byla za stejné nebo podobné věci kritizována.

Dokonce byla konspirátory obviňována, že si manželovu smrt objednala, aby se s ní nemohl rozvést. Ten se přitom předávkoval heroinem a prostřelil si hlavu brokovnicí. Zpěvačka, která byla také závislá na drogách, podstoupila několik odvykacích kúr a zdá se, že byly nakonec úspěšné. Svým fanouškům se poměrně často hlásí na Instagramu, kde jim v minulosti svěřila i to, že málem zemřela na anémii, tedy chudokrevnost

Foto: Profimedia.cz

Courtney Love má za sebou hodně bouřlivý životFoto: Profimedia.cz

Janet Jackson (55)

Členka slavné rodiny hudebníků byla vždy pro média poněkud kontroverzním materiálem. Řešily se nejen její plastiky, ale také skandál z roku 2004, kdy to vypadalo, že jí zpěvák Justin Timberlake (41) při společném vystoupení na Super Bowl odhalil ňadro. Hlavní vlnu kritiky ale schytala zpěvačka. Její písničky se dokonce dostaly na některých stanicích na černou listinu a byla zrušena její účast na několika akcích. Média začala spekulovat, jestli šlo skutečně o nehodu a obviňovala zpěvačku z kalkulu a snahy se zviditelnit. Zpěvačka i zpěvák ovšem tvrdí, že šlo o kostýmovou chybu, nikoli o secvičené číslo.

V novém dokumentu o ní zpěvačka mimo jiné promluvila o tom, že ji její bratr Michael Jackson (✝50) urážel kvůli objemnějšímu pozadí. Zajímavostí také je, že své první a jediné dítě porodila v jedenapadesáti letech a s jeho otcem se pár měsíců po porodu rozešla.

Foto: Profimedia.cz

Prudérní Ameriku vyděsilo vyklouzlé ňadroFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám