Hlavní obsah

Syn Harryho a Meghan slaví narozeniny. Znáte děti jeho královských příbuzných? On totiž moc ne

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Malý Archie, syn britského prince Harryho a jeho manželky Meghan, se narodil do královské rodiny, ale nevyrůstá v žádném z majestátních sídel. S rodiči se přestěhoval do Los Angeles. Právě slaví čtyři roky, ale na oslavě opět nebude nikdo z jeho královských příbuzných.

Článek

Syn prince Harryho a jeho manželky Meghan Markle se sice narodil ve Velké Británii, ale už první narozeniny oslavil ve Spojených státech. A jeho rodiče plní to, co si předsevzali: drží ho stranou médií. Harry o Archiem ale krátce promluvil. Jeho syn prý chce jednou být astronautem nebo pilotem a jeho táta doufá, že z něj bude především dobrý člověk, to na něj s Meghan budou nejpyšnější.

Archieho letošní narozeniny připadly na stejné datum jako korunovace, a proto v tento den zůstane chlapeček bez tatínka Harryho. Ten v Londýně podpoří svého otce Karla III., zatímco Meghan zůstává v losangelském sídle s dětmi a oslaví narozeniny v malém kruhu. A jisté přitom je, že si Archie ani Lilibet nebudou blízcí s britskou částí rodiny, kterou téměř nevídají. A to nejen s rodinou svého strýce Williama, ale ani s mediálně méně známými dětmi z královské rodiny. Znáte například vnoučata princezny Anny nebo prince Andrewa?

Sienna Elizabeth Mapelli Mozzi

Rodiče: Beatrice z Yorku, Edoardo Mapelli Mozzi

Dcera princezny Beatrice a obchodníka Edoarda Mapelliho Mozziho se narodila 18. září 2021. Kromě rodičů se příchodu Sienny nemohl dočkat i nevlastní bratr Wolfie, s jehož matkou se Edo rozešel, aby mohl začít chodit s princeznou. Výběr jména byl ovlivněn tím, že mělo začínat na S podle matky princezny, vévodkyně Sarah, prostředním jménem pak rodiče vzdali hold královně Alžbětě II. (†96).

Své mamince princezna Beatrice veřejně poděkovala i za to, že jí jako autorka dětských knih předala lásku ke knihám. Během lockdownu předčítala Beatrice právě Wolfiemu a bude číst i malé Sienně.

Foto: Profimedia.cz

Beatrice je dcerou prince Andrewa a vévodkyně Sarah.Foto: Profimedia.cz

August Philip Hawke Brooksbank

Rodiče: Eugenie z Yorku, Jack Brooksbank

Mladší dcera prince Andrewa a vévodkyně Sarah se stala poprvé maminkou 9. února 2021. Spolu s manželem Jackem Broosbankem se radují ze syna Augusta, kterému říkají Augie. I oni zvolili prostřední jméno jako poctu, a to princi Philipovi (†99). Nyní je princezna Eugenie opět těhotná a na nový přírůstek do rodiny se těší v létě.

Nadšená babička, vévodkyně Sarah, o svých dcerách prohlásila, že jako děti byly skvělé, ale jako matky jsou fenomenální.

Foto: Profimedia.cz

Šťastní rodiče se synkem Augustem.Foto: Profimedia.cz

Mia Grace & Lena Elizabeth & Lucas Philip Tindall

Rodiče: Zara Tindall, Mike Tindall

Zara Tindall, dcera princezny Anny, je trojnásobnou maminkou. Věnuje se jezdectví, je mistryní světa v jezdecké všestrannosti a na letních olympijských hrách v roce 2012 získala stříbrnou medaili. S manželem, bývalým hráčem ragby Mikem Tindallem, ji seznámil během ragbyového Světového poháru v Austrálii princ Harry. Vzali se v roce 2011 a o dva roky později oznámili, že čekají dítě. Když pak novináři gratulovali princezně Anně, vtipkovala, že s tím nemá nic společného.

17. ledna 2014 se narodila dcera Mia. Ale než přivítali na svět 18. června 2018 dcerku Lenu, prodělala Zara dva potraty. Jejich rodinu smutné události prý nakonec posílily. Do třetice se jim 21. března 2021 narodil syn Lucas a byl následně pokřtěn společně se synem princezny Beatrice.

Foto: Profimedia.cz

Zara i Mike hovoří o svém životě poměrně otevřeně, kromě potratů přiznali i to, že se nejmladší syn narodil velmi náhle a rychle doma v koupelně.Foto: Profimedia.cz

Savannah & Isla Phillips

Rodiče: Autumn Phillips, Peter Phillips

Peter Phillips, starší syn princezny Anny, pracuje jako manažer a stejně jako sestře Zaře mu nenáleží žádný titul, jeho matka je pro své děti odmítla. S manželkou Autumn, kanadskou konzultantkou, se oženil v roce 2008 a mají dvě dcery. V roce 2019 však začali žít odděleně a o dva roky později se rozvedli. Třebaže své svatební fotografie před lety prodali do časopisu Hello!, nikdy na ně pozornost médií nebyla příliš upřena. Starší Savannah se narodila 29. prosince 2010. Mladší Isla se narodila 29. března 2012.

Foto: Shutterstock.com

Autumn prý byla oblíbenkyní královny Alžběty II. a měly spolu velmi výjimečný vztah.Foto: Shutterstock.com

Načítám