Hlavní obsah

Marie se styděla za své tělo: Liposukce jí vrátila chuť do života

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marie se stará o postiženou dceru Karolínku, jejíž stav vyžaduje celodenní péči. Z toho důvodu nezbývá sympatické mamince čas pro sebe a bohužel nepravidelná strava, stres i nedostatek spánku se podepsaly na její postavě. Proto si teď splnila sen a nechala si zmenšit bříško pomocí liposukce.

Článek

Paní Marie nemá sílu ani čas se věnovat sama sobě, neboť veškerou energii dává své postižené dceři Karolínce, která potřebuje 24hodinovou péči už od porodu. Při něm totiž nastaly vážné komplikace, jež způsobily těžké poškození mozku a další závažné zdravotní problémy holčičky. Paní Marii však od té doby zůstal na bříšku znatelný převis, a proto po delší době začala uvažovat o plastické operaci.

Styděla se sama před sebou

Mladá maminka se tak nemohla na sebe dívat a cítila se ve svém těle dost nekomfortně. Komplexy jí vedly až k tomu, že začala uvažovat o zákroku, který by jí pár centimetrů navíc zbavil. Hledala proto řešení, které by jí pomohlo se cítit lépe po psychické stránce. Díky podpoře kamarádky se odhodlala navštívit kliniku plastické chirurgie v Praze, kde ji nadchlo prostředí i vstřícný a ochotný personál. „Na klinice jsem se cítila jako doma a s ničím nebyl problém. Všichni se mnou jednali s úsměvem,“ pochvaluje si Marie. Její sen o plochém bříšku jí tak nakonec splnil doktor Pavel Popelka z Medicom Clinic.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Zákroku předchází konzultaceFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Zbavila se strachu

Jako většina žen, měla i Marie trochu obavy z chirurgického zákroku. Její obavy však odpadly ihned po první návštěvě a konzultaci s doktorem, který byl velmi ochotný a mamince vysvětlil veškerý postup plánovaného zákroku v podobě šetrné liposukce břicha v lokální anestezii.

„Paní Marie za mnou přišla na konzultaci, protože ji trápilo větší bříško. Vzhledem k silnější tukové vrstvě, a protože jsme museli současně vyřešit nadbytek kůže, jsem jí doporučil laserovou liposukci. Laser prohřeje podkoží a nastartuje syntézu kolagenu. To vede k následnému vypnutí kůže v operované oblasti, což jsme u paní Marie potřebovali,“ vysvětluje zvolený postup MUDr. Pavel Popelka.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Doktor doporučil laserovou liposukciFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Rychlá rekonvalescence

Vedle rychlé rekonvalescence a minimální zátěže pro organismus ocenila maminka pečující o nemocnou dceru zejména to, že se mohla bezprostředně po zákroku vrátit ke Karolínce domů. „Cítila jsem se skvěle a druhý den jsem mohla už opatrně fungovat. Bolest bych přirovnala k pocitům po náročnějším cvičení,“ radovala se.

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Rozdíl je znatelný na první pohledFoto: Archiv MEDICOM clinic

Celková rekonvalescence trvala nakonec šest týdnů, během kterých musela maminka nosit pouze stahovací spodní prádlo. Doktor jí také doporučil válečkovat břicho pro co nejlepší výsledek. Po liposukci se totiž mohou v místě odsátí tuku na kůži objevit zatvrdliny či různé drobné nerovnosti. Používáním dřevěného válečku zhruba 20 minut denně je ale po čase zcela odstraníte. Proměna prý nakonec předčila očekávání paní Marie: „Konečně se znovu líbím sama sobě. Moc mi to pomohlo po psychické stránce a motivovalo dále na sobě pracovat.“

Foto: Archiv MEDICOM clinic

Převislé bříško je konečně pryčFoto: Archiv MEDICOM clinic

Načítám