Hlavní obsah

Liposukce břicha pomohla Šárce zbavit se poporodních kil

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Řešíte hubnutí v oblasti břicha? Změna životního stylu a jídelníčku je základem, ale co dělat, když nadbytečná kila dolů jednoduše nejdou? Z toho důvodu se čtenářka Šárka (32) rozhodla podstoupit liposukci břicha. Jak to celé probíhalo?

Článek

Po porodu dvojčat se Šárce nedařilo zhubnout na původní váhu. Jejím nejlepším přítelem se stalo volné oblečení a se svou postavou byla nespokojená.

Rozhodla se proto využít pomoci, kterou nabízí estetická medicína, a podstoupila liposukci břicha. „Moje krásné holčičky si zaslouží mámu, která se má ráda,“ komentuje svoje rozhodnutí Šárka. Jak to celé probíhalo?

Liposukce břicha

„Paní Šárku trápila oblast břicha. I přesto, že sportovala, nemohla se přebytečného tuku v této oblasti zbavit. Doporučil jsem jí laserovou liposukci SlimLipo, jejímž největším benefitem je zpevnění pokožky a i rekonvalescence je výrazně rychlejší než u jiných metod liposukce,“ říká lékař Pavel Popelka z Medicom Clinic. Dochází při ní k nulové nebo skutečně minimální tvorbě otoků a modřin a samotný zákrok je bezbolestný.

Laserová liposukce SlimLipo v oblasti břicha se provádí v lokální anestezii, po které může klientka odejít domů ještě v den zákroku. Ta je vhodná právě pro lidi, kteří dodržují správnou životosprávu, pravidelně se hýbou, ale pořád je trápí tuk v určitých partiích, nejčastější na břiše, bocích nebo stehnech.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Před zákrokem je potřeba konzultace, kde Šárce doktor Pavel Popelka vysvětlil vše, co ji čeká Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Ideální pro formování postavy

Ačkoliv liposukce danou oblast zeštíhlí, není to metoda, která slouží ke zhubnutí. „Liposukce není metodou redukce váhy nebo zhubnutí, ale slouží ke korekci tělesných disproporcí v uložení tukové tkáně, to znamená, že je velmi vhodná například na úpravu zvýšených zásob tuku na břiše,“ doplňuje doktor Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Před liposukcí v lokální anestezii většinou stačí podstoupit jen základní biochemické vyšetření krveFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Konec volnému oblečení

Po operaci pociťovala Šárka mírnou bolest, ale nebylo to nic, co by se nedalo vydržet. Doma místa ještě po dobu pěti týdnů stahovala elastickou bandáží a dodržovala klidový režim. Když své nové břicho poprvé uviděla, byla nadšená!

Šárčiny proměny si všimlo i okolí. Rodina, která o zákroku věděla, výsledek moc chválí. A její dvě malé princezny teď mají sebevědomější mámu, která se zase ráda hezky oblékne.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Šárka před a po zákroku. S výsledkem je nadmíru spokojená!Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Nejen ploché břicho, ale i sebevědomí

„Myslím si, že my, ženy, bychom neměly zapomínat samy na sebe. A všem, které potřebují ke změně popostrčit, bych chtěla vzkázat, aby se nebály a odhodlaly se. Opravdu to stojí za to. Každá přece chceme mít své vysněné tělo. Já sama o dalším zákroku do budoucna určitě uvažuji a už teď vím, že Medicom Clinic bude opět jasná volba,“ pochvaluje si své rozhodnutí Šárka.

Reklama

Související témata:

Načítám