Hlavní obsah

Dobrý anděl pomáhá nejen nemocným dětem, ale i dospělým

Foto: Mama Belle and the kids, Shutterstock.com

Foto: Mama Belle and the kids, Shutterstock.com

Reklama

Za deset let činnosti podpořila nadace Dobrý anděl víc než devět tisíc rodin, kde se rodič nebo dítě potýkali nebo potýkají s vážným onemocněním. Kdybyste se chtěli stát Dobrými anděly i vy, je to jednoduché: stačí se zaregistrovat na stránkách nadace.

Článek

Jaká je hlavní náplň organizace

Dobrý anděl je systém, pomocí kterého mohou až desetitisíce dárců, Dobrých andělů, výrazně pomoci tisícům nemocných i relativně malými pravidelnými měsíčními příspěvky.

Příspěvky Dobrých andělů přerozděluje každý měsíc do posledního haléře. Chod nadace je financován ze soukromých peněz zakladatelů a dalších filantropů.

Každý Dobrý anděl získává přístup na svůj Andělský účet, kde přesně vidí, komu jeho příspěvek pomohl.

Dobří andělé přispívají každý měsíc libovolnou částkou.

Komu jsou služby určeny

Nadace Dobrý anděl pomáhá rodinám, které se vlivem nemoci dostaly do tíživé situace. Léčba závažných onemocnění je dlouhodobá. Rodiny příjemců tak potřebují pravidelnou pomoc Dobrých andělů, která jim pomáhá pokrýt jak výdaje s léčbou spojené, tak pokles příjmů.

V jaké konkrétní situaci Dobrý anděl může pomoci

Na nadaci se může obrátit rodina, kde dítě nebo rodič trpí onkologickým onemocněním, kdy dítě trpí svalovou dystrofií Duchenne či horším typem, dále Epidermolysis bullosa neboli nemocí motýlích křídel a dalšími onemocněními, jejichž přehled najdete zde.

Kam se může zájemce obrátit o pomoc

Rodiny s dětmi v tíživé situaci, kde se otec, matka nebo dítě potýkají se závažným a dlouhodobým onemocněním, mohou požádat o pravidelnou finanční pomoc prostřednictvím kontaktního formuláře nebo na tel. 733 119 119 a e-mailu dobryandel@dobryandel.cz. Každá žádost je posuzována individuálně, na pomoc není právní nárok.

Jak mohou pomoci čtenáři

Kdybyste se chtěli stát Dobrými anděly i vy, je to jednoduché: stačí se zaregistrovat na stránkách nadace, zvolit libovolnou výši příspěvku a začít přispívat. Získáte přehled, komu byl Váš příspěvek každý měsíc rozdělen včetně jeho skutečného příběhu, fyzické adresy, e-mailového kontaktu a ve většině případů i fotografií rodiny příjemce.

Článek je součástí našeho projektu Rok pro dobro, v rámci kterého chce redakce Proženy.cz podpořit neziskové organizace, které si daly za cíl pomáhat druhým. Více příběhů najdete v sekci Rok pro dobro.

Reklama

Související témata:

Načítám