Hlavní obsah

Ahoj, potřebuju si tě za tři týdny vzít. Pavel Nečas i o tom, jak hledal první nevěstu, v Intimní zpovědi

Foto: Televize Seznam

Foto: Televize Seznam

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou popularitu sice získal především jako seriálový herec, Pavel Nečas je však věrný hlavně divadlu. Začal ho hrát ještě na základce, když se přes konkurz dostal do proslulého dětského studia brněnského Provázku.

Článek

Nejmladší syn dvou učitelů má dva bratry inženýry. Divadlo miluje a podobně to má se sportem. Proto štáb pořadu Moje místa vzal také na golf, na tenisový kurt a na fotbalové hřiště, kde natáčel dnes už kultovní seriál Okresní přebor. Jak si užil roli bosse Matějky? Jaký geniální nápad vymyslel na záchodě a co o něm říká hokejista Jakub Voráček?

  • To všechno zjistíte v pořadu Moje místa Pavla Nečase, který má premiéru v Televizi Seznam v úterý 14. 11. ve 22:00.

Už teď ale můžete exkluzivně s předstihem sledovat Pavlovy Intimní zpovědi. Mluví v nich o svých ženách, synech, rodině, ze které pochází, i o výbuchu smíchu na pohřbu tatínka.

Pavle, o tobě se říká, že jsi skutečný optimista. Co to z tvého pohledu znamená?

Já se do toho nijak nestylizuju, asi to máme rodové. Moje máti je bytostná optimistka. Ať se dělo, co se dělo, nehroutila se, i když někdy měla důvod. A děda říkal „hlavně se z ničeho neposrat“. Je pravda, že se snažíme dívat dopředu, negativní věci vytěsňovat, nahodit ten řemen a jet dál.

Jak můžeš s takovým naturelem hrát tak dobře hajzly?

To je úkol! Je mi úplně jedno, jestli je ta role taková, maková, negativní, pozitivní… Baví mě je ztvárnit. A že bych řešil, aby si mě lidé nezaškatulkovali? To mám úplně na háku.

Foto: Televize Seznam

Pavel Nečas s autorkou pořadu Blankou KubíkovouFoto: Televize Seznam

Máš smysl pro černý humor.

Jasně, černý humor je strašně důležitý. Někdo si ze sebe dělat srandu neumí, nebo se ho všechno dotkne, tak to si pak musím dávat bacha, co bych měl říct, neměl říct, jestli neudělám nějaké faux pas… A já jsem ve vyrábění faux pas mistr.

Ale?

Takzvané šlápnutí do hovna, to umím. Jako bych ho měl precizně načasované. Ale nemyslím to zle – něco řeknu, a pokud se někdo urazí, tak ať se urazí.

Zajímá vás Intimní zpověď Pavla Nečase?

Dozvíte se, co rodiče, oba učitelé, říkali na to, že chce nejmladší syn k divadlu, nebo proč se na konzervatoř dostal až na odvolání, přestože v talentovkách patřil k nejlepším. Proč si během angažmá v ostravském divadle pořídil firmu na likvidaci odpadu a v jakém oboru chce podnikat teď. Proč jeho bratr říká jeho optimismu „krápníková výzdoba“, čemu se věnuje, kde žije jeho starší syn a v jakém oboru vyniká ten mladší…

Co na to tvoje partnerky? Nedělají, že k nim nepatříš?

Ne, ne. Komentují to, ale nezbývá jim nic jiného než se s tím smířit. Stejně jako já jsem se musel smířit s nimi. Takže v pohodě.

Zuzana Vejvodová, maminka vašeho syna Jonáše, taky působí optimisticky, takže to zdědil z obou stran?

Ano, Jonáš je velký optimista. Starší Nikola, který už je dospělý, taky. Doufám, že je to dobře pro život. Mě to nikdy neobtěžovalo, i ve vážných situacích se člověk musí smát. Když jsme před jedenácti lety na jižní Moravě pohřbívali svého otce, tak jsme spouštěli rakev s bráchy a pohřebním zřízencem, stáli jsme nad hrobem, bylo vedro, bouřky okolo a najednou ten zřízenec se k nám během smutečního projevu tak jako přitulil a říká: „V Břeclavi chčije jak sviňa.“ A my jsme dostali strašlivý záchvat smíchu a bylo po pietě. Pak už jsme tátu jen oslavovali.

Nikolovi jsi pořídil maminku kuriózním způsobem: chtěl jsi jít dřív z vojny, tak ses potřeboval oženit, ale neměl jsi nevěstu. Jak jsi ji našel?

Byl jsem na vojně „přes revoluci“ a vyšel zákon, že ženatí a sociální a zdravotní případy jdou po roce a půl domů a ten zbytek zůstává. Prostě totální diskriminace. Tak jsem si říkal, že sociální případ nejsem, zdravotní taky ne, tak se ožením. Jenomže jsem s nikým nechodil. Už jsem měl termín svatby a nevěsta nebyla, ani u kamarádek jsem nepochodil.

Byl jsem u kamaráda v Olomouci v divadle a on mi říká: „Simona Hradilová, ta by si tě vzala.“ Jenomže nevěděl, kde ji najdu, a mně jel za hodinu vlak zpátky do Žatce. Šel jsem na záchod po prázdném divadle a proti mně ženská. „Nejmenuješ se Simona Hradilová?“ ptám se. Ona, že jo. Já, že si ji potřebuju za tři týdny vzít. Ona, že není problém.

Vzali jste se s tím, že se po vojně rozvedete?

Přesně. A pak jsme spolu zůstali 13 let a narodil se Nikola. Ať mi někdo řekne, jako že náhoda neexistuje. Já přijedu z Žatce do Olomouce, jdu se vyčůrat a potkám ženu, se kterou mám báječného syna. Ten nahoře to popostrkoval: běž tamhle, otevři ty dveře, dělej…Takových setkání jsem měl iks, osobních i pracovních. Člověk se setkává s lidmi, ne aby se střetli halabala, ale protože se střetnout mají. Na to já absolutně věřím.

Jak jsi poznal svoji současnou ženu Arianu?

Na natáčení Vinařů, dělala tam asistentku režie. To už jsem byl sám, po rozchodu se Zuzanou, ale nic se nedělo. A pak jsme se jednou potkali po natáčení a bylo to.

Tak hlavně že je to dobrý!

Jo, je to dobrý!

Intimní zpovědi: Pavel Nečas

DOTAZNÍK – MOJE NEJ…

Nejmilejší knížka? Johannes Mario Simmel, všechny knížky od něj, já ho úplně zbožňuju. Například Všichni lidé bratry jsou.

Nejoblíbenější hudba? To vím zcela určitě: Pink Floyd.

Nejhezčí pohádka? Asi Tři oříšky pro Popelku.

Nejmilejší divadelní představení? Malované na skle v Divadle Na Fidlovačce.

Nejoblíbenější jídlo? To v podstatě nemám, protože jsem byl naučený, že musím sníst všechno. Takže mně chutná všechno. Ale kdybych si měl vybrat, hodně mi chutná vietnamská kuchyň.

Největší trapas? Těch bylo mraky. Třeba předloni na mistrovství světa v hokeji v Tampere jsme se v už trochu podroušeném stavu v plzeňské restauraci kousek od zimáku bavili, kdo vymyslel logo českého reprezentačního týmu. Toho lvíčka na prsou, co vypadá jak slepice. Já říkám: To musel vymyslet úplný debil! A vedle mě stál chlap a povídá: To jsem byl já.

Největší průšvih? Když jsem odjel lyžovat na Hintertux a hned první den o půl sedmé mi zazvonil telefon a inspicientka z Divadla Na Fidlovačce se ptala, kde jsem. Tak jsem začal počítat, na kolik mě ta dovolená vyjde – včetně zrušeného představení. Naštěstí mě zachránil Zdenda Maryška: tu roli, která nebyla velká, za mě skočil.

Chcete se pobavit s oblíbeným hercem Martinem Sittou? Podívejte se na vtipný rozhovor v pořadu Moje místa, kde vzal štáb do Sobotky, a na jeho Intimní zpovědi o tom, jak dával malé sestře do čaje rum.

Načítám