Hlavní obsah

Bydlení moderátorky Veroniky Petruchové v srdci Prahy: V domě ze 16. století má v koupelně svatyni

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Aktualizováno

Sympatická a usměvavá moderátorka Veronika Petruchová pochází z Hroznové Lhoty na Moravě, ale už deset let žije v Praze. Poslední dva roky si pronajímá malý, leč útulný byt v podhradí, kde má své malé království. A pozvala nás na návštěvu.

Článek

Moderátorka Televizních novin TV Nova Veronika Petruchová je skvělou hospodyňkou i hostitelkou a každé návštěvě se u ní dostane vřelého přijetí. Stejně přivítala i nás, když nám v úvodu nabídla slivovici. Děvčica z Moravy se v ní zkrátka nezapře. A když zjistila, že máme společné známé v Hroznové Lhotě, odkud pochází, okamžitě se rozpovídala.

Veronika Petruchová - hostitelka po mámě

„Hodně často ke mně chodí návštěvy, mám totiž po mámě pohostinnou povahu. Navíc pocházím z velké rodiny, můj táta je z třinácti dětí, takže máme sešlosti v povaze. Ráda vařím, a protože je jeden z mých dvou bratrů myslivec, dělám často zvěřinu. Nijak moderně, spíš jako moravskou klasiku,“ svěřuje se moderátorka, která bydlí na Malé Straně přímo v podhradí v domě ze 16. století, kde bývala původně prádelna.

Foto: Jakub Jurdič

Kuchyň je skromná, ale v čistém bílém designu.Foto: Jakub Jurdič

Malý byt na Malé Straně

Byt má zhruba 65 m², je v přízemí a vypadá velice útulně. Prostor, který zahrnuje kuchyňku s jídelním stolem, obývací pokoj s ložnicí v jednom a koupelnu, si pronajímá. Bydlí tu přes dva roky, i když na Malé Straně už je celkem pět let. „Mám to tady ráda, jsem hned v centru, a navíc hned vím, co se šustne na Hradě,“ směje se Veronika a dodává, že má v okolí i přátele mezi místními bezdomovci, se kterými si občas na svých vycházkách při venčení italského chrta Woodyho povídá.

Foto: Jakub Jurdič

Veronika žije v bytě na Malé Straně momentálně sama.Foto: Jakub Jurdič

V bytě jsou znatelné původní kamenné zdi, které tvoří i oblouk v koupelně nad vanou, tu má moderátorka z celého bytu nejraději. Ve vaně totiž relaxuje, čte si a poslouchá hudbu při svíčkách. „Kamenné zdivo je navíc skvělé v tom, že v zimě drží teplo z podlahového vytápění a v létě chladí, takže je zde pořád příjemně,“ vysvětluje výhody Veronika.

Foto: Jakub Jurdič

Kamenná klenba v koupelně je původní. Dům je ze 16. století.Foto: Jakub Jurdič

Obývák s ložnicí a kuchyň

Byt si okatá brunetka zařizovala postupně sama. Zkombinovala v něm staré s moderním i levné dekorace s dražšími. Hlavní pokoj je rozdělený opticky na ložnici s velkou postelí a obývací část s rozkládací pohovkou a poličkami. Nesmí také chybět svíčky a živé květy. Veronika má už dokonce hotovou velikonoční výzdobu, kterou tvořila dohromady s kamarádem, floristou Štěpánem Filipem.

V obývací části nechybí ani malý toaletní stoleček se stoličkou na líčení a na zdech jsou tři velkoformátové fotografie. Jedna zobrazuje vzpomínku na dědu, který zemřel v úctyhodném věku 98 let, další je z cest na Tenerife a třetí z kostela, které Veronika jako věřící ráda fotí. Na zdi nad kuchyňským stolem si nejde nevšimnout velkého pestrého popartového obrazu, Veroničina portrétu od Josefa Rataje.

Reklama

Načítám