Hlavní obsah

Na návštěvě u Mariany Prachařové: Růžový leopard, různorodé obrazy a květiny. Co ještě nesmí chybět?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvačka, herečka a blogerka Mariana Prachařová se živí převážně sociálními sítěmi. Na těch neváhá odkrývat své soukromí, a tak se nedávno pochlubila nově předělaným bytem, kde sehrály hlavní roli především nové dekorace. Podívejte se na změny, kterými její interiér prošel.

Článek

Zpěvačka a herečka Mariana Prachařová (mohli jste ji vidět třeba v televizním seriálu Horákovi a nyní v seriálu Dobré zprávy) nám nedávno v rozhovoru prozradila, že potřebuje v životě svůj řád a spořádanost. To je vidět i v jejím útulném bytě na Letné, kde má každá drobnost své místo. Bydlí zde zhruba tři roky a je to v pořadí její třetí byt, ale druhý, kde bydlí sama. Vše si zařizuje podle svého vkusu, který se odráží v záplavě barev a skandinávském stylu. Pojďte se s námi k Marianě inspirovat.

Bílé zdi a plno obrazů

Sympatická Mariana Prachařová inspiruje své fanoušky nejen svou hudbou, pravidelnými vlogy a módními outfity, ale také svým útulným bydlením. Už jako malá si často předělávala pokojíček, do něhož vybírala barvy na zeď i nábytek nebo lepila plakáty. Čím byla starší, tím víc inklinovala k bílým zdem.

„Barevné zdi nemám moc ráda, radši mám jednoduché a dodekoruji je obrazy nebo nástěnkami. Háčky si vrtám sama. Jsem v tom trochu pankáč a nikdy nic nepřeměřuju, takže moje obrazy by asi vodováhou neprošly,“ směje se blogerka.

A podle čeho si obrazy vybírá? Především podle toho, jak na ni působí. „Většinu objednávám na internetu, takže projíždím různé motivy. Nemusejí mít nějaký zvláštní význam, mám tu jeden vyloženě podle souřadnic Prahy, a potom občas vybírám podle typu pokoje, kde bude obraz viset. Takže v kuchyni mám motivy jídla nebo nápisů, co s ním nějak souvisí,“ objasňuje Mariana.

Foto: Archiv Mariany Prachařové

Jídelní stůl v kuchyni slouží zároveň jako pracovní Foto: Archiv Mariany Prachařové

Nejútulnější místo

Mariana si libuje, že je její byt docela velký: „Mám zvlášť ložnici, kuchyň, obývací pokoj, menší koupelnu a předsíň, kde mám i takovou menší šikovnou místnost na bordel.“ Nejútulnějším místem, které doslova vyzývá k relaxu a odpočinku, je pro ni gauč v obýváku.

Před Vánocemi si vytunila ložnici. Nad postel přimontovala bílé poličky se spoustou zeleně a do rohu přilepila pomocí oboustranné lepicí pásky světelné řetězy. Objednala si také nové povlečení, včetně barevných přehozů, černou lampu vyměnila za bílou a přibyl i nový kobereček v podobě růžového leoparda.

Foto: Archiv Mariany Prachařové

Na téhle pohovce Mariana nejraději relaxujeFoto: Archiv Mariany Prachařové

Co nesmí chybět?

Co by nemělo v bytě chybět? „Rozhodně svíčky a kytky.“ To je ostatně při pohledu do různých zákoutí bytu vidět. „Kytky jsou věc, která podle mě prostor hezky zútulní. Sice je náročné se o ně starat a zalévat je, ale zatím se mi s nimi daří a baví mě o ně pečovat. Kupuju je na internetu nebo různě v květinářstvích a velkoobchodech. Taky mám doma pár kokedam řasokoule,“ pochlubila se Mariana.

Kde se inspiruje

Hlavním zdrojem inspirace jsou pro ni Pinterest a Instagram. A vzhledem k tomu, že online svět je její doménou, nakupuje většinu doplňků na internetu. „Přijde mi, že je tam větší přehled a výběr než v obchodech, ale i tam si sem tam něco koupím.“

A jak často pořizuje do bytu něco nového? „Mám už pravidlo, že zásadně nehromadím, takže když chci něco nového, musím staré protřídit. Chytá mě to hlavně na nový rok nebo v létě, kdy mám nutkání to doma překopat. A během roku taky různě přestavuju a měním dekorace, svíčky, kytky,“ vysvětluje Mariana s tím, že stačí jen vyměnit polštář nebo povlečení a prostor je hned úplně jiný.

Reklama

Načítám