Hlavní obsah

Do hereckého nebe odešla Simona Postlerová. Bylo jí pouhých devětapadesát let. Příčina smrti není známá

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diváci si budou Simonu Postlerovou vždy pamatovat z televizní obrazovky a divadelních prken i díky jejímu hlasu, kterým k českým divákům promlouvala například Audrey Hepburn. Odešla náhle. Nalezena byla ve svém pražském bytě.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

To, že z ní bude jednou herecká hvězda, bylo téměř dané. Talent jí byl dán do vínku. Narodila se do rodiny úspěšného režiséra a herečky. Po studiu na gymnáziu se proto nemusela dlouho rozhodovat, kam její kroky dál povedou. Přihlásila se na DAMU. Již během studií hostovala v Národním divadle. Na fakultě se seznámila i se svou životní láskou, kytaristou Zdeňkem Hráškem. Vše se zdálo jako vystřižené z filmu – Simoně se dařilo vše, nač sáhla, a k tomu měla doma milujícího manžela.

V roce 1992 se jim narodila dcera Jana Magdaléna a o dva roky později do rodiny přibyl ještě syn Damián. Pouhé tři měsíce po narození získala herečka angažmá v Divadle na Vinohradech a účinkovala v něm až do svých posledních dní…

Lidé kolem ní trpěli a ona nemohla nic dělat

Bohužel pohádka o dokonalém životě netrvala věčně. Ještě když byl Damián malý, pochlubila se herečka, jak velmi nadaný a chytrý její syn je. Bohužel mu ale v pubertě lékaři diagnostikovali autismus, který se rok od roku zhoršoval a on byl naprosto odkázaný na její péči. „Bylo to strašně hodné a veselé dítě. Pak najednou začal být ale stále smutný a nepozorný,“ přiznala v pořadu 13. komnata. Rodiče neponechali nic náhodě a začali se synem obcházet lékařská vyšetření. Byl mu diagnostikován Aspergerův syndromschizofrenie. V roce 2005 onemocněl i její muž. „Našli mu melanom v oku, který mu museli vzít. V oku jsou ale cévy, které jsou propojené s játry. Šlo to pak velmi rychle,“ přiznala v dokumentu o svém životě.

Zdeněk zemřel v roce 2016 a Simona se s jeho odchodem nikdy nesmířila. Do konce života o něm hovořila v přítomném čase.

Sužovaly ji zdravotní problémy

Novou krev do žil jí vlila nejen přemíra práce – kromě divadla začala opět i intenzivně natáčet. Vidět jsme ji mohli ve filmu Tancuj Matyldo a 16. května půjde do kin její poslední film Společně sami. Zároveň přišla další radostná novina – její dcera loni v létě porodila a udělala ze Simony babičku. Vypadalo to, že je herečka konečně zase šťastná.

Poslední měsíce se ale začala Simona ztrácet před očima. „Měla jsem těžký postcovidový syndrom, byl v tom i zápal plic,“ přiznala pro super.cz. Nic ale nenaznačovalo tomu, že by tyto problémy měly mít tak vážné následky. Bohužel se tak v noci ze soboty na neděli stalo a Simona odešla za svým milovaným mužem. Informoval o tom Nadační fond Dvojka srdcem, jehož byla patronkou.

Přesná příčina smrti zatím není známá. Policie ČR jen uvedla, že se nejednalo o cizí zavinění.

Načítám