Hlavní obsah

Geislerová, nebo Čvančarová? Hlasujte pro nejkrásnější šaty z předávání Českého lva

Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Foto: MICHAL RŮŽIČKA / MAFRA / Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět má Oscary, my svého Českého lva. Ceny filmové a televizní akademie se budou potřicáté předávat už zítra večer a vy se na ně můžete naladit rekapitulací těch nejvydařenějších šatů, které se objevily na předchozích ročnících. Kdo se podle vás oblékl nejlépe?

Článek

Jasně, všichni jsme zvědaví, kdo se stane nejlepším hercem, herečkou a které filmy zaskórují. Stejně tak se ale napjatě čeká, do čeho se hvězdy obléknou. Předávání cen je ideální příležitostí, kdy se mohou hodit do gala a užít si večer v krásných šatech.

Móda na Českém lvu je přitom rok od roku lepší, a protože nedokážeme vybrat jednu jedinou vítězku, zeptáme se vás: Kdo je podle vás módní jedničkou? Hlasujte v anketě na konci článku.

Aňa Geislerová, 2022

Wow! Nikdy jsme nepochybovali o tom, že má Aňa Geislerová vkus, asymetrická róba s flitry nám ale vyrazila dech. Šaty jsou od české značky Chatty a doplňují je luxusní šperky Cartier. Herečka je na předávání cen jako doma – Českých lvů už má pět, nominována byla dokonce třináctkrát.

Foto: Profimedia.cz

Aňa Geislerová nás svou módní volbou nadchla. V jakých šatech asi přijde zítra?Foto: Profimedia.cz

Jana Plodková, 2022

Loňské předávání cen si nenechala ujít ani Jana Plodková, kterou momentálně můžete vidět bojovat o přežití (byť spíše vztahové) v novém filmu Ostrov. A vypadala nádherně! Jemná poloha herečce sluší, stejně jako glamour účes. Třpytivá róba je od české návrhářky Zuzany Kubíčkové. Herečka má jednoho Českého lva za film Protektor.

Foto: Profimedia.cz

Nic tu nechybí, ani nepřebývá. Jana Plodková vypadala na loňském Českém lvu úchvatně.Foto: Profimedia.cz

Jitka Čvančarová, 2020

Šaty téhle krásné herečky bývají často předmětem diskuzí, my ji ale budeme chválit. V loňském roce na akci vytáhla pompézní modré šaty, za které schytala kritiku už dříve ve Varech, mnohem více jí ale podle nás svědčil model z roku 2020. Jitka Čvančarová má plnější postavu, která se musí oblékat s rozmyslem, a to tady vyšlo.

Foto: Profimedia.cz

Zelené šaty od Zuzany Kubíčkové pracují ve prospěch hereččiny postavy.Foto: Profimedia.cz

Eliška Křenková, 2020

Eliška Křenková získala Českého lva v roce 2018 – vyhrála kategorii nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli za film Všechno bude a nominovaná pak byla ještě třikrát. A boduje i na poli módy. Ačkoli se objevily otázky, jestli jsou kratší šaty vhodné a splňují dress code, nás model návrhářky Hany Zárubové baví.

Foto: Profimedia.cz

Talentovaná Eliška Křenková zůstala věrná svému stylu a vybrala si oblečení, které jí je blízké.Foto: Profimedia.cz

Vanda Janda, 2019

Do našeho výběru se dostala i Vanda Janda, která ačkoli není herečkou, způsobila se svou obří róbou rozruch. Slovenská modelka, která se pustila do navrhování oblečení, přišla na akci se svým tehdejším partnerem, režisérem a scenáristou Slávkem Horákem (natočil filmy Havel nebo Domácí péče). Šaty s obřími rukávy si nechala ušít sama, kvůli jejich velikosti jí ale samotný program utekl. Protože by přes její ramena diváci nic neviděli, strávila večer v restauraci kousek od pražského Rudolfina.

Foto: Profimedia.cz

Vanda Janda měla velké entrée, kvůli šatům ale samotné předávání cen neviděla.Foto: Profimedia.cz

Barbora Poláková, 2018

Velké šaty si o rok dříve oblékla i herečka a zpěvačka Barbora Poláková, té ale model nezabránil v tom, aby si naplno užila večer. Vybrala si je u mladé návrhářky Agáty Seehákové. Herečka byla na Českého lva nominována dvakrát, soška jí ale v obou případech unikla.

Foto: Profimedia.cz

Objem dělá dojem, míní herečka Barbora Poláková.Foto: Profimedia.cz

Andrea Bartošková, 2017

Do výběru se nám přimíchala ještě jedna neherečka, která má ale k filmu velmi blízko. Jde totiž o ženu prezidenta karlovarského festivalu (a samozřejmě populárního herce) Jiřího Bartošky. Archeoložka Andrea Bartošková v módě snad nikdy nešlápne vedle a její šaty z roku 2017 rozhodně stojí za připomínku. Model od návrhářky Liběny Rochové si ale bohužel neužila dlouho – v ten večer se paní Bartoškové udělalo špatně, a z Rudolfina tak jela do nemocnice, kde strávila několik hodin.

Foto: Profimedia.cz

Bartoškovi zažili v roce 2017 dramatický večer, oblečeni ale přišli jako vždy dokonale.Foto: Profimedia.cz

Martha Issová, 2016

Vybrat jedny nejlepší šaty je u Marthy Issové obzvlášť těžké. Oblékla jich už tolik! Nakonec jsme se přiklonili k oranžovému modelu od české značky Chatty, ve kterých by zabodovala i dnes. Letos je mimochodem nominována jako nejlepší herečka ve vedlejší roli za film Buko.

Foto: Profimedia.cz

Už teď se těšíme, v čem zítra na České lvy dorazí Martha Issová.Foto: Profimedia.cz

Jitka Schneiderová, 2015

S výběrem šatů se umí důstojně popasovat i herečka Jitka Schneiderová. I ta má na kontě spoustu vydařených modelů. Zajdeme až do roku 2015, kdy si oblékla šaty od návrhářky Ivany Mentlové. Ve stejném roce získala svou zatím jedinou nominaci na Českého lva, a to za film Ztraceni v Mnichově.

Foto: Profimedia.cz

Jitka Schneiderová při výběru róby rozhodně ztracená nebyla.Foto: Profimedia.cz

Judit Pecháček, 2015

Vynechat nemůžeme ani šaty slovenské herečky maďarského původu Judit Pecháček (dříve Bárdos), která byla nominována na nejlepší herečku za film Fair Play. Model s transparentním vrškem a peříčky si tehdy půjčila od návrháře a stylisty Lukáše Kimličky.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Judit Pecháček v odvážných šatech Lukáše Kimličky.Foto: Profimedia.cz

Anketa

Kdo oblékl ty nejkrásnější šaty?
Aňa Geislerová
10,4 %
Jana Plodková
49,9 %
Jitka Čvančarová
18,5 %
Eliška Křenková
0,7 %
Vanda Janda
0,7 %
Barbora Poláková
1 %
Andrea Bartošková
2,1 %
Martha Issová
1,1 %
Jitka Schneiderová
11,8 %
Judit Pecháček
3,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 56637 čtenářů.

Reklama

Načítám