Hlavní obsah

Langmajer s Plodkovou na pustém ostrově: Kdo další se ocitl při natáčení opuštěn v exotice?

Foto: Marek Pátek / CNC / Profimedia

Foto: Marek Pátek / CNC / Profimedia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co byste dělali, kdybyste ztroskotali na opuštěném ostrově? Inspirovat se můžete v mnoha filmech i seriálech. Tím nejnovějším je Ostrov v hlavních rolích s Janou Plodkovou a Jiřím Langmajerem. Kdo další ztroskotal na opuštěném exotickém ostrově?

Článek

Od 2. února se můžete jít pobavit do kina novou komedií režiséra Rudolfa Havlíka, která na vás dýchne exotikou a sluncem. Film se natáčel v Thajsku a hlavní role hrají Jiří LangmajerJana Plodková. Námět je trochu předvídatelný, ale právě to dělá tyhle filmy skvělé na odreagování. Richard a Alice vyrazí na dovolenou, během které Richard oznámí, že se rozhodl pro rozvod. Dovolenkování končí a dobrodružství začíná. Při letu nazpět totiž ztroskotají na opuštěném ostrově. Snaží se přežít a během toho k sobě zase najít cestu. Jaké další filmy nebo seriály měly tématiku trosečníků na opuštěném ostrově?

Foto: Profimedia.cz

Jana Plodková a Jiří Langmajer hrají v novém filmu pár na pokraji rozvodu a odlehlý ostrov je pro ně párovou terapiíFoto: Profimedia.cz

Šest dní, sedm nocí

Foto: Profimedia.cz

Harrison Ford, Anne Heche a David Schwimmer ve filmu Šest dní, sedm nocí (1998)Foto: Profimedia.cz

Jedna z nejlepších romantických komedií vůbec. Hlavní role se zhostil Harrison Fordnedávno zesnulá Anne Heche. Šest dní a sedm nocí na odlehlém ostrově Makatea  dostala Robin jako dárek od svého snoubence, kterého hraje David Schwimmer. Robin musí ale z dovolené na otočku zaletět na Tahiti kvůli svojí práci a při cestě ztroskotá na odlehlém ostrově s Quinnym (Harrison Ford). Dál nebudeme prozrazovat, pokud jste film neviděli, doporučujeme to napravit! Čeká vás romantika, vtip, dobrodružství i napětí.

Modrá laguna

Foto: Profimedia.cz

Brooke Shields a Christopher Atkins v hlavních rolích Modré laguny (1980)Foto: Profimedia.cz

Romantické drama o dvou dětech, kteří se snaží přežít na vlastní pěst na opuštěném ostrově. Jak stárnou, začnou k sobě cítit lásku, i přestože je pojí příbuzenský vztah (jsou bratranec a sestřenice). Film z roku 1980 proslul především nahými scénami a kontroverznímu vztahu dvou protagonistů. Hlavní hrdinku ztvárnila tehdy čtrnáctiletá Brooke Shields a jejím hereckým kolegou byl Christopher Atkins. Film se dočkal v roce 1991 pokračování, kde hlavní roli ztvárnili Mila Jovovich a Brian Krause.

Trosečník

Foto: Profimedia.cz

Tom Hanks jako Trosečník (2000)Foto: Profimedia.cz

Nejznámější představitel této kategorie je samozřejmě film Trosečník. Tom Hanks se snaží přežít na opuštěném ostrově za každou cenu a společnost mu u toho dělá pouze míč Wilson. Zaměstnanec firmy FeDex, která rozváží poštu napříč kontinenty, jako jediný přežije havárii letadla a podaří se mu dostat na neznámý opuštěný ostrov. Snaží se udržet se na živu ze všech sil. Nad vodou ho drží naděje, že ho objeví a znovu se shledá se svojí láskou Kelly (hraje ji Helen Hunt). Tom Hanks musel kvůli roli projít obrovskou proměnou – zhubnul 25 kilo, za roli získal Zlatý glóbus.

Ztraceni

Foto: Profimedia.cz

Posádka havarovaného letadla se ocitne na mysteriózním ostrově, kde se snaží přežítFoto: Profimedia.cz

Seriál Ztraceni byl ve své době hitem. Premiéru měl v roce 2004 a v roce 2010 skončil šestou sérií. Nejvýraznějšími postavami byla Kate (Evangeline Lily), Jack (Matthew Fox), Sayid (Naveen Andrews) a James (Josh Holloway). Seriál se točí kolem ztroskotanců na tajemném ostrově, kde se ocitli po letecké havárii. Kromě snahy přežít se do děje začnou motat mystéria. Například jeden z cestujících, který byl na vozíku, získal na ostrově znovu cit do nohou a začal chodit. Děj je protkán flashbacky ze života před tím a o každé postavě se dozvídáme postupně víc a víc. Seriál je napínavý a tajemný. Možná má jen zbytečně moc dílů, divák se trochu ztrácí.

Pokud si pamatujete, jak tento seriál skončil, napište nám do komentářů! A tady máte další seriálovou a filmovou inspiraci pro dlouhé večery a víkendy!

Načítám