Hlavní obsah

Na rock byli už moc měkcí? Petr Kolář a ti další, kteří sklízejí úspěchy v muzikálech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V málokterém dramatickém žánru ukážete všechny své umělecké talenty tak jako v muzikálu. Musíte skvěle zpívat, tančit i být nadaný herecky. Kteří čeští zpěváci slaví v muzikálech úspěchy, podobně jako Petr Kolář, jemuž je dnes 55 let?

Článek

Muzikál je fenomén u nás i ve světě a pro zpěváky je čest se v něm ukázat. Je to skvělá příležitost ukázat pěvecký i herecký talent, užít si zajímavý kostým a co si budeme povídat, i pravidelný zdroj příjmu.

Dnes slaví 55. narozeniny jeden z často obsazovaných muzikálových zpěváků, do kterého by to možná mnoho lidí v jeho rockerských začátcích neřeklo. Přesto neváhá navléct si barevné legíny a střapatý kostým a v rytmu písní od Abby křepčit na pódiu.

Petr Kolář (55)

Dnešní oslavenec umí po rockersku řádit na koncertech a házet dlouhou hřívou. Rodák z Českých Budějovic hrál v kapelách Boule, Sarah či Precedens a v roce 2002 nahradil v Arakainu zpěváka Aleše Brichtu (62). Ve stejném roce se oženil se zpěvačkou a choreografkou Zuzanou Krištofovou (49), narodili se jim postupně dva synové. Rozvedli se po deseti letech, mimo jiné kvůli jeho nevěře.

Petr Kolář má na kontě i romantické hity jako například ten z pera Karla Svobody (†68): Ještě že tě lásko mám nebo duet s Leonou Machálkovou (55), který znají nejen milovníci seriálu Pojišťovna štěstí: Den, kdy se vrátí láska k nám.

Do Prahy přišel v roce 1993 a jeho první muzikál byl Dracula (který se hrál od roku 1995). Rád vzpomíná na Vlasy a svou roli Wolfa, užíval si své sólo. Dále hrál v Hamletovi, Galileovi, Třech mušketýrech, Mamma Mia! a řadě dalších. Baví ho, že většina muzikálů má i historické téma.

V soukromí nemá Petr Kolář nejrůžovější období, je v exekuci kvůli neplacení alimentů a rozešel se s dlouholetou přítelkyní.

Foto: Profimedia.cz

V muzikálu Galileo ztvárnil Giordana BrunaFoto: Profimedia.cz

Daniel Hůlka (54)

Vystudoval operní zpěv, ale nejvíc se proslavil v muzikálech. Byl Draculou, Monte Christem, Jekyllem i Hydem a stal se idolem mnoha dívek a žen. Jeho baryton v kombinaci s úctyhodnou výškou (1,98 m) působí na jevišti velmi dramaticky.

Daniel Hůlka vydal i několik sólových alb a jeho velkou vášní je cestování a sport. Dlouho si strážil své staromládenectví, i když jeho náručí prošla nemalá řádka žen. Otcem se stal až ve 49 letech. S cestovatelkou Barborou Klement Hůlkovou má čtyřletou dceru. Dnes říká, že zažívá nejšťastnější životní období. Potýkal se totiž i se zdravotními obtížemi, trápila ho nemocná slinivka i deprese.

Foto: Profimedia.cz

V muzikálu Sybila exceloval v roli krále ŠalamounaFoto: Profimedia.cz

Josef Vojtek (56)

Jeho jméno bylo vždy spokojováno s kapelou Kabát, která je označovaná za nejoblíbenější českou kapelu a opakované vítězství v anketě Český slavík to jen potvrzuje, stejně jako to, že na jejich koncert na pražském Vypichu dorazilo v roce 2014 75 tisíc diváků a jde tak o český rekord. Jejich písně si notují malí i velcí, možná znáte píseň Moderní děvče nebo V pekle sudy válej.

Pro svět muzikálu jej objevil Daniel Landa (53), který ho v roce 1996 obsadil do role Štěpána v Krysařovi. Ukázalo se, že je to talent a exceloval pak v dílech jako Hamlet, Galileo, Čas růží a další. V roce 2017 obdržel za titulní dvojroli v muzikálu Mefisto v Divadle Hybernia cenu Thálie. Je potřetí ženatý a se čtyřmi ženami má pět dětí.

Foto: Profimedia.cz

Josef Vojtek je za muzikálovou kariéru vděčný a od kritiků se mu za roli Mefista dostalo pochvalných hodnocení Foto: Profimedia.cz

Janek Ledecký (59)

Vystudovaný právník a otec úspěšné lyžařky a snowboardistky Ester (27) se proslavil nejdříve jako zpěvák s kapelou Žentour a následně v roce 1992 sólovým albem s hitem Na ptáky jsme krátký.

A jak se Janek Ledecký dostal k muzikálům? Sám si je složil a napsal, je velmi úspěšným muzikálovým tvůrcem. Kvůli Hamletovi spoluzaložil divadlo Kalich, premiéru měl v roce 1999. Dále je autorem muzikálů  Galileo, Vánoční zázrak a Iago a sám sebe i běžně obsazuje do rolí.

Vedle toho miluje šňůry po vlastech českých i moravských a raději udělá víc menších koncertů než jeden mega. Ten mu nabídli ke třiceti letům kariéry a on odmítl. Důvodem prý bylo mimo jiné to, že by v okruhu daného místa nemohl asi půl roku koncertovat (to je i u festivalů, pořadatel chce mít jistotu, že přijdou lidi).

Foto: Profimedia.cz

Podle Shakespearova Othella napsal muzikál IagoFoto: Profimedia.cz

Václav Noid Bárta (41)

Do povědomí širší veřejnosti se zpěvák dostal vztahem s Lucií Bílou (56). V té době zpíval v rockové kapele Dolores Clan. První muzikálová zkušenost byl Excalibur Michala Pavlíčka (66) v roce 2003. Brzy pak zazářil na prknech Hudebního divadla Karlín v muzikálech Carmen, The Addams Family, Bonnie a Clyde, Sestra v akci nebo Jesus Christ Superstar.

Kromě toho, že sám zpívá, skládá písně i pro další interprety a je autorem hudby, např. k muzikálu Němcová, k filmům Kajínek, Pepa nebo Tajemství staré bambitky 2. Za zmínku stojí i jeho sportovní úspěchy, v posledních letech totiž maká ve fitku a účastní se i fitness soutěží. Sám říká, že největšími fanynkami jsou jeho tři dcery a partnerka Eliška, která je maminkou dvou z nich.

Foto: Ringier Axel Springer /Roman Souček / CNC / Profimedia

V muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky Foto: Ringier Axel Springer /Roman Souček / CNC / Profimedia

David Gránský (30)

Patří k největším mladým talentům české umělecké scény: hraje, zpívá, moderuje. Do českého showbyznysu nakoukl díky finále talentové soutěže X Factor v roce 2008 a nyní patří k nejobsazovanějším umělcům. Kromě filmů a seriálů se objevuje i v muzikálech Tarzan, Pomáda, Mamma Mia!, Ať žijí duchové nebo Kapka medu pro Verunku a další.

Novopečený tatínek se spolu s manželkou, optičkou Nikolou (28), těší z malého syna Matea.

Foto: Profimedia.cz

Zejména pro divačky je Gránský jako Tarzan velmi příjemnou podívanouFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám