Hlavní obsah

Jim Carrey jako Joe Biden a Hana Holišová jako Hana Zagorová: Slavní, kteří jsou mistři v imitaci

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mají talent na herectví nebo zpěv, ale ne každý má dar imitovat ostatní. Kdo ze slavných umí skvěle parodovat své kolegy? A nemyslete, že se to týká jen mužů, to zdaleka ne!

Článek

Imitace a napodobování není jednoduchá disciplína, a aby byl výsledek co nejpodobnější originálu, stojí to opravdu hodně tréninku. V minulosti svými imitacemi kolegů překvapily následující celebrity.

Jim Carrey (60)

Jestli někdo patří v napodobování svých kolegů k absolutní špičce, je to tento mistr grotesky. Se svým tělem, mimikou i hlasem dokáže divy, i když v posledních letech už se komedii tolik nevěnuje. Napodobit ovšem umí skoro každého. Mezi jeho nejpovedenější vystoupení patří imitace amerického prezidenta Joea Bidena (79), v rámci vysílání show Saturday Night Live. Skvěle ale umí i zamračenou tvář Jacka Nicholsona (85) a mnoho dalších.

Ariana Grande (29)

Americká zpěvačka má specifickou barvu hlasu a umí s ním divy, což dokázala už několikrát. Když si objednáte její soukromé vystoupení, dostanete nejen Arianu Grande, ale i celý zástup jejích neméně slavných kolegyň. V Saturday Night Live totiž v minulosti dokázala, že umí skvěle napodobit hlas Britney Spears (40), Christiny Aguilery (41), Rihanny (34) a mnoha dalších zpěvaček.

Anna Kendrick (36)

Kromě toho, že umí hrát a zpívat, disponuje slavná Američanka také dalším talentem. Během svého vystoupení v The Tonight Show napodobila svou hereckou kolegyni Kristen Stewart (32). Tu prý miluje, a dokonce jí svou imitaci předvedla i osobně. V tomto případě je klíčem k napodobení plaché herečky křivení pusy, klopení očí a časté prohrábnutí vlasů. Obě herečky si společně zahrály ve filmech o upírech Stmívání (2008), Twilight sága: Nový měsíc (2009), Twilight sága: Zatmění (2010) a Twilight sága: Rozbřesk (2011). Anna Kendrick tak měla dost času její gesta a projevy odkoukat.

Khloe Kardashian (37)

V sedmnácté řadě reality show Držte krok s Kardashianovými se prominentní klan Kardashianů a Jennerů kdysi docela odvázal. Sestry si spolu se svou matkou udělaly legraci jedna z druhé tím, že se vzájemně napodobily. A nechyběly ani kostýmy a paruky. Asi nejlepší výkon podala Khloe Kardashian, která předváděla svou matku Kris Jenner (66). Vystihla její tón mluvy, typické komentáře i gesta. Kris jí to vrátila a předváděla ji, ale to už tak povedené nebylo.

Petr Rychlý (56)

V rámci pořadu Tvoje tvář má známý hlas (2016) se český herec a moderátor převtělil do řady našich i cizích zpěváků. Zahraniční hvězdy, a zejména angličtina, mu dělaly trochu problém, ale české interprety většinou zvládnul na výbornou. I když samozřejmě zásluhy nelze upřít ani tvůrcům kostýmů a maskérům. Herec si zahrál například Hanu Hegerovou (✝89) nebo Petra Jandu (80). Zcela legendární bylo ovšem jeho ztvárnění Jana Nedvěda (75) v písni Kohout. Tomu se zkrátka nedalo nic vytknout.

Hana Holišová (41)

Stejné řady se zúčastnila i česká herečka, která všechny, kdo ji dosud znali jen ze seriálu Ulice (2005–⁠dosud), překvapila tím, jak skvělá je zpěvačka. Důkazem byla i skutečnost, že první řadu soutěže vyhrála. Dělala například Michaela Jacksona (✝50) nebo Beyoncé (40) a co se týče českých hvězd, excelovala coby Hana Zagorová (75) s písní Mimořádná linka (Praha-Tokio). Bezvadně napodobila nejen hlas, ale i mimiku tváří, která je pro Zagorovou tak typická.

Reklama

Načítám