Hlavní obsah

Sexy chlapi z devadesátek: Z Brandona Walshe je chlap, Odpadlík přišel o háro

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 90. letech to byly sex symboly, jejich plakáty visely v kdejakém dívčím pokojíčku a i zralejší ženy měly při pohledu na ně tak trochu hříšné myšlenky. Tihle pánové prostě v devadesátkách frčeli! Sexy záchranář David Hasselhoff, prototyp hodného kluka Jason Priestley alias Brandon Walsh nebo třeba nespoutaný Odpadlík se sexy hřívou Lorenzo Lamas. Jak vypadají dnes?

Článek

Někdo hltal každý díl Pobřežní hlídky, jiný bedlivě sledoval osudy teenagerů z Beverly Hills 90210, další nedýchal napětím u filmu Zorro: Tajemná tvář nebo u legendárního akčňáku Desperado. Hitem byl i krimi seriál Odpadlík s drsným motorkářem s dlouhou hřívou Lorenzem Lamasem a milovníci záhad nemohli usnout při vzpomínce na sexy agenta Davida Duchovnyho ze seriálu Akta X. Jak ale tihle devadesátkoví idolové vypadají dnes?

David Hasselhoff a Pobřežní hlídka

Seriál Pobřežní hlídka, který sledoval osudy plavčíků a plavčic ze slunné Kalifornie, byl velký hit. První série spatřila světlo světa v roce 1989, poslední jedenáctá v roce 2000. Ale co si budeme nalhávat, většinu diváků neuchvátily ani tak jejich hrdinské příhody, jako spíš jejich krásná opálená těla. Pánové vzdychali nad prsatou kráskou Pamelou Anderson a dámy samozřejmě nad velitelem plavčíků v podání Davida Hasselhoffa.

V první sérii mu bylo asi 37 let, v té poslední pak kolem 48. Takže chlap v nejlepších letech, samý sval, s mužnou hrudí, bujnou kšticí a pohledem, který dostával do kolen kdejakou ženu. Jenže čas měří všem stejně a z plavčíka Mitche je sedmdesátník. Mladá generace ho má spojeného spíš s nejrůznějšími alkoholovými eskapádami, i když poslední roky dodržuje zdravý životní styl, závislosti na alkoholu se zbavil, a dokonce mu to funguje i s o 28 let mladší manželkou.

Foto: Profimedia.cz, Sven Hoogerhuis/BSR Agency - GettyImages.com

David Hasselhoff jako sexy plavčík a jako sedmdesátníkFoto: Profimedia.cz, Sven Hoogerhuis/BSR Agency - GettyImages.com

Antonio Banderas a Zorro či Desperado

Osamělý hudebník Mariachi, co se s kytarou a v černém hávu vydává hledat mexického drogového magnáta, který mu zabil milovanou ženu. Muž, co se neohroženě vrhá do temného podsvětí, jen aby pomstil smrt své lásky. Snímek Desperado z roku 1995 patří mezi klasické akčňáky. A jestli existuje žena, která při jeho sledování nepropadla kouzlu Antonia Banderase, propadla mu o tři roky později, když přišel film Zorro: Tajemná tvář.

I Antonio Banderas byl v době těchto dvou filmů v nejlepších letech a dnes je z něj šedesátník. Nutno ale přiznat, že sex-appeal, styl a jiskru v očích má stále.

Foto: Profimedia.cz, A. Perez Meca/Europa Press - GettyImages.com

Banderasovi bylo v době Desperada 35 let, ale i dnes vypadá dobřeFoto: Profimedia.cz, A. Perez Meca/Europa Press - GettyImages.com

Lorenzo Lamas a Odpadlík

Určitě si na něj pamatujete. Jezdil na motorce, měl dlouhé vlasy a děsně mu to slušelo. Reno Rains je bývalý policista, ze kterého se stal psanec, jenž ale i tak bojuje na straně dobra proti zlu. Neohroženě, celým svým srdcem, s vlající hřívou a dost často s odhaleným hrudníkem. Ano, ano, ano! To je Lorenzo Lamas neboli Odpadlík, seriál, jehož první série vznikla v roce 1992, poslední (pátá) v roce 1996.

Vlasy si Lamas, kterému je nyní pětašedesát, sice už ostříhal, v žádném seriálu už také nehraje, ale v životě se rozhodně nenudí. Je pětkrát rozvedený a má šest dětí. A dokonce to vypadá na šestou svatbu, protože je zasnoubený s o 27 let mladší partnerkou.

Foto: Profimedia.cz, Jesse Grant - GettyImages.com

Lorenzo Lamas jako Odpadlík a dnes jako zralý mužFoto: Profimedia.cz, Jesse Grant - GettyImages.com

David Duchovny a Akta X

Jsou to nevyřešitelné případy, prostě věci, s nimiž si žádní detektivové nedokázali poradit, a tak je zavřeli do složky Akta X. Vymykají se zdravému rozumu, naopak splňují vše, co spadá do ranku paranormálních jevů. Tajemné záhady můžou rozluštit jediní dva lidé – vážná zrzka agentka Scullyová (Gillian Anderson) a sexy agent Mulder v podání Davida Duchovnyho.

Seriál herce vystřelil mezi hollywoodské VIP a o fanynky rozhodně neměl nouzi. Bohužel v kombinaci s jeho slabostí pro něžné pohlaví to byla spíš pohroma. Duchovny skončil v roce 2008 v léčebně, kde se snažil zbavit závislosti na sexu. To tehdy jeho manželka a matka dvou jeho dcer ještě ustála, ale nakonec se v roce 2011 stejně rozhodli žít odděleně, přičemž oficiálně byli rozvedeni v roce 2014.

Dnes třiašedesátiletý herec ale zřejmě už zkrotl a poslední dobou to u něj vypadá na spokojený partnerský život. Několik let totiž žije s o 33 let mladší přítelkyní.

Foto: Profimedia.cz, Theo Wargo - GettyImages.com

Agent Mulder v podání Davida Duchovnyho také patřil k fešákům z devadesátekFoto: Profimedia.cz, Theo Wargo - GettyImages.com

Jason Priestley z Beverly Hills 90210

Mezi devadesátkovou mládeží bylo jen málo těch, kteří by nesledovali teenagerský seriál Beverly Hills 90210. Steve, Brandon, Andrea, Valerie, Dylan, Kelly, Brenda, David, Donna – osudy těchto středoškoláků puberťáci hltali jako diví. A Brandon Walsh v podání Jasona Priestleyho patřil rozhodně k nejvýraznějším postavám. Byl to prototyp hodného kluka, toho čestného, pravdomluvného, stoprocentního kamaráda, který je tu vždycky pro vás. Takový americký Mirek Dušín, což bylo na někoho přece jen moc. A tak se fanoušci seriálu dělili na ty, již Brandona milovali, a na ty, kteří se mu posmívali.

Ať tak, či tak, nutno říct, že herec už dávno není tím klučíkem ze střední. Je z něj chlap, za nímž se určitě leckterá žena ohlédne i dnes, kdy je mu 53 let. Výraznější role sice už nepřišly, ale v televizním průmyslu se pohybuje stále. Je dvakrát ženatý a má dvě dcery.

Foto: Profimedia.cz, Emily Assiran - GettyImages.com

Brandon Walsh už není žádný klučík, ale rozhodně zraje hezkyFoto: Profimedia.cz, Emily Assiran - GettyImages.com

Načítám