Hlavní obsah

Jim Carrey prodává luxusní sídlo za půl miliardy: Svůj domov opouští po 30 letech

Foto: Steve Granitz / Contributor / Getty Images; Jam Press, Profimedia.cz

Foto: Steve Granitz / Contributor / Getty Images; Jam Press, Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlel v něm posledních třicet let a podle jeho slov je to dům plný kouzel a inspirace. Nyní se však kanadský herec Jim Carrey rozhodl své sídlo v kalifornském Brentwoodu prodat, protože se přestěhoval na Havaj. A přestože z původní nabídky již trochu slevil, prodejní cena přesahuje půl miliardy.

Článek

Luxusní sídlo komika Jima Carreyho, známého z filmů Maska, Truman Show, Muž na Měsíci či Grinch, leží v Brentwoodu, což je město v oblasti San Francisco Bay Area v Kalifornii. Původně bylo na prodej za 28,9 milionu dolarů, nyní však cena klesla na 26,5 milionu – v přepočtu je to asi 583 milionů korun.

Hollywoodská hvězda doufá, že se dům stane i pro příštího majitele magickým útočištěm, stejně jako byl pro něj. Proč se ho vzdává? Jim Carrey v roce 2022 oznámil, že si dává od herectví pauzu a zvažuje odchod do důchodu, a přestěhoval se do svého prázdninového sídla na druhém největším z osmi hlavních Havajských ostrovů Maui.

Interiér v moderním stylu

Stylová rezidence nabízí několik prostorných pokojů v moderním stylu, kde nechybějí podlahy z tvrdého dřeva a krby. Velká okna poskytují místnostem s vysokými trámovými stropy dostatek světla a nabízejí výhledy do krásně upravené zahrady. Dominantou je světlá prostorná kuchyně, která se může pochlubit bílými dřevěnými skříněmi, obrovským ostrovem a elegantními pracovními deskami.

Ve velkoryse prostorných místnostech, které jsou většinou vyzdobené bílou barvou, najdete i rozsáhlou uměleckou sbírku. Její součástí jsou i působivé výtvory Jima Carreyho – kromě herectví je totiž i zkušeným malířem a sochařem. Dále v domě narazíte na posilovnu, domácí kino, pracovnu a ložnice – jedna z nich má vlastní terasu a koupelnu obloženou dřevem.

Venku nechybí bazén ani tenisový kurt

Pozemek je celkem rozlehlý a skýtá kromě všudypřítomné zeleně a bylinkových záhonů také krásný bazén s vodopádem, obrovskou terasu a venkovní posezení. Nový majitel zde najde ovšem i sportovní vyžití v podobě tenisového kurtu a venkovního biliáru v zastřešeném výklenku. Na první pohled je jasné, že se v téhle oáze klidu rozhodně nebude nudit, ale může tady pod paprsky kalifornského slunce aktivně odpočívat.

Načítám