Hlavní obsah

Meryl Streep na červeném koberci: Nebojí se kalhot, zlaté ani velkých rób a vždy vypadá skvěle

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Herečka s rekordním počtem oscarových nominací prohlásila, že módu vůbec neprožívá. A přesto vypadá pokaždé úchvatně. Nakoukněte s námi do sbírky hvězdné Meryl Streep a podívejte se, jak se v průběhu let měnil její styl.

Článek

Se slovem „rekordní“ jsme opravdu nepřeháněli. Meryl Streep se opravdu podařilo to, co nikomu jinému. Na prestižního Oscara byla nominována jednadvacetkrát. Jen pro srovnání, o druhou příčku se dělí Jack NicholsonKatharine Hepburn (†96) s dvanácti nominacemi. Sošky rytíře má hvězda nakonec tři (tady by ji Katharine Hepburn o jednu předběhla), i tak je ale fér, abychom o ní mluvili jako o jedné z nejtalentovanějších hereček současnosti. Meryl Streep přitom o sobě skromně říká, že je jen důsledná a chce to, co dělá, dělat dobře.

Tahle herečka nepatří ke hvězdám, které by polovinu dne řešily, co si vezmou na sebe. Ačkoli se pravidelně objevuje ve výčtech nejlépe oblečených žen večera, trendy absolutně neřeší a prý ji nebaví ani zdlouhavé nákupy. A přesto se zdá, že je při výběru šatů neomylná. Které looky patří k jejím nejvydařenějším?

1980

V roce 1979 byla poprvé nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Lovec jelenů (1978), a ačkoli jí tehdy soška unikla, o rok později to vyšlo. Meryl Streep porotu přesvědčila rolí v dnes již kultovním filmu Kramerová versus Kramer (1979). Sošku si přišla převzít v bílých šatech s objemnou sukní, které doplňovalo sako s vysokým límcem. Model s barevnými čtvercovými ozdobami byl od francouzské návrhářky Pauline Trigère (†93).

Foto: Profimedia.cz

Film Kramerová versus Kramer získal pět Oscarů a sošky putovaly i k oběma hlavním hercům. Na fotce je Meryl Streep se svým hereckým kolegou Dustinem HoffmanemFoto: Profimedia.cz

1989

Na Zlaté glóby, kde bojovala o titul nejlepší herečky v dramatu Výkřik ve tmě (1988), herečka dorazila v metalickém kostýmku složeném ze saka a sukně. Zlaté měla psaníčko i šperky, černé rukavičky pak ladily s knoflíky.

Foto: Profimedia.cz

Osmdesátá léta byla érou objemných ramen i účesůFoto: Profimedia.cz

2000

Herečka je čtyřnásobnou mámou, má syna a tři dcery. Jedna z nich, Grace Gummer ji doprovodila i na předávání Oscarů na počátku milénia. A ani tentokrát nešla hvězda náhodně kolem – byla jednou z kandidátek na titul nejlepší herečky za film Hudba mého srdce (1999). Na červený koberec dorazila v plisovaných kalhotách, které doplnila bohatě zdobeným kabátkem.

Foto: Profimedia.cz

Herečka na Oscary vyrazila se svou tehdy třináctiletou dcerou GraceFoto: Profimedia.cz

2006

Kdo by neznal snímek Ďábel nosí Pradu (2006). Herečka za svou roli super přísné šéfky získala Zlatý glóbus a dost možná se dozvěděla i něco nového o módě. Za outfit, který oblékla na premiéru filmu ve Francii, by se nemusela stydět ani herečkou ztvárněná postava Mirandy Priestley.

Foto: Profimedia.cz

Miranda, tedy Meryl, na premiéře filmu Ďábel nosí PraduFoto: Profimedia.cz

2012

Další Oscar v domě! Herečka přebrala prestižní sošku za roli Margaret Thatcher (†87) v Železné lady (2011) a oblékla se tak, jako by prvenství očekávala. Její šaty barevně ladily s cenou a patří k nejvelkolepějším róbám, které kdy hvězda provětrala. Jsou od značky Lanvin a dotáhly to až do známého londýnského Muzea voskových figurín. Právě tento model má vystavená dvojnice Meryl Streep na sobě.

Foto: Profimedia.cz

Colin Firth měl z vítězství herečky radost –⁠ sošku rytíře má doma také, a to za Královu řeč (2010)Foto: Profimedia.cz

2014

Při dalším předávání Oscarů herečka vyměnila šaty za dlouhou sukni a krémový top značky Lanvin. I v tomto roce se dočkala nominace na nejlepší herečku v hlavní roli –⁠ tentokrát za film Blízko od sebe (2013), kde hrála s Julií Roberts.

Foto: Profimedia.cz

Meryl Streep je hollywoodskou výjimkou –⁠ vdávala se jen jednou, a to v roce 1978 a vzala si sochaře Dona GummeraFoto: Profimedia.cz

2017

Nejsou černé jako černé. Šaty, které si herečka oblékla na Zlaté glóby, měly nejen nádherný střih, ale byly zdobené velkými kameny, na ramenou seskládanými do květin. Róbu značky Givenchy si Meryl Streep vybrala pro mimořádnou příležitost –⁠ v roce 2017 na předávání cen dostala ocenění za celoživotní přínos v oblasti filmu.

Foto: Profimedia.cz

Speciální příležitost si žádala speciální šatyFoto: Profimedia.cz

2018

Prozatím poslední oscarová nominace za snímek Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) vylákala herečku znovu na červený koberec. Filmová hvězda překvapila a sáhla po jasně červených šatech Dior v minimalistickém stylu.

Foto: Profimedia.cz

V červené róbě byla herečka nepřehlédnutelnáFoto: Profimedia.cz

2019

Na kanadské premiéře filmu Prací automat (2019) herečka rozdávala úsměvy na všechny strany. Aby ne, když na sobě měla nádherné květované šaty od Valentina. Až si je prohlédnete, věnujte pozornost botám –⁠ slingbacky s perlou jsou od značky Mercedes Castillo.

Foto: Profimedia.cz

Šaty s květinami herečce, na fotce čerstvě sedmdesátileté, neuvěřitelně slušíFoto: Profimedia.cz

2020

Na Screen Actors Guild Awards neboli SAG herečka vystoupila na jeviště a uvedla ukázku z filmu K zemi hleď! (2021), který se loni objevil na platformě Netflix. Zelené šaty bez ramínek jsou značky Alberta Ferretti a hvězda je ještě doplnila velkým náhrdelníkem, který přesně odpovídá jejímu stylu.

Foto: Profimedia.cz

Oscarová herečka vtipkovala, že po všech těch karanténách zapomněla hrát. Pokud jste ale viděli její nejnovější počin K zemi hleď!, nejspíš s ní nesouhlasíte. Na fotce je s herečkou Allison Janney, kterou můžete znát ze sitcomu Máma (2013–2021)Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám