Hlavní obsah

Mamma Mia! slaví 15 let od premiéry. Některé hvězdy muzikálu se vůbec nezměnily

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pamatujete si, co jste dělali před patnácti lety? Možná jste byli v kině a nechali se unášet na vlně hitů skupiny ABBA, tyrkysového moře a hvězdného obsazení filmu Mamma Mia! Jak se proměnili hlavní aktéři?

Článek

Historie se opakuje. Kinem právě teď hýbou dva snímky: růžová Barbie a poněkud temnější Oppenheimer. Takové nesourodé spojení se objevilo už jednou, a to v roce 2008, kdy v ten samý víkend šla do kin Mamma Mia! a Temný rytíř. Tento batmanovský příběh navíc natočil Christopher Nolan – stejně jako současný trhák o vzniku atomové bomby.

Velká letní romantika

Zaměříme se na ten optimističtější snímek, ve kterém se mohli diváci kochat krásnými letními scenériemi řeckého ostrova Skopelos a poslouchat nestárnoucí písně švédské skupiny ABBA. Velká řecká svatba, hledání otce i znovunalezení dávné lásky – to je příběh tohoto muzikálového hitu v kostce. Někteří herci se sešli pak ještě jednou, a to v roce 2018. Druhé pokračování se zaměřilo na mládí Donny, kterou si zahrála talentovaná Lily James. A než si dáte Mamma Mia! maraton, mrkněte se, jak se hlavní protagonisté za těch patnáct let změnili.

Amanda Seyfried (37)

Foto: Chris Jackson, Alberto E. Rodriguez - GettyImages.com

Amanda Seyfried na světové premiéře Mamma Mia! v roce 2008 a na premiéře svého posledního seriálového hitu Kauza Theranos (The Dropout)Foto: Chris Jackson, Alberto E. Rodriguez - GettyImages.com

Kdyby to bylo jen na ní, natočila by klidně osm dílů Mamma Mia! – a my bychom nebyli vůbec proti. V roce 2008 to byla její první větší role, která jí zajistila zářnou kariéru. Pak pokračovala s filmy třeba jako Dopisy pro Julii (2010), Vyměřený čas (2011) a Méďa 2 (2015).

Zatím posledním velkým úspěchem Amandy Seyfried je ztvárnění Elizabeth Holmes v seriálu Kauza Theranos, kde si za svůj fantastický výkon vysloužila i prestižní televizní cenu Emmy a Zlatý globus. Je šťastně vdaná a s dvěma dětmi žijí s manželem v New Yorku.

Meryl Streep (74)

Foto: Kristian Dowling, Andrew H. Walker - GettyImages.com

Rok 2008 a 2023: Meryl Streep byla pro tuto roli jako stvořena. Se svojí filmovou dcerou si vytvořily prý velmi těsné pouto i mimo kameryFoto: Kristian Dowling, Andrew H. Walker - GettyImages.com

Film byl natočen na základě muzikálu z roku 1999, který slavnou herečku okouzlil. Na představení na Broadwayi vzala své dcery v roce 2001 po útocích 11. září a muzikál je v té smutné době zahřál u srdce. Meryl Streep pak napsala děkovný dopis celému týmu, který za inscenací stál. A díky tomu jí pak byla o sedm let později nabídnuta role Donny Sheridan.

A příběh možná nekončí! Judy Craymer, producentka tohoto filmového hitu, se prý vyjádřila, že od začátku vnímala snímek Mamma Mia! jako trilogii a že zápletka na třetí pokračování by se rozhodně nabízela. A také by chtěla vrátit do děje Meryl Streep jako Donnu Sheridan…

Dominic Cooper (45)

Foto: Ferdaus-Shamim, Karwai Tang - GettyImages.com

Dominic Cooper zraje jako víno. Pětačtyřicetiletý herec se zaměřuje v poslední době spíš na seriálovou tvorbu, kde se mu daříFoto: Ferdaus-Shamim, Karwai Tang - GettyImages.com

Dominic Cooper ztvárnil filmového snoubence Sophie. Věděli jste, že herci spolu randili i v reálném životě? Rozešli se v roce 2011 a Dominic je od roku 2018 ve vztahu s britskou herečkou Gemmou Chan.

Vrátit se do role zamilovaných manželů v druhém pokračování nebylo zrovna snadné, ale prý šlo nakonec všechno hladce a žádné pnutí mezi nimi neprobíhalo. Co se týče dalších filmů, můžete ho vidět ve Vévodkyni (2008) či ve filmu Drákula: Neznámá legenda (2014) nebo v seriálu podle předlohy komiksu Preacher (2017–2019).

Pierce Brosnan (70)

Foto: Vera Anderson, Albert L. Ortega - GettyImages.com

Pierce Brosnan za těch patnáct let prošedivěl, ale na šarmu mu to neubralo. Vidět ho můžete v novém filmu Tchán s tchyní jsou psanci, který vyšel nedávno na NetflixuFoto: Vera Anderson, Albert L. Ortega - GettyImages.com

Jede se natáčet k moři a hraje tam Meryl Streep… To stačilo někdejšímu Bondovi, aby kývl na nabídku. Prý ani nevěděl, že jde o muzikál. Nutno říct, že za svoje pěvecké výkony nebyl Pierce Brosnan zrovna vynášen do nebes. Nicméně – z kritiky si nic nedělá, protože si natáčení i zpěv maximálně užíval. Vtipkuje, že za to dostal platinovou desku a mohl si zazpívat po boku Meryl Streep. Který „nezpěvák“ to může říct?

Colin Firth (62)

Foto: Jon Furniss, Amanda Edwards - GettyImages.com

Colin Firth přidal do image výrazné brýle a také pár šedinFoto: Jon Furniss, Amanda Edwards - GettyImages.com

Colin Firth ztvárnil jednoho z potenciálních otců Sophie. Zoufale nespontánní Harry Bright si ve filmu také zazpíval, a to duet Our Last Summer s Amandou Seyfried. Natáčení třetího pokračování by se také nebránil, bylo by prý fajn vidět staré známé na nějakém pěkném ostrově. Zatím se na něj můžete podívat například v seriálu Schodiště (2022), který je natočen podle skutečných událostí, a toto napínavé drama najdete na HBO.

Načítám