Hlavní obsah

Slavní a jejich záložní profese. Čím by byla Meryl Streep?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sláva je nevyzpytatelná a vrtkavá. Snadno se může stát, že o hvězdu ztratí veřejnost zájem nebo přijde o práci vlivem pandemie. V takovém případě je dobré mít nějaká zadní vrátka. Tyto celebrity prozradily, čím by byly, kdyby skončily s hraním nebo zpíváním.

Článek

Omezení kulturních akcí vede k tomu, že se někteří herci a zpěváci musejí poohlížet po jiném způsobu přivýdělku. Velkých hvězd se to sice netýká, ale i ty mají své záložní plány nebo alespoň sny. Čím by byla Meryl Streep nebo Jan Hrušínský?

Meryl Streep (71)

Až slavná herečka pověsí řemeslo na hřebík, svět zapláče. Nebude už žádná další Miranda Priestly z filmu Ďábel nosí Pradu (2006) ani úžasná Božská Florence (2016). O svém alternativním povolání má hvězda jasno: v roce 2009 fanouškům prozradila, že ráda kreslí a bavil by ji animovaný film nebo tvorba komiksů.

Foto: Profimedia.cz

Meryl Streep je umělecky založená i co se týče koníčků: ráda kreslíFoto: Profimedia.cz

Aneta Krejčíková (29)

Herečku a maminku dvou dětí hodně ovlivnilo mateřství. Dvouletý syn se jmenuje Ben a v dubnu přišla na svět dcera Antonie. Druhý porod si herečka prožila v domácím prostředí a pečlivě se na něj připravovala. Porodnictví ji zajímá a v jednom rozhovoru uvedla, že kdyby nedělala herectví, věnovala by se právě této oblasti.

Foto: Machan, Kundrat, Hykl / CNC / Profimedia

Aneta Krejčíková si dokáže představit, že by nějakým způsobem pomáhala budoucím maminkámFoto: Machan, Kundrat, Hykl / CNC / Profimedia

Natalie Portman (39)

Jestli má nějaká herečka opravdová zadní vrátka, na která se může spolehnout, pak je to něžná kráska s izraelskými kořeny alias královna Padmé Amidala z Hvězdných válek (1977–2019). Svou rozjetou hereckou kariéru před lety pozastavila, aby mohla získat vysokoškolský titul z psychologie. Uživila by se ale i jako překladatelka: kromě angličtiny ovládá španělštinu, francouzštinu, hebrejštinu i japonštinu.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby Natalie Portman skončila s herectvím, má hned několik možností, co dělatFoto: Profimedia.cz

Jiří Dvořák (53)

Český herec a dabér v tom má taktéž jasno. Svěřil se, že ho vždycky lákalo létání a povolání pilota je jeho neuskutečněným dětským snem. Tuto roli si ovšem vyzkoušel alespoň ve filmu: letce si zahrál v dramatu Narušitel (2019) režiséra Davida Baldy (20). Velký úspěch ale bohužel nesklidil – hodnocení snímku bylo podprůměrné.

Foto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Jiří Dvořák snil o povolání letce, ale uplatnil by se i jako tanečník: v roce 2018 vyhrál soutěž StarDanceFoto: Michal Růžička / MAFRA / Profimedia

Jennifer Aniston (51)

Než se Rachel ze seriálu Přátelé (1994–2004) proslavila jako herečka, různě si přivydělávala. Uklízela a také rozvážela dopisy a balíčky na kole po New Yorku. Dnes by se samozřejmě ničemu podobnému věnovat nechtěla – záložní plán má jiný. V jednom podcastu, kde byla hostem, bez rozmýšlení řekla, že pokud skončí s herectvím, bude se věnovat interiérovému designu. Vybavování místností ji prý velmi baví.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer Aniston ráda zvelebuje interiéry, a kdyby se do toho pustila, jistě by našla mnoho zákazníkůFoto: Profimedia.cz

Jan Hrušínský (65)

Herec a ředitel Divadla Na Jezerce teď neprožívá jednoduché období. Divadlo zavřené kvůli koronaviru totiž nevydělává a teprve se uvidí, které instituce tuto krizi přežijí. Kdyby měl umělec dělat něco jiného, zůstal by u umění. Z herectví by totiž možná přešel na fotografování, kterému se jeden čas velmi intenzivně věnoval – dokonce měl v Praze i několik výstav a fotil významné lidi.

Foto: Profimedia.cz

Jan Hrušínský býval nadšený a úspěšný fotograf, dnes už na to ale nemá tolik časuFoto: Profimedia.cz

Eva Burešová (27)

Zpěvačka a herečka pochází z hudebnické rodiny, takže bylo brzy jasné, že půjde ve stopách rodičů a konzervatoř pro ni byla jasná volba. V rámci videopořadu o řemeslech si ovšem vyzkoušela práci cukrářky a na sociální sítě na základě toho napsala, že teď už ví, že kdyby tehdy nešla studovat umění, vybrala by si právě cukrařinu.

Foto: Profimedia.cz

Evu Burešovou by bavilo být cukrářkouFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám