Hlavní obsah

Nevěsty po padesátce. Rekord drží Molavcová, která do toho praštila v 73 letech

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pravda, doby, kdy dívky, které ještě po dvacátých narozeninách nebyly vdané, budily rozpaky, jsou dávno pryč. Třicetileté nevěsty jsou dnes standard a ani ty kolem čtyřicítky nikoho ze židle nezvedají. Ale jsou i dámy, které nad institutem manželství nezlomily hůl ani v mnohem vyšším věku. Rekordmankou je pravděpodobně nyní čerstvě vdaná paní Jitka Molavcová, která svému partnerovi řekla „ano“ v 73 letech.

Článek

Se svatbami je to dnes tak nějak padesát na padesát. Protože už dávno není ostuda žít takzvaně na psí knížku, dost lidí se do chomoutu nežene. Pořád jsou ale ti, kteří na institut manželství nedají dopustit a „ano“ svému protějšku řeknou. Byť jim to někdy trvá mnoho let nebo nejde o jejich první manželství. Které slavné dámy se vdávaly ve věku zralých žen?

Jitka Molavcová – nevěsta v 73 letech

Foto: Profimedia.cz

Jitka Molavcová si svého letitého partnera, herce Alfreda Strejčka, vzala minulou sobotuFoto: Profimedia.cz

Herečka, muzikantka, komička a hlavně jedna z letitých hlavních tváří divadla Semafor Jitka Molavcová prožila třicet let po boku herce Jana Petráně. Po rozchodu s ním se jejím druhým životním partnerem stal herec Alfred Strejček. Žili spolu dlouhé roky, byli si vždy vzájemnou oporou, a to i v těžkých chvílích. Třeba, když ho v roce 2017 upoutala náhlá nemoc (GBS) na invalidní vozík (to všechno se dozvíte z dokumentu Klaunka, který měl letos v televizi premiéru).

Ve své knize Hrejme dále… aneb Jak jsme přežili osobní katastrofu, kterou napsal Strejček s architektem Davidem Vávrou, doslova píše, že mu Jitka Molavcová dvakrát zachránila život a po jejím boku našel láskyplné zázemí plné humoru a péče. Minulou sobotu si tihle dva řekli své „ano“. A co na tom, že Jitce Molavcové je 73 a Strejčkovi 81!

Veronika Freimanová – nevěstou v 58 letech

Foto: Martin Přibyl CNC / CNC / Profimedia

Herečka si užívá spokojené manželství po boku Vladimíra BoučkaFoto: Martin Přibyl CNC / CNC / Profimedia

Oblíbená herečka, hvězda seriálu Vyprávěj, má za sebou velmi nepříjemnou zkušenost. Žila v letitém manželství s režisérem Jaroslavem Brabcem, s nímž má dvě dospělé dcery. V roce 2008 se ale ukázalo, že Brabec je biologickým otcem dcery Olgy Menzelové, a manželství byl konec.

I když to zpočátku vypadalo, že herečka už ve svém životě žádného muže nechce, láska a city nakonec zvítězily. Zamilovala se do architekta Vladimíra Boučka a toho si také v roce 2013 vzala, bylo jí tehdy 58 let. A jak sama několikrát přiznala, je šťastná a prožívá jedno z nejkrásnějších období svého života!

Barbra Streisand – nevěstou v 56 letech

Foto: Kevin Mazur/VF19/WireImage - GettyImages.com

Barbra Streisand se svým druhým manželem Jamesem BrolinemFoto: Kevin Mazur/VF19/WireImage - GettyImages.com

Dnes jednaosmdesátiletá ikonická herečka, zpěvačka a majitelka dvou Oscarů Barbra Streisand má za sebou také dvě svatby. Své první „ano“ řekla v roce 1963 herci Elliottu Gouldovi, s nímž má syna. V roce 1971 se rozvedli.

O mnoho let později jí ale do života vstoupil další herec – uhrančivý fešák James Brolin. Pro něj je Streisand již třetí manželka, on sám má z předchozích manželství tři děti. Každopádně se prý do ní zamiloval na první pohled, jí to chvíli trvalo. Koneckonců první, co mu při jejich seznámení řekla, byla kritická a uštěpačná poznámka na jeho vlasy. Nakonec z toho ale byla láska a skončila i svatbou, a to v roce 1998, když bylo herečce 56 let. Ale vypadá to, že zralý věk a zkušenosti jsou tady rozhodně ku prospěchu. Jejich manželství patří k těm nejstabilnějším v Hollywoodu (stejně jako tahle).

Zlata Adamovská – nevěstou v 54 letech

Foto: Profimedia.cz

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek letos slaví 10 let od svatbyFoto: Profimedia.cz

Do třetice všeho dobrého asi v případě herečky Zlaty Adamovské více než platí. První manželství s manažerem a hudebníkem Vadimem Petrovem zkrachovalo po čtyřech letech, druhé s novinářem, moderátorem a politikem Radkem Johnem bylo minimálně, co se délky týče, o poznání úspěšnější. Byli spolu 24 let a vzešly z něj dvě děti. Pak ale přišla podobně nepříjemná zkušenost, jakou má za sebou i Veronika Freimanová. Na Johna praskla nejen nevěra, ale i fakt, že má nemanželskou dceru, o níž neměla Adamovská ani potuchy. A pohádky by konec.

Na lásku ale nezanevřela a štěstí našla po boku hereckého kolegy Petra Štěpánka. Jiskra mezi nimi přeskočila na natáčení Ordinace v růžové zahradě a na silvestra v roce 2012 požádal herec svou kolegyni o ruku. Svatba se konala o rok později, byla tajná a vypadá to, že tenhle svazek asi jen tak nezkrachuje!

Elizabeth Taylor – nevěstou v 59 letech

Foto: Kip Rano/Liaison - GettyImages.com

Elizabeth Taylor a její poslední manžel Larry FortenskyFoto: Kip Rano/Liaison - GettyImages.com

Slavná herečka a uhrančivá kráska Elizabeth Taylor svým „ano“ nijak nešetřila, vdaná byla celkem osmkrát. Jejím prvním manželem byl Conrad „Nicky“ Hilton, člen bohaté rodiny, jíž patří síť hotelů. Rozvedli se po osmi měsících.

Následovala svatba s hercem Michaelem Wildingem, pak s producentem Mikem Toddem, s nímž měla herečka dceru. Tohle manželství neskončilo rozvodem, ale jeho tragickou smrtí při leteckém neštěstí.

Ztrátu jí pomohl zvládnout přítel zesnulého manžela Eddie Fisher, který se kvůli ní rozvedl a stal se jejím čtvrtým manželem. Pátým a šestým nebyl nikdo jiný než charismatický herec Richard Burton, kterého si Taylor vzala hned dvakrát. Sedmým byl politik John Warner.

K oltáři ale nakonec šla herečka i po osmé, v roce 1991. Když jí bylo 59 let, vzala si Larryho Fortenskyho, o 20 let mladšího stavebního dělníka. Své „ano“ mu řekla na ranči Neverland Michaela Jacksona, který celou svatbu financoval. I tohle manželství ale zkrachovalo, pár se rozvedl v roce 1996.

Načítám