Hlavní obsah

Meryl Streep obdivovala nohy zpěvačky Cher, Beyoncé za kovbojku, Katy Perry v síťovině. To nej z hudebních cen

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Foto: Profimedia.cz, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kovbojka Beyoncé se stala inovátorkou roku, Taylor Swift nejlepší popovou umělkyní a Cher si oficiálně potvrdila svůj status ikony. V Los Angeles se včera předávaly hudební ceny iHeart Radio Awards a my vám zrekapitulujeme všechno, co byste měli vědět a vidět.

Článek

Včerejší večer patřil předávání hudebních cen iHeart Radio, které je založeno na žebříčcích populárních písní a také jejich streamování a prodejích. Zatímco o některých kategoriích hlasuje odborná porota, jiné jsou čistě závislé na hlasování veřejnosti. Seznam výherců proto není nijak překvapivý.

Taylor děkovala na dálku

Největší popovou umělkyní roku byla vyhlášena Taylor Swift, která se na předávání cen objevila jen virtuálně. Za další ocenění v řadě děkovala na dálku z obrazovky a prozradila, že se její fanoušci mají na co těšit. Zpěvačka, která až do konce roku pokračuje ve svém turné The Eras Tour, vydává 19. dubna své nové studiové album s názvem The Tortured Poets Department.

Kovbojka Beyoncé se svým idolem

Kdo si pro cenu přišel osobně, byla Beyoncé, která momentálně jede na country vlně. Před pár dny vyšlo její nové album Cowboy Carter a bylo zřejmé, na jakou image zpěvačka vsadí. Cenu Inovátorka roku si přišla převzít v kožené vintage bundě s třásněmi, kterou doplnila koženými kalhotami a samozřejmě kloboukem. Celý model měla od značky Versace a na pódiu se potkala s legendárním Steviem Wonderem, který jí cenu předával. „Kdykoli se mě někdo zeptá, jestli je něco, co mohu poslouchat po zbytek svého života, jste to vy. Děkuji a bůh vám žehnej,“ pronesla na jeho adresu zpěvačka. Beyoncé připomněla, že inovace začíná snem, musí se ale na něm tvrdě pracovat, i když ta cesta může být někdy hodně hrbolatá.

Meryl Streep pochválila Cher nohy

Speciální cenu si odnesla zpěvačka Cher, jež je podle Meryl Streep jedinou ženou v americké historii, které se povedlo mít hit v každé dekádě po dobu sedmdesáti let. Oscarová herečka vzpomínala na doby, kdy neexistovaly ještě ani walkmany a ona nosila svou oblíbenou písničku I Got You Babe, od Sonnyho a Cher, jen v hlavě. O zpěvačce prohlásila, že má obrovské srdce, které dává do všeho, co dělá (momentálně patří o čtyřicet let mladšímu rapperovi Alexanderu Edwardsovi) a vysekla jí poklonu na adresu štíhlých nohou. „Vážně, jak jen to dělá?“ prohlásila Meryl a publikum propuklo v smích.

Ocenění iHeart Radio získala i zpěvačka SZA - singl Kill Bill se stal nejlepší písničkou roku, nebo Olivia Rodrigo, jejíž album Guts bylo vyhlášeno nejlepším popovým albem roku.

Móda na předávání cen: Kdo (ne)uspěl?

A jak se přítomné hvězdy na akci oblékly? V módě skvěle obstála zmiňovaná Beyoncé, která kolem sebe začíná šířit trend country holky. Svému stylu zůstala věrná i Cher, která vsadila na oblíbené kapsáče a vršek vykládaný kameny. Na červeném, respektive žlutém koberci se tulila ke svému příteli v oversized obleku. Nepřehlédnutelná byla i zpěvačka Katy Perry, která vsadila na všudypřítomnou síťovinu a kozačky, ty jen umocnily rybářský dojem. Stále stejného stylu se drží i Avril Lavigne, nadhazuje otázku, do kolika let se dá držet image teenagerky v parachute kalhotách.

Na předávání cen přišla i rozvádějící se Tori Spelling, pod jejíž fotkou se na sítích řešilo jediné: Může za její zdeformovaný pupík velký počet liposukcí? Nejhorší outfit večera si oblékla zpěvačka JoJo Siwa, chtěla vzdát hold kapele Kiss. Těžko říct, proč zrovna v tento večer a touto formou.

Načítám