Hlavní obsah

Výjimečně otevřený rozhovor Anne Hathaway. Pekelná cesta k těhotenství

Foto: Monica Schipper, Gettyimages.com

Foto: Monica Schipper, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Herečka Anne Hathaway o svém soukromí zpravidla nemluví. V nedávném rozhovoru pro Vanity Fair ale udělala výjimku a svěřila se, že v roce 2015 prošla potratem.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Věřili byste, že na začátku kariéry se o Anne Hathaway (41) psalo, že nemá žádný sex-appeal? O tom a dalších věcech se jinak na soukromí skoupá herečka rozpovídala před pár dny v rozhovoru pro americký magazín Vanity Fair. Výroky o nedostatku přitažlivosti ji prý nechávaly chladnou. „Jsem Štír, vím, jak se chovám o sobotní noci,“ smála se. V poslední době jen září a na červeném koberci předvádí velkolepé módní kreace. Svoji roli v tom hraje fakt, že si je sebou a svými názory jistější než kdy dřív. Co v rozhovoru ještě prozradila?

Anne Hathaway, paní dokonalá

Anne Hathaway brala veřejnost tak trochu jako šprtku Hollywoodu – nemá za sebou žádný skandál, je krásná, talentovaná a ve všem, na co sáhne, se jí daří. Kvůli tomu si vysloužila před více než deseti lety posměch, že je paní dokonalá. Sama o sobě ale říká, že je velmi vášnivá a intenzivní. Jakmile se pro něco nadchne, jde si za tím.

Když jí byli tři, viděla svoji matku hrát v divadle ikonickou postavu Evy Perón (Evitu) a od té doby věděla, že herectví je pro ni to pravé. Také prý chtěla být jeptiškou, ale nakonec nezasvětila svůj život víře, ale hraní. „Nic nedělám jen tak napůl. Když něco miluju, dělám to naplno,“ řekla v rozhovoru.

Problémy s otěhotněním

O svém soukromém životě příliš nemluví, ale pro Vanity Fair udělala výjimku. Poprvé se svěřila, že v roce 2015 samovolně potratila. V té době navíc hrála v divadle na Broadwayi roli pilotky, která na pódiu rodí. Jak neskutečně těžké to pro ni muselo být, si ani nejde představit. Šokovalo ji, kolik žen okolo ní si prošlo tím samým, a proto se o tom rozhodla veřejně mluvit. „Není potřeba, abychom se v tom období cítily tak izolovaně,“ řekla v rozhovoru.

O své cestě k těhotenství se zmínila krátce už v roce 2019, kdy byla těhotná se svým druhým synem. K popisku fotky s těhotenským bříškem napsala: „Všichni, kdo si procházíte peklem neplodnosti a početí, prosím vězte, že ani k jednomu z mých těhotenství nevedla jednoduchá cesta.“ S manželem Adamem Shulmanem, kterého si brala v roce 2012, vychovávají dva syny.

Nové filmy s Anne Hathaway

Anne Hathaway známe například z Deníku princezny, kde si zahrála jako sedmnáctiletá. Od té doby uplynulo více než 20 let a mezitím si vyzkoušela nejrůznější filmové žánry. Exceluje snad ve všech. Je držitelkou Oscara za roli Fantine v muzikálovém hitu Bídníci (2012), skvělá byla jako akční Cat Woman ve snímku Temný rytíř povstal (2012), vedle Meryl Streep v romantické komedii Ďábel nosí Pradu (2006) nebo v Podfukářkách (2019), kde si zahrála s Rebel Wilson.

A má dva nové filmy! The Idea of You popisuje love story mezi čtyřiadvacetiletým muzikantem (hraje ho Nicholas Galitzine) a single matkou, která ve čtyřiceti znovuobjeví sama sebe. Ústředním tématem je bořit tabu, že by žena byla po překročení určitého věku na odpis. Jde o adaptaci stejnojmenné knihy a film můžete vidět na streamovací službě Prime Video. Kromě toho také hraje po boku Jessicy Chastain v novém psychologickém thrilleru Mother’s Instinct – opět dostupném pouze na streamovacích službách.

Načítám