Hlavní obsah

Pharrell Williams zazářil jako návrhář pro značku Louis Vuitton! Podpořit ho přišel Jay-Z i Rihanna

Foto: Getty Images/ Marc Piasecki / Contributor

Foto: Getty Images/ Marc Piasecki / Contributor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pharrell Williams může být happy. Ve zpěváka a autora mnoha hitů vložila důvěru značka Louis Vuitton, která vydala letos na Valentýna zprávu, že v něm našla nového kreativního ředitele pánské divize. Teď má držitel třinácti cen Grammy po první přehlídce, v jejímž závěru mu tleskala i spousta přítomných celebrit.

Článek

Pharrellově módnímu debutu přihlížela celá řada slavných umělců. Připojili se k lidem z módní branže, aby zhlédli jeho první kolekci pro Louise Vuittona na jaro/léto 2024. Fascinující přitom je, že hitmaker nikdy design nestudoval a na prestižní místo, které získal po zesnulém návrháři Virgilu Ablohovi, ho dostal „jen“ jeho osobitý přístup k módě.

Pharrell jako hudební ikona

Jmenování Pharrella do čela pánské divize bylo pro spoustu lidí velkým překvapením. Mají ho totiž zaškatulkovaného především jako hudebníka. Je známý svými úspěšnými sólovými hity, spoluprací s dalšími umělci a také jako člen hudebního dua The Neptunes a skupiny N.E.R.D. K jeho hitům patří například píseň Happy, za kterou byl v roce 2014 nominovaný na Oscara. Jako producent (mluví se o něm jako o jednom z nejúspěšnějších), stojí za největšími hity Beyoncé, Jay-Z, Nellyho, Justina Timberlaka, Gwen Stefani nebo Britney Spears.

Odskok k módě

Hudebník byl několikrát prohlášen nejstylovějším mužem roku, a ačkoli módu nestudoval, s navrhováním už zkušenosti má. V roce 2003 spojil síly s japonskou streetwear ikonou, designérem Nigö, který je dnes kreativním ředitelem značky Kenzo. Společně pak založili úspěšnou módní značku Billionaire Boys Club. Jen o rok později pak poprvé spolupracovali právě se značkou LV, pro kterou navrhli sluneční brýle s názvem Millionaire, v roce 2008 se pak podílel na kolekci šperků, která zahrnovala i diamantové šperky.

Debutová kolekce na jaro 2024

Louis Vuitton 2024

Před dvěma dny se Pharrell Williams poprvé představil ve své roli kreativního ředitele. Pro značku Louis Vuitton navrhl pánskou kolekci, určenou na jaro/léto 2024. Velkolepá show se konala v Paříži na nejstarším dochovaném mostě ve městě, Pont Neuf, který byl potažen zlatou šachovnicí. Ta připomíná design plátna Damier, který navrhl Georges Vuitton už v roce 1988. A tento motiv do nové kolekce promítl i zpěvák/návrhář.

Šachovnicové uspořádání promíchal s různými uměleckými technikami, do kterých zahrnul i počítačovou grafiku. Pixelové kostičky spojil s barvami, charakteristickými pro maskáčové vzory (camouflage) a výsledek pojmenoval damouflage (tedy damier + camouflage). V kolekci je také jasně cítit hudebníkův styl – nechybí jeho oblíbené kousky i pro něj tak charakteristické zdobené brýle.

Foto: Getty Images/ Victor VIRGILE / Contributor

Nová kolekce odráží Pharrellovu osobnost i módní stylFoto: Getty Images/ Victor VIRGILE / Contributor

Foto: Getty Images/Victor VIRGILE / Contributor

Za použití umělého kožichu návrháři tleskali i ochránci zvířat. PETA mu adresovala pochvalný dopis, jelikož gigant LVMH, pod který spadá Louis Vuitton, jako jeden z mála nadále používá pravou kožešinu a exotické kůžeFoto: Getty Images/Victor VIRGILE / Contributor

Foto: Getty Images/ Dominique Charriau / Contributor

Hudebník a dnes už i návrhář proměnil klasickou LV šachovnici. Vlevo je ozdobená perličkami (sluneční brýle jsou celý Pharrell), napravo je jeho nová damouflageFoto: Getty Images/ Dominique Charriau / Contributor

Přišla Beyoncé i těhotná Rihanna

Prestižní front rows neboli první řady na přehlídkách bývají určeny celebritám. Pharrellova přehlídka jich nalákala víc než obvykle. Do Paříže se na skok přemístil Jay-Z s Beyoncé a zaletěla si sem i zpěvačka Rihanna, která brzy porodí svého druhého potomka. Debutovou přehlídku si nenechala ujít ani Kim Kardashian, Zendaya, modelka Naomi Campbell nebo bývalá hvězda Destiny´s Child Kelly Rowland. Přišel ho podpořit i herec Jared Leto, automobilový závodník Lewis Hamilton nebo hudebník Lenny Kravitz.

Načítám