Hlavní obsah

Poselství zamilované Pavlíny Pořízkové. Slova určená všem ženám doprovodila selfíčkem bez make-upu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zamilovaná topmodelka Pavlína Pořízková (58) se svému více než milionu sledujících na Instagramu na Nový rok svěřila se svými nejniternějšími pocity. Vyzvala všechny ženy, aby se měly rády a přijímaly se takové, jaké jsou. K nádherným slovům přidala foto své tváře bez filtru. A bez zásahů plastických chirurgů, jak ráda zdůrazňuje.

Článek

Pro topmodelku českého původu Pavlínu Pořízkovou byl loňský rok skvělý. Našla totiž lásku. Jejím vyvoleným je americký scenárista, producent a režisér Jeff Greenstein, autor seriálů Přátelé, Will a Grace, Zoufalé manželky a dalších. Ve svém novoročním instagramovém postu se však zamýšlí nad tím, zda má vůbec člověk právo cítit se šťastný ve světě, kde se děje tolik zla.

„Pro mnoho mých přátel to byl rok tragédie a smutku, ztrát a změn. Zatímco já jsem rozkvetla. Jak se vyrovnat se svým vlastním štěstím, když lidé kolem vás trpí?“ ptá se modelka. „Neustále nám říkají, abychom se s nikým nesrovnávali. Srovnávání s ostatními je zloděj radosti. Nevyhnutelně způsobí hanbu nebo vinu. Když se srovnávám s těmi, kdo jsou ‚nahoře‘, je mi stydno. Někdo tam venku je lepší než já. A když se srovnávám s těmi ‚dole‘, cítím se provinile, protože mě to staví do nadřazené pozice,“ zamýšlí se. „Pavlíno, vy se za své štěstí rozhodně ospravedlňovat nemusíte!“ podpořili ji její sledující, kteří vědí, že k její aktuální spokojenosti vedla trnitá cesta.

Mějte se ráda

Pavlína Pořízková dále přidává výzvu: „Zveřejňuji selfie s tváří bez filtru a ráda bych viděla selfie jiných žen, které dokážou přijmout svůj věk a samy sebe.“

Bývalá topmodelka a exmanželka muzikanta Rica Ocaska, s nímž má dva syny, píše, že na srovnávání s ostatními vlastně není nic špatného. Ale: „Místo, abyste se styděla, inspirujte se těmi, s nimiž se porovnáváte. Nebo pociťujte vděčnost a soucit. Šťastný nový rok vám všem. Ať je výsledkem porovnávání laskavost a štědrost!“ uzavírá Pavlína Pořízková. Nezbývá než souhlasit, nemyslíte?

Načítám