Hlavní obsah

Rekonstrukce chalupy na Vysočině: Takhle ji předělává moderátor Petr Říbal se svou ženou

Foto: archiv manželů Říbalových

Foto: archiv manželů Říbalových

Reklama

Před dvěma lety zrekonstruovali svépomocí svůj panelákový byt v Praze, nyní se pustili do renovace chalupy na Vysočině. Manželé Michaela a Petr Říbalovi se ručních prací rozhodně nebojí. Takhle prokouklo jejich víkendové bydlení.

Článek

Moderátor Evropy 2 Petr Říbal se svou manželkou, finalistkou Miss 2016 a influencerkou Míšou své kutilské dovednosti nezapřou. Po rekonstrukci svého pražského bytu na Barrandově se pustili také do chalupy na Vysočině, kam jezdila Míša od svého dětství s rodiči na víkendy a zůstalo jim to doteď. A protože tam mladí manželé tráví hodně času, rozhodli se předělat si na víkendové pobyty celé horní patro. Podívejte se, co jim zabralo nejvíc práce a kde berou inspiraci.

Proměna tmavého interiéru

Celá chalupa je postavená v klasickém starém stylu. Převládá tmavé dřevo, Míša byla ovšem hlavní iniciátorkou nápadu, že se dřevěné palubky natřou na bílo. „Chtěla jsem vnitřek trochu víc realizovat po svém, takže jsem se rozhodla horní patro celé přemalovat do světlé barvy a vše ladila do zemitých tónů. Inspiruje mě totiž skandinávský styl. Jenže natírání palubek bylo peklo. Naštěstí se sešla celá rodina a malovalo se celý víkend,“ popisuje Míša a dodává, že se vlastně měnilo úplně všechno. Naštěstí má její tatínek stavební firmu a tak jim může s kdečím pomoci.

Foto: archiv manželů Říbalových

Říbalovi všechny palubky přetřeli na bílo a prostor se rázem prosvětlilFoto: archiv manželů Říbalových

Nová podlaha i komody

Po vymalování následovala nová podlaha. Manželé Říbalovi zvolili lino s dvojitým filcem, aby vše hezky těsnilo a nebyla zima od země. V interiéru prý nesmí chybět prvek přírody, ať je to dřevo, nebo kámen. „Máme rádi i staré věci, kterým dáváme nový vzhled. Stále vyhlížím v bazarech komody, knihovny, které předěláváme, což má svoje kouzlo. Můj nejoblíbenější kout je rozhodně část u krbu. Chtěla jsem prorvat krb i k nám do paneláku, to mi ale nevyšlo,“ směje se sympatická blondýnka.

Foto: archiv manželů Říbalových

Takhle vypadá nová ložniceFoto: archiv manželů Říbalových

Podle ní však zbývá předělat ještě hodně věcí včetně dlažby v chodbě, kterou by rádi přemalovali. Také prý chybí nová světla i drobnosti v druhém pokoji pro návštěvy. Ložnice pro manžele i kuchyň s kachlovými kamny na zakázku už ale prokoukla.

Inspirace z Pinterestu

Někomu to možná přijde málo, ale manželům –⁠ tedy hlavně Míše –⁠ stačí k inspiraci aplikace Pinterest se spoustou nápadů. Tam si vytváří různé záložky a shromažďuje tak svoje tipy a nápady, jak by mělo co vypadat, včetně bydlení. Podobně si naplánovala i svatbu s Petrem.

„V aplikaci nechybí ani různé škály barev, podle kterých můžete ladit interiér, takže vám to hodně pomůže. Mám tam svoji složku dům a dle toho pak vybírám. Teď se hodně zaměřuji na české značky. Ráda je podporuji. Třeba momentálně jsem nejvíc nadšená z vypínačů z českého porcelánu od Katy Paty,“ svěřuje se Míša s tím, že má nejraději zemité barvy, jež je ale třeba občas něčím rozbít.

Rekonstrukci a tipy na bydlení manželů Říbalových můžete sledovat také na jejich instagramu i YouTube kanálu Náš život v paneláku a můžeme vám taky prozradit, že manželé si koupili pozemek v Praze a budou začínat stavět domeček, takže se máte na co těšit.

Reklama

Související témata:
Petr Říbal

Načítám