Hlavní obsah

StarDance: roztomilý minimalista Maršálek a loučení malého tygříka - Terezy Maškové

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Páté kolo soutěže StarDance skončilo vyřazením sympatické Terezy Maškové a Daniela Kecskemétiho. I když si za sambu od poroty vysloužili 23 bodů, po hlasování diváků to na postup nestačilo.

Článek

Sobotní páté kolo soutěže a díl „Letem světem“ začal opravdu „od podlahy“, tedy vystoupením slovenského folklorního souboru Partia a jejich tancem s názvem Zemplínské variace. Uvedli tím večer, který byl v mnoha směrech velmi cizokrajný a výjimečný - tančilo se například na písně v mandarínštině, korejštině nebo maďarštině. Kapela i zpěváci předvedli, že jsou schopni přijmout opravdu jakoukoliv výzvu.

Porota kritizovala, ale dávala vysoká čísla

Jestli si diváci stěžovali na to, že jsou porotci na tančící celebrity občas velmi přísní, dnes mohli být spokojeni a mnohdy i překvapeni. Richard Genzer, Tatiana Drexler i Zdeněk Chlopčík sice hlavně technickou stránku tance občas kritizovali, ale při udílení výsledné známky mnohdy překvapili i soutěžící tím, jak vysoká čísla padala. Ostatně právě ten večer došlo i na třicet bodů, tedy tři desítky!

„Někdy je ústní hodnocení přísné a pak překvapí, že výsledná známka je vysoká, což se právě tento večer několikrát stalo,“ souhlasí Zuzana Dvořáková Šťastná, tanečnice, která tvořila pár s Davidem Prachařem, kteří museli už v druhém díle soutěž opustit. Protože je ale pravidelně v publiku, požádali jsme jí o pár komentářů.

Darija Pavlovičová a Dominik Vodička v orientální pohádce

Večer otevřela Darija Pavlovičová a Dominik Vodička sambou v tureckém stylu, tedy i v patřičných kostýmech, které jako by vypadly z pohádky o krásné Šeherezádě. Jejich snažení porota velmi ocenila výslednými 26 body a komentářem, že se od vystoupení k vystoupení zlepšují a rostou. Tatiana Drexler si sice neodpustila kritiku na to, jak mladá herečka drží „chrbát“, ale jinak také nešetřila uznáním za dosažené pokroky.

„Darija se velmi zlepšuje, je stále sebevědomější a musíme o ní začít přemýšlet i jako o jednom z favoritů soutěže,“ okomentovala první soutěžící pár včerejšího večera Zuzana Dvořáková Šťastná.

Josef Maršálek a Adriana Mašková se na parketu pohádali

Cha-chu na italskou písničku skupiny Ricky a Poveri zatančil druhý pár - Josef Maršálek a Adriana Mašková. Choreografie pracovala s motivem partnerské hádky, ale známý cukrář i v této situaci vypadal jako roztomilý méďa. Porota ocenila spíš právě dojem z jeho výkonu. Co se techniky týče, ocenila Tatiana Josefův smysl pro rytmus, ale zalitovala, že má velmi pomalé nohy, což prý souvisí s váhou. Zdeněk Chlopčík oponoval, že právě vzhledem k váze byly nohy docela rychlé, a Geňa to shrnul tak, že Josef Maršálek tančí velmi minimalisticky, ale vlastně ho to baví. Pár si odnesl za svůj výkon 18 bodů.

„Bylo to asi nejzábavnější vystoupení vůbec. U Josefa nejde posuzovat tanec, ale prostě celkový dojem, a ten lidi baví,“ říká tanečnice Zuzana.

Foto: Profimedia.cz

Josef Maršálek sice podle poroty tančí „úsporně“, ale dojemně. Jak je vidět, baví to i diváky, kteří ho svými hlasy opět posunuli dálFoto: Profimedia.cz

Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková s tchajwanským valčíkem

Za zvuku tchajwanské písně, zpívané v mandarínštině, se předvedl Marek Adamczyk s Lenkou Norou Návorkovou. Velmi jim to slušelo a od poroty dostali pochvalu za to, že se také velmi zlepšují. I když jim Geňa i Zdeněk Chlopčík vyčítali, že jejich valčík moc poskakoval a nebyl patřičně plynulý. Po sečtení od poroty dostali 21 bodů.

Tereza Mašková a  Daniel Kecskeméti v zoo

Maďarština zněla při vystoupení Terezy Maškové a Daniela Kecskemétiho. Jejich samba měla spoustu energie, ale přece jen jí něco chybělo - za porotu to asi shrnula Tatiana konstatováním, že v určitých částech tance byla Tereza nádherná, ale v dalších jim to drhlo. Zdeněk Chlopčík doplnil, že Tereza měla být tygřice, ale byla jen mazlivý tygřík. I po této kritice dostal pár 23 bodů.

Eva Adamczyková a Jakub Mazůch s konfetami

Svítivé kostýmy, ale i do všech stran čišící energii přinesla na parket Eva Adamczyková a Jakub Mazůch. Tančili cha-chu na jeden z hitů korejského zpěváka PSY. Kromě zajímavé choreografie, při které Evě z opasku pršely konfety a Jakub svlékl kalhoty, ocenila porota i rychlé nohy tanečnice. Od poroty dostali tři devítky, tedy 27 bodů.

„Eva patří jistě mezi favority a jistě se s partnerem dostanou vysoko,“ hodnotí Zuzana Dvořáková Šťastná.

Iva Kubelková a Martin Prágr u sporáku vyvařili třikrát 10!

Ačkoli vystoupení Ivy Kubelkové a Martina Prágra začalo v zástěře u sporáku, proměnilo se během chvíle v hit celého večera. Iva se ve vteřině změnila z hospodyňky v sexy tanečnici samby a nejen porotu zcela uchválila dokonalým výkonem. Zdeněk Chlopčík jí řekl, že pokud vaří tak skvěle, jako tančí sambu, chtěl by to jídlo ochutnat. Porota výkon ocenila třemi desítkami - ty padly poprvé v letošní soutěži a ocenili to nejen ostatní soutěžící, ale i diváci, mezi kterými si kamery našly i manžela a obě dcery Ivy Kubelkové.

„Tak tohle bylo skvělé celé - choreografie, provedení, a výraz Ivy, prostě bylo jasné, že padne nejvyšší ohodnocení. I když si ho zasloužili zcela jistě, bude těžké to udržet - a ještě je před nimi spousta soutěžních večerů a tanců,“ říká Zuzana.

Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková v Indii

Posledním soutěžním párem večera byl Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková. Jejich valčík doprovázela opravdu exotická indická píseň, které pár přizpůsobil kostýmy i choreografii. Tu ocenila i porota - i když prý právě její složitost byla důvodem, proč páru občas chyběl patřičný rytmus. Podle Zdeňka Chlopčíka se k valčíku nehodila ani zvedačka, kterou pár tanec obohatil a kterou už od něj diváci berou jako jejich „značku“. Porota i přes kritiku dala páru 24 bodů.

Jsem šťastná, řekla na rozloučenou Tereza Mašková

Po sečtení hlasů poroty a těch, kteří poslali diváci formou SMS, vypadla ze soutěže Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti. Zpěvačka při závěrečné řeči řekla, že je i přes vyřazení šťastná a že si ten poslední tanec opravdu užila. Kdo soutěž opustí příště?

„Nikdo už si netroufne dopředu odhadnout, kdo soutěž opustí. Je to do poslední chvíle překvapení opravdu pro všechny, protože lidé hlasují celý týden. Jistě, existují favorité, ale po vyřazení Richarda Krajča, který mezi ně patřil, už si není nikdo jistý,“ uzavírá Zuzana Dvořáková Šťastná.

Načítám