Hlavní obsah

Všechny tváře Richarda Genzera, který dnes slaví 55

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Král neskutečných grimas, muž s obrovským smyslem pro humor, chlap, co si umí dělat legraci sám ze sebe, tak trochu věčné dítě. Přitom dnes Richard Genzer slaví půlkulatiny, je mu rovných 55 let. A tohle jsou všechny jeho tváře.

Článek

Pro jedny je zástupcem jednoduchého humoru pro masy, pro jiné komik, který je nikdy nezklame. Jeho humor jede zpravidla na první signální, ale na druhou stranu, nebojí se jít za hranu a díky tomu může člověk zcela vypustit a od srdce se zasmát. A to je to, co můžete od Richarda Genzera čekat, v tom vás nikdy nezklame. Oslavte s ním jeho dnešní 55. narozeniny a připomeňte si, čím vším dokáže být.

Dva v jednom

Když se řekne Richard Genzer, okamžitě se většině vybaví i Michal Suchánek (56). „Suchoš a Geňa“ jsou součástí českého showbyznysu už dlouhé předlouhé roky. Potkali se na konzervatoři (Genzer ovšem nestudoval herectví), stali se z nich přátelé, kteří kamarádství a společný smysl pro humor dokázali přetavit i v pracovní vztah.

Nemyslete si ale, že by si tenhle vztah nikdy neprošel krizemi. Naopak, tihle dva jich mají za sebou možná víc než leckterá letitá manželství. Většinou to prý skřípalo kvůli Genzerově tak trochu bohémské nátuře a občasné nespolehlivosti. To Suchánek, který si potrpí na dodržování slibů, jednání narovinu a hlavně na spolehlivost, těžce snášel. Ale i když to mezi nimi někdy drhlo, vždy dokázali své neshody urovnat.

Foto: Profimedia.cz

Suchánek a Genzer tvoří nerozlučnou dvojici už dlouhé rokyFoto: Profimedia.cz

Neunavitelný komik

Se Suchánkem má za sebou Genzer hned několik zábavních televizních show či pořadů, nejspíš vám něco řekne Tele Tele, Mr. GS nebo Kalendář Míši a Ríši. Poslední roky excelují především v televizní improvizační show Partička, kterou si veřejnost doslova zamilovala. Genzer a Suchánek jsou stálicemi pořadu, kromě nich byl součástí herecké skupiny i například Ondřej Sokol (50), Igor Chmela (50) nebo Michal Novotný (42).

Genzer se rozhodně nebojí udělat si legraci sám ze sebe, dokazuje to v podstatě pokaždé, když se někde objeví. Pamatujete například na rok 2011, kdy slíbil, že pokud facebooková stránka Partičky získá 100 tisíc fanoušků, zatančí na veřejnosti spoře oděný? Slib splnil a tančil jen v tangách v centru Prahy!

Foto: Profimedia.cz

V pořadu Partička Genzer předvádí neuvěřitelné improvizační výkonyFoto: Profimedia.cz

Skippy i machr

Richard Genzer má na svém kontě také několik filmových a seriálových rolí. Některé jsou postaveny na jeho humoru a osobnosti, větší příležitost ukázat se i v jiném světle dostal například ve snímku Sněženky a machři po 25 letech (2008), jako hudebník ve filmu Revival (2013) Alice Nellis (50) či ve Vybíjené (2015) natočené podle knihy Michala Viewegha (59), kde hrál postavu Skippiho.

Foto: Profimedia.cz

Genzer si zahrál například ve filmu VybíjenáFoto: Profimedia.cz

Tanečník se v něm nezapře

Otec z něj chtěl mít fotbalistu, Genzer se ovšem v mládí rozhodl pro umění. Na již zmíněné konzervatoři studoval lidový tanec ( v rozhovorech často tvrdí, že tenhle obor si vybral, protože se v něm pohybuje hodně žen), pak působil v tehdy velmi slavné taneční skupině UNO. Díky té se dostal i do několika muzikálů, nejúspěšnějšími byly Krysař, West Side Story a Dracula.

Své zkušenosti a vlastně i vzdělání pak zúročil i o mnoho let později, kdy se v roce 2018 jako soutěžící účastnil televizní taneční soutěže StarDance. Původně v ní vůbec být neměl, ale těsně před začátkem nahradil Václava Koptu (56), který se zranil. Partnerkou mu byla Jana Zelenková (36), s níž bohužel v pátém kole vypadl.

Foto: Profimedia.cz

Richard Genzer vystudoval lidový tanec, ve StarDance to náležitě využilFoto: Profimedia.cz

Ze soutěžícího porotcem

Tanec Genzer miluje od mládí a i StarDance mu přirostla k srdci. Proto velmi rád souhlasil s nabídkou posunout se z pozice soutěžícího do role porotce, letos hodnotí výkony tanečníků už podruhé. I když samozřejmě tanci rozumí, na vyloženého odborníka si nehraje (to přenechává dalším porotcům), i tady sází spíš na humor, vtípky a hlavně čerpá z toho, že se do kůže soutěžících dokáže opravdu vcítit.

Foto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Ve StarDance se Genzerovi zalíbilo, nyní je v roli porotceFoto: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Manžel, otec, milenec

Byla to velká láska, která vyvrcholila v roce 2000 přímo před televizními diváky. Genzer tehdy v pořadu Hogo Fogo požádal svou přítelkyni Lindu Finkovou (53) o ruku, ale netušil, že štáb rovnou nachystal celou svatbu. A tak se vzali a žili řadu let spokojeným manželským životem. Mají spolu dceru Viktorii (22) a syna Matyáše (13).

V roce 2012 byl ale téhle lásky konec, Genzer Finkovou opustil kvůli o devět let mladší speciální pedagožce Markétě Jiránkové. Dřív, než se stačil rozvést, požádal Genzer Jiránkovou o ruku. Nakonec ale nebyl ani rozvod, ani svatba a s Jiránkovou se v roce 2018 rozešli.

Po Markétě Jiránkové přišla Pavla Kalinová, do které byl Genzer blázen. Letos na jaře ho ale opustila i ona. Geňa veřejně přiznal, že ji miluje. Dobrá zpráva je, že o Vánocích už komik smutnit nebude. Pavla se k němu vrátila a vše nasvědčuje tomu, že i jeho rozvod s Finkovou má konečně pevnější obrysy a brzy k němu skutečně dojde.

Foto: Profimedia.cz

Genzer s Lindou Finkovou, s níž se před lety rozešel, a s jejich dcerouFoto: Profimedia.cz

Suchánek a Genzer se dali dohromady na škole. A co další Slavní spolužáci: Od koho si koupila trávu Cameron Diaz?

Reklama

Načítám