Hlavní obsah

StarDance: Nečekaný konec favorita! Porota byla vlídnější, ale nejvíc to zase schytal Marek Adamczyk

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtý večer taneční soutěže StarDance se nesl ve znamení rytmického quickstepu, energického paso doble a elegantního slowfoxu. A také smířlivějšího hodnocení poroty, která se po minulém, ne zrovna přívětivém a hlavně z pohledu diváků dost nevyváženém hodnocení, zřejmě chytla za nos.

Článek

Po minulém kole byli totiž někteří diváci oblíbené taneční soutěže naštvaní a na sociálních sítích se to jen hemžilo nesmlouvavými komentáři. A není divu. Protože sepsout skvělou Ivanu Chýlkovou, která do tance vložila evidentně úplně vše, že ve svých šedesáti letech (přestože na ně ani náhodou nevypadá) musí do tance dávat mnohem, mnohem víc energie, protože takhle to není ono, to se panu Chlopčíkovi opravdu moc nepovedlo. Doufejme, že se distingované Ivaně, která jeho kritiku nesla s obrovskou noblesou, alespoň v zákulisí omluvil.

I herec Marek Adamczyk byl z hodnocení poroty ve třetím soutěžním večeru značně rozhozený, podle pozdějších slov v médiích a na sociálních sítích chtěl v soutěži dokonce skončit. Naštěstí to k radosti mnoha diváků – a především divaček – neudělal. I když ani tentokrát asi nebyl z hodnocení svého výkonu dvakrát nadšený.

Poznámku si v medailonku neodpustila ani minule nepříliš pochválená Iva Kubelková, když poznamenala: „Přišel mi účet za energie od Chlopčíka…“ O to víc byli všichni zvědaví, jak se s tím porota popasuje tentokrát.

Tak trochu jako po výprasku

A upřímně, hned po prvním tanci, který skvěle vyšvihla v působivé fialové róbě právě moderátorka Iva Kubelková s Martinem Prágrem, bylo zřejmé, že se hodnocení tento večer ponese ve zcela jiném duchu. Porotci působili jako děti, které dostaly od maminky pořádně vynadáno, a teď se snaží být už konečně hodné.

„Mně se to moc líbilo, já jsem nadšený,“ zněla první slova Richarda Genzera na Ivin quickstep. I Zdeněk Chlopčík byl nezvykle spokojený. „Krásný lehounký tanec, moc, moc pěkné,“ dodal. O energii už raději ani slovo.

Také Darija Pavlovičová si s Dominikem Vodičkou za stejný tanec vysloužili krásné známky. Herečka z toho byla zjevně v rozpacích a dojatá, protože v předchozích kolech dostávala spíš pořádný „pucunk“, třebaže má zjevně pro tanec vlohy a působí elegantně a ladně.

Jediná desítka pro Evu

Většina večera se tak nesla v poklidném duchu, znovu zaujal kajakář Vavřinec Hradilek, který svou partnerku Kateřinu Bartuněk Hrstkovou i při energickém a nezvykle rockově pojatém paso doble znovu nadnášel jako pírko.

Stejný tanec pojala dvojice Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková o dost tradičněji, ale ani jejich vystoupení nechybělo napětí ani energie. Když si ovšem Marek vyslechl, že byl celou dobu v záklonu a do vystrčeného zadku by se mu okamžitě trefil býk, zachmuřil se. Známky ale nakonec nedostali špatné.

Jediné desítky večera se dočkala horká favoritka na vítězství snowboardistka Eva Adamczyková za svůj slowfox s Jakubem Mazůchem. Sice si od Zdeňka Chlopčíka vyslechli, že mají příště méně hrát a víc tančit, nicméně jejich scénka založená na manželském dialogu ohledně domácích prací pobavila. A Eva byla znovu báječná.

Jak daleko dojde Maršálek?

„Dokonalost je líbivá, ale nudí,“ připomněl Marek Eben názor slavného cukráře Josefa Maršálka nejen na dorty, ale i na tanec. Sympatický, usměvavý vousáč se po boku Adriany Maškové zatím soutěží prokýval medvědí chůzí, až se zdá, že dokud bude nosit fantastické zákusky nejen spolusoutěžícím, ale i porotě, tak se bude i nadále dozvídat, že má na tanec talent, a když bude víc trénovat, bude skvělý…

Se soutěží se tak musel po čtvrtém večeru rozloučit zjevně zaskočený Richard Krajčo, kterého přišla podpořit na trénink i do hlediště manželka Karin s dětmi a sázkaři mu předvídali i postup do finále. Ale on i jeho partnerka Dominika Rošková to brali statečně, zpěvák se rozloučil s úsměvem i dojetím. Tak se nechme překvapit, v jakém duchu se ponese další, již pátý soutěžní večer příští sobotu. Vyhrají dorty, nebo tanec?

Načítám