Hlavní obsah

Slavné dámy, kterým chybí táta: Tereza Mašková mu napsala píseň, Radka Třeštíková se vypsala v knize

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Být slavný neznamená, že se vám problémy a trápení vyhýbají. Možná mají známé osobnosti dokonalý Instagram, odkud se na své sledující usmívají a dělají jim hezčí den, ale když je opustí blízký člověk, bolí je to stejně jako všechny ostatní. Kim Kardashian se nedávno podělila o vzpomínku na svého otce, který zemřel před dvaceti lety a stále jí chybí.

Článek

Vyrovnat se se ztrátou rodiče je většinou těžké a je jedno, kolik vám je let. Bolí to. Zvlášť když jste si byli blízcí, máte na něj spoustu krásných vzpomínek, byli jste zvyklí dělit se o radosti i bolesti a vždy tu byl pro vás a kryl vám záda. Před pár týdny sdílela fotku s tatínkem Kim Kardashian. Zemřel, když jí bylo 22 let, a stále to bolí. A není sama. Které slavné dámy se podělily o bolestnou vzpomínku?

Kim Kardashian

22. února by slavil narozeniny Robert Kardashian, muž, který se proslavil jako otec Roba, Kim, Khloé a Kourtney Kardashianových. Podnikatel a právník, jenž obhajoval z dvojnásobné vraždy obviněného bývalého hráče amerického fotbalu O. J. Simpsona.

Letos v září to bude dvacet let od chvíle, kdy Robert Kardashian podlehl rakovině jícnu. Jeho dcera Kim v den jeho narozenin sdílela fotky a videa z dětství a připsala, že i když už je skoro polovinu života bez něj, nikdy na nejlepšího tátu na světě nezapomene.

Radka Třeštíková

Populární spisovatelka patří k osobnostem, které buď milujete, nebo nesnášíte. Je otevřená, pro někoho až příliš upřímná, na někoho se až moc odhaluje apod. Ale také umí popsat emoce a nahlédnout do duše, v jejím případně do duší literárních postav. A knihy používá i jako způsob, jak se vypsat ze svého trápení.

Před necelými deseti lety přišla Radka Třeštíková o tatínka, který zemřel tři měsíce po vyslechnutí diagnózy rakoviny. Pro ni byla terapií jak smuteční řeč, tak i kniha To prší moře, ve které své emoce přetavila do fiktivních postav. S maminkou má vztah komplikovanější a náznaky vztahu k oběma rodičům lze najít i v její knize Veselí.

Foto: Profimedia.cz

Umí vzbudit emoce a umí o emocích mluvit i psát.Foto: Profimedia.cz

Tereza Černochová

Byl výraznou osobností české populární hudby, dodnes lze v rádiu slyšet jeho písně a mnozí si pamatují humorné scénky z televizních pořadů, u kterých si smíchy potrápili bránici. Vedle fanoušků na něj stále vzpomíná jeho rodina a dcera Tereza čas od času sdílí fotku s ním. A nedávno na Instagramu napsala, že příští rok by Karel Černoch slavil osmdesátiny a ona pro něj něco chystá.

Barbara Nesvadbová

Spisovatelka, novinářka a filantropka říká, že jestli jí nějaký den převrátil život vzhůru nohama, tak ten, kdy se jí narodila dcera Bibiana, a ten, kdy jí zemřel otec. Josef Nesvadba byl uznávaný psychiatr a jeho manželka Libuše také, takže Barbara vyrůstala v rodině dvou odborníků na duševní zdraví. Šlo dle jejích slov o volnomyšlenkářské prostředí a ji pak při setkání s realitou například překvapilo, že si lidé lžou (tohle jsou naše nejčastější lži).

Když její tatínek zemřel, odstěhovala se s dcerou a maminkou na venkov, což jim prý zachránilo život. Musela se o tátovi naučit mluvit, i když to bolelo, dnes prý mluví s ním.

Jennifer Aniston

Proslavila ji Rachel ze seriálu Přátelé, jejím otcem je John Aniston alias Kiriakis ze seriálu Tak jde čas. Zemřel 11. listopadu minulý rok a jeho dcera Jennifer bolestnou ztrátu sdílela na svém instagramovém účtu. Jejich vztah prošel vývojem a měli období, kdy si blízcí nebyli (nemohla pochopit, jak mohl ji a její matku opustit kvůli jiné ženě), nakonec k sobě ale našli cestu. Prý je sblížila i koronavirová pandemie, kdy byli neustále v kontaktu.

Na své rodiče zavzpomínala herečka i v den svých narozenin, kdy vyjádřila vděčnost, že se díky nim narodila a cítila milovaná.

Tereza Mašková

S tragickou smrtí svého otce se musela vyrovnat i zpěvačka Tereza Mašková, vítězka pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar (2018). Zemřel během autonehody, když jí bylo necelých pět let. V pořadu 13. komnata se svěřila, že si pamatuje moment, kdy se její maminka o tragédii dozvěděla. V té době jí bylo 27 let a snažila se být pro své dvě dcery silná, nechtěla před nimi plakat.

Zpěvačka, pro kterou je typická růžová barva vlasů a zastřený hlas, věnovala bolestné vzpomínce na otce i písničku Scházíš.

Reklama

Načítám