Hlavní obsah

To nejlepší ze Zlatých glóbů: Šaty Jennifer Lopez nám vyrazily dech, Margot Robbie byla za Barbie

Foto: Amy Sussman, Gettyimages.com

Foto: Amy Sussman, Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlaté glóby našly své majitele. Před několika hodinami se rozdávaly filmové ceny, které jsou jakousi předzvěstí Oscarů. Kromě jmen vítězů samozřejmě přišla na přetřes i móda. Kdo se letos na červený koberec nejlépe oblékl?

Článek

V Hollywoodu se konal 81. ročník Zlatých glóbů, který provázely obrovské zákulisní změny. Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA), která o vítězích jednotlivých kategorií rozhodovala dříve, byla po vlně kritiky odvolána a novým hlasovacím orgánem se stala skupina tří stovek novinářů z více než sedmdesáti zemí světa. A ti rozhodli o tom, že filmový duel roku 2023, Barbie versus Oppenheimer, skončil výsledkem 2:5.

Oppenheimer skóroval

Dva komerčně nejsilnější filmy roku 2023 měly premiéru ve stejný den a oba přilákaly tolik diváků, že se začalo mluvit o fenoménu Barbenheimer. Nejvíce nominací na Zlatý glóbus ukořistila Barbie, z původních devíti cen ale nakonec získala jen dvě, za největší kinohit a píseň What Was I Made For od Billie Eilish. Oppenheimer si vedl lépe – proměnil pět z osmi nominací. Životopisný film o fyzikovi, který vyvinul atomovou bombu, byl titulován nejlepším dramatem roku a získal cenu za nejlepší režii (první pro populárního Christophera Nolana), hudbu a také herecké výkony. Sošku si odnesl jak Cillian Murphy za hlavní roli fyzika, tak i Robert Downey Jr., který mu sekundoval ve vedlejší roli.

V dalších kategoriích bodoval snímek Chudáčcci, který přihrál druhý glóbus herečce Emmě Stone, a Anatomie pádu, která se stala nejlepším cizojazyčným filmem.

To nejlepší z červeného koberce

Stejně jako každé předávání cen jsou i Zlaté glóby spojovány s módou. V diskuzi o nejlepší šaty večera se nejčastěji objevuje jméno herečky Margot Robbie, která přišla jako hvězda filmu Barbie oblečená tematicky. Její šaty značky Giorgio Armani Privé byly navrženy podle panenky Barbie Superstar z roku 1977. V nejpopulárnější barvě loňského roku ale nedorazila sama. Na růžovou, ačkoli výrazně světlejší odstín, vsadila i zpěvačka Jennifer Lopez, která nás svými šaty značky Nicole + Felicia s obrovskými květinovými rukávy doslova uchvátila. Nádherně vypadaly i herečky Natalie Portman, Julianne Moore, Reese Witherspoon, Gillian Anderson nebo Meryl Streep, která slavnostní róbu pojala po svém.

Skvostné modely dam i mužů si prohlédněte v naší fotogalerii!

Načítám