Hlavní obsah

Hilary Swank porodila ve 48 dvojčata, Brigitte Nielsen rodila v 54: Slavné matky ve vyšším věku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelka dvou Oscarů Hilary Swank přivedla na svět dvojčátka - chlapečka a holčičku. A svým štěstím se pochlubila i fanouškům na sociálních sítích. Herečka vypadá báječně, je šťastná, ale samozřejmě čelí i hejtům. Matkou se totiž stala ve 48 letech.

Článek

Podle mnoha odborníků je těhotenství (obzvlášť první) v pozdějším věku hazard, koneckonců za geriatrickou matku je považována každá žena, jež otěhotní po pětatřicítce. A co teprve ty, které otěhotní ještě o deset a více let později? Z lékařského hlediska to ideální není a své si o tom myslí i část společnosti a neváhá se o názory podělit. Na druhou stranu, je nespočet matek, které dokazují, že příroda je všemocná a i v pozdějším věku si lze mateřství užít. Jen se podívejte na tyhle slavné maminky!

Hilary Swank (48)

Z úžasné herečky a držitelky dvou Oscarů (za film Kluci nepláčou a Million Dollar Baby) se stala rovnou dvojnásobná maminka - na svět přivedla dvojčátka. A už se s nimi pochlubila i svým fanouškům, na Instagramu sdílela velmi decentní, něžnou a romantickou fotku, kde stojí zády ke kameře, v náručí drží obě miminka, kterým jsou ale vidět jen malé hlavičky, a sleduje západ slunce. „Nebylo to snadné. Ale chapec a holčička za to stáli! Štastné Velikonoce, postuji vám z čirého ráje,“ napsala herečka ke snímku. Ještě jako těhotná Hilary Swank na Zlatých glóbech mluvila o tom, jak je nesmírně šťastná. Vždy prý milovala svoje ženství, ale nyní je doslova u vytržení z toho, co všechno ženské tělo dokáže.

Vendula Pizingerová (51)

Vendula Pizingerová (dříve Svobodová) neměla vůbec lehký život. Se skladatelem Karlem Svobodou (†68) měla dceru Klárku, která ve čtyřech letech podlehla leukemii. Před sedmnácti lety se pak Vendula stala maminkou podruhé, když se jí narodil syn Jakub. Bohužel následovala další tragédie: v roce 2007 si Karel Svoboda vzal život. Ona je ale bojovnice a dokazuje, že věk je opravdu jen číslo a na lásku ani děti není snad nikdy pozdě. V roce 2015 si vzala o 16 let mladšího Josefa Pizingera a šokovala i poté, co ve svých 48 letech oznámila, že je těhotná. Nyní má doma kromě velkého Josefa i malého dvouletého Josífka a užívá si rodinné štěstí.

Foto: Profimedia.cz

Vendule Pizingerové bylo 48, když porodila.Foto: Profimedia.cz

Janet Jackson (56)

Zatímco její bratr, král popu Michael Jackson, v padesáti letech zemřel, Janet Jackson v tomto věku vstoupila do zcela jiné životní etapy: přivedla na svět chlapečka Eissu. Jeho otcem je o osm let mladší arabský multimilionář Wissam Al Mana. Zpěvačka do něj byla bláznivě zamilovaná, vzala si ho v roce 2012, a dokonce kvůli němu konvertovala k islámské víře. Nicméně manželství krachlo už pár měsíců po porodu syna a na jeho výchovu zůstala sama. V několika rozhovorech pak přiznala, že starat se o dítě sama a v tomto věku není snadné, ale rozhodně je to báječné a nikdy by neměnila.

Foto: Profimedia.cz

Tohle byl první snímek, jímž se zpěvačka pochlubila synkem.Foto: Profimedia.cz

Brigitte Nielsen (59)

Znáte ji určitě jako Rudou Sonju, která se ve stejnojmenném fantasy snímku po boku bojovníka v podání Arnolda Schwarzeneggera mstí zlé královně za smrt rodičů. Odvahy na rozdávání má ale herečka a modelka i v soukromém životě. Brigitte Nielsen je popáté vdaná (dva roky byl jejím mužem herec Sylvester Stallone), z předešlých manželství má čtyři dospělé děti, ale v 54 letech si pořídila ještě dalšího potomka – holčičku Fridu. Herečka se nijak netajila, že se s manželem, barmanem Mattiou Dessim (44), o dítě snažili přes jedenáct let a podstoupili několik cyklů umělého oplodnění. I tak se ale jedná o malý zázrak přírody.

Foto: Profimedia.cz

Herečka si krátce poté, co potkala svého současného manžela, nechala na klinice zamrazit vajíčka.Foto: Profimedia.cz

Halle Berry (56)

Co se týče kariéry, nemá si herečka asi na co stěžovat. V lásce se ale bývalé Bond girl příliš nedaří. Má za sebou tři zkrachovalá manželství a k tomu jeden nepovedený vztah s modelem Gabrielem Aubrym (46), s nímž má dceru Nahlu (15). Už tu měla v poněkud pozdějším věku – v 41 letech. A těhotenství po čtyřicítce si zopakovala ještě jednou. S posledním exmanželem, hercem Olivierem Martinezem (57), má Halle Berry devítiletého chlapečka Macea, kterého přivedla na svět ve svých 47 letech.

Foto: Profimedia.cz

Herečka se nechala slyšet, že stát se matkou až po čtyřicítce pro ni byla jednoznačně dobrá volba. Ve dvaceti nebyla na mateřství ani zdaleka připravená.Foto: Profimedia.cz

Adriana Sklenaříková (51)

Krásná slovenská topmodelka se do zakládání rodiny nijak nehrnula, dlouho těhotenství odkládala, údajně kvůli kariéře. Její první čtrnáctileté manželství s francouzským fotbalistou Christianem Karembeuem bylo bezdětné, a když se v roce 2014 kráska vdala podruhé za byznysmena Arama Ohaniana (54), příroda si postavila hlavu. Adriana Sklenaříková sice několikrát otěhotněla, ale vždy potratila. Nakonec se ale zadařilo a ve 46 letech přivedla na svět dnes čtyřletou holčičku Ninu.

Foto: Profimedia.cz

Krásná modelka s rodičovstvím opravdu nespěchala.Foto: Profimedia.cz

Bára Basiková (60)

Známá zpěvačka svého třetího potomka, syna Theodora (14), porodila, když jí bylo 45 let a ani ona se tehdy nevyhnula negativním reakcím. Mnozí jí vyčítali, že je nezodpovědná. Bára Basiková už měla z prvního manželství s Petrem Basikou dvě dospělé dcery – dvojčata Annu a Marii (31), další dítě ale chtěla prý vždy. Nakonec se jí podařilo otěhotnět přirozenou cestou s třetím (a dnes již také bývalým) mužem Petrem Polákem (44).

Foto: Profimedia.cz

Theodor má prý po mamince talent na muziku.Foto: Profimedia.cz

Bez ohledu na věk, čekat miminko je velká událost. Vtipné i dojemné: Jak celebrity oznamují těhotenství?

Načítám