Hlavní obsah

Kojení připravilo Editu o prsa. Chtěla velké implantáty, ale lékař jí doporučil přirozenost

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edita měla vždy malá ňadra a po kojení se ještě víc zmenšila. Její frustrace z plochého hrudníku byla tak velká, že se nakonec rozhodla pro zvětšení prsou pomocí implantátů. Lékař jí však doporučil menší velikost. Jak to dopadlo?

Článek

Plnější dekolt? To byl pro třicetiletou Editu – stejně jako pro mnoho dalších žen – dlouhá léta pouhý nesplněný sen. Po téměř tříletém kojení syna, kdy jí z již tak malých prsou nezbylo takřka nic, se jednoho dne rozhodla, že už to takhle dál nejde a musí s tím něco udělat. Proč se odhodlala jít na augmentaci? „Už jsem se dál nechtěla trápit nepadnoucím oblečením nebo přemýšlet, jestli se s plochým hrudníkem budu někomu líbit,“ říká.

Přirozenost především

Na konzultaci na kliniku Medicom Clinic šla Edita s vlastní představou o svých nových prsou. Svěřila se do péče plastického chirurga Petra Šuka, který jí vše ochotně vysvětlil a k její drobné postavě doporučil menší, přirozenější velikost implantátů, než jakou si Edita původně přála. „Po osobní konzultaci, která se nesla v přátelské atmosféře, jsme společně vybrali ideální implantáty tak, aby byl co nejlépe splněn požadavek na přirozený výsledek. Ten po nekomplikovaném výkonu a zahojení dokonce předčil očekávání,“ zkonstatoval operatér Šuk.

Edita svému operatérovi plně důvěřovala a na zákrok se velice těšila: „Nervózní jsem vůbec nebyla. Nebála jsem se, protože jsem věděla, že výsledek bude stát rozhodně za to.“ Po probuzení z narkózy sice cítila tlak na hrudi, nicméně to podle jejích slov nebylo nic hrozného. S pomocí sestry mohla už pár hodin po operaci vstát z postele, nazítří ráno ji čekala bohatá snídaně a poté byla propuštěna domů. „Jediné, z čeho jsem měla trochu obavy, bylo, jak první dny po zákroku zvládnu sama obstarat syna. Naštěstí jsme spolu všechno bez problémů zvládli,“ svěřila se Edita, které se také vrátilo sebevědomí.

„Tvar prsou se u maminek často mění ve smyslu poklesu a ztráty objemu. Augmentace silikonovými implantáty tak pomůže vrátit původní tvar i velikost a plnost dekoltu. Výhodou této operace je možnost úpravy prsou do požadovaného tvaru a velikosti,“ vysvětluje emeritní primář kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka Petros Christodoulou.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Proměna Editě neskutečně zvedla sebevědomíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Když méně znamená více

Když se Edita po operaci poprvé uviděla v zrcadle, nemohla uvěřit, že tahle prsa jsou opravdu její. Od první chvíle se do nového dekoltu zamilovala a uznala, že měl zkušený lékař pravdu, když jí navrhl menší velikost implantátů. Musela souhlasit, že někdy méně opravdu znamená více. Výsledek předčil všechna její očekávání!

„Ten úžasný pocit ženskosti se snad ani nedá slovy popsat,“ raduje se Edita a dodává, že ačkoli se vždy snažila dělat maximum pro to, aby byla se svou postavou spokojená a cítila se ve svém těle dobře, někdy si bez zásahu odborníka pomoct zkrátka nelze. Plastická chirurgie byla v jejím případě jediné řešení, které jí mohlo vrátit sebevědomí. Zvětšení prsou její postavě dodalo na ženskosti, po které tak dlouho toužila.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Původně si Edita představovala větší prsa, ale plastický chirurg Petr Šuk jí doporučil menší implantáty, aby byl výsledek co nejpřirozenějšíFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Na řadě jsou žíly

Během návštěv kliniky si Edita uvědomila, že potřebuje pomoc ještě v jedné věci, na niž cvičení ani zdravý jídelníček nestačí. Trápí ji totiž křečové žíly a ty jsou způsobeny především dědičností. V budoucnu tedy plánuje miniinfazivní chirurgický zákrok, a proto svůj stav konzultovala s Radkou Lainkovou, která se v Medicom Clinic specializuje právě na cévní chirurgii. „Díky laserové technologii již umíme léčit varixy výrazně méně invazivně, než se tomu děje například v nemocnicích, kde se ještě postaru vytrhávají,“ vysvětluje doktorka Lainková.

Článek vznikl ve spolupráci s klinikou Medicom Clinic.

Načítám