Hlavní obsah

Limity v hubnutí: Co dokáže vyřešit jen plastický chirurg?

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Někdy ani maximum nestačí. Pravidelně cvičíte, jíte odlehčenou stravu a děláte zkrátka vše, co je třeba, ale stejně nemáte perfektní postavu... Je to možné! V jakých případech vede jediná cesta přes plastického chirurga?

Článek

Zhubnout není vlastně ani tak těžké. Stačí se jen hýbat a rozumně, respektive dietně se stravovat. Jenže pak je tady ještě otázka problematických partií – a s těmi je to někdy náročnější. Tukové tkáně anebo kožních převisů nemusí být snadné se zbavit, ani když nejíte a cvičíte, jak jen to jde. Pokud se s těmito svými „nedokonalostmi“ nesmíříte, přichází na řadu řešení z rukou plastického chirurga.

S nadváhou se musíte poprat sami

Nadváhy vás žádný zázrak nezbaví. Máte-li kila navíc, možná i dost kilo, nedoufejte, že to vyřešíte odsátím tukových buněk. Žádná forma liposukce není určená k řešení obezity ani nadváhy. Na co jsou naopak liposukční metody určené, je odstranění tukové tkáně, na kterou zdravý životní styl neplatí.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

S hubnutím vám může pomoci trenér či výživový poradce, odsátí tuku nepomůžeFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

Opravdu problematické partie

Co to znamená v praxi? Mnoha ženám se podaří solidně zhubnout a zpevnit, ale například tuk z oblasti boků odmítá zmizet. Jiné mají zase dokonale pevné břicho, skoro se jim rýsuje pověstný pekáč buchet a k tomu se pyšní super tvarovanými pažemi, ale přesto mají stále silná stehna. Aby je zeštíhlely, musely by vyhladovět na kost, protože se jich tuk v těchto místech bude držet do poslední chvíle. Podobně to může být i s dalšími partiemi: i štíhlí lidé mají nezřídka podbradek nebo je trápí tuk v jiných malých partiích. Je za tím dědičnost a tu vůlí a pílí v tomto případě nepřekonáte. A právě tady je namístě odsátí tuku.

Foto: verticalstock, Shutterstock.com

Ani když opravdu kvalitně trénujete, nemusíte získat „dokonalou“ postavu. Pokud po ní toužíte, svěřte se do rukou odborníkůFoto: verticalstock, Shutterstock.com

Vypouklé břicho „po dětech“ a kožní převisy

Mnoho žen trápí i převisy kůže na břiše, nejčastěji způsobené těhotenstvím. I když se jim podaří shodit poporodní kila, povolená kůže a vypouklé břicho mohou zůstat. I tady hrají roli vrozené vlastnosti, například pružnost kůže či vaziva. Velice častý problém je diastáza – rozestup přímého břišního svalu, který způsobuje mimo jiné i „tlusté“ břicho. Naštěstí se dá často napravit speciálním cvičením. Ovšem i tak mnoha ženám zůstane nepěkně povolená tlustá kůže plná strií – a na tu jsou cvičení i strava krátké.

Chce-li se jich žena zbavit, je jediným řešením abdominoplastika. Během operace se spraví rozestup svalů a odstraní přebytečná kůže. Podobný problém mívají lidé, kteří zhubli desítky kilogramů, cvičí a žijí zdravě – přesto jim velice často zůstanou veliké kožní převisy na různých částech těla. Vytahaná kůže není jen neestetická, ale také může bolestivě bránit pohybu a v jejích záhybech se drží infekce. I tady nepomůže nic jiného než skalpel.

Touha po krásných ňadrech

Toto je další „bolavá“ partie. Tvar, velikost i typ prsou je vrozený, zrovna tak to, jak se promění během těhotenství a kojení. Roli hrají i změny hmotnosti, působení hormonů, gravitace a třeba pružnost kůže. Posilovat lze pouze svaly, vše ostatní je mimo kontrolu diety i cvičení. Kdo tedy chce krásnější (pevnější, větší, menší...) ňadra, musí se svěřit do rukou plastického chirurga. Ani tady vůle moc zázraků nepřinese.

Jaká tělesná partie nejvíce trápí vás? Nestyďte se. Na liposukci chodí i hvězdy.

Reklama