Hlavní obsah

Prázdná a povislá prsa po kojení? Mladé mamince vrátila krásný dekolt plastická operace

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alena sice nikdy neměla nijak bujný dekolt, ale po druhém dítěti začala svůj hrudník vyloženě nesnášet. Pohled do zrcadla ji trápil víc a víc, a když se už začala zahalovat i před manželem, definitivně se rozhodla pro plastickou operaci. Toužila opět po ženských křivkách a těch se také díky šikovným chirurgům dočkala.

Článek

Měla by své tělo obdivovat a milovat. Díky němu má totiž Alena (27) dvě krásné zdravé děti. Jenže když se po kojení toho druhého podívala na svůj hrudník, pýchu a spokojenost rozhodně nepociťovala. Její poprsí, které nikdy nebylo bůhví jak bujné, ztratilo veškerý objem i tvar. Postupně se víc a víc zmenšovalo. Mladá maminka se přestala cítit žensky, její sebevědomí trpělo a už ani před manželem se nechtěla ukázat neoblečená.

Plastická operace prsou

Netoužila po gigantických prsou, koneckonců na menší velikost byla zvyklá odjakživa. Snila ale o tom, jaké by to bylo mít je opět hezká a pevná. A nakonec se odhodlala k plastické operaci. Zašla za odborníky do Medicom Clinic a kývla na augmentaci prsou.

Při cestě na kliniku ji přepadly obavy, ale veškerého strachu ji zbavil plastický chirurg a odborník na krásné dekolty Petr Pachman, když u něj byla na předoperační konzultaci. Probral s ní její představy a očekávání, popsal, jak bude procedura probíhat, jednoduše ji uklidnil. Když od něj Alena odcházela, těšila se na své nové tělo.

Pobyt na klinice i plastická operace probíhaly v naprostém klidu a pohodě. „S čímkoli jsem potřebovala, mi sestřičky s úsměvem pomohly. Cítila jsem se tam nesmírně příjemně,“ pochvaluje si Alena.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Před a po zákrokuFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Rekonvalescence po augmentaci

Hned po operaci se cítila šťastná. „Po probuzení jsem si položila ruce na hruď a pocítila blažený pocit - má vytoužená prsa,“ vzpomíná. Bez problémů proběhla nejen samotná operace, ale i následná rekonvalescence. Přibližně po týdnu ustoupily otoky a mladá žena se na svůj nový dekolt dívala s nadšením. „V plavkách se cítím skvěle a před manželem znovu žensky a přitažlivě. Být konečně sama se sebou spokojená je pocit k nezaplacení,“ neskrývá své nadšení.

Foto: Archiv MEDICOM Clinic

Prsa jsou větší a vypadají přirozeněFoto: Archiv MEDICOM Clinic

Velikost prsních implantátů

Nadšení a radost mladé maminky je samozřejmě stěžejní, ale s výsledkem operace je spokojený i plastický chirurg Petr Pachman. „U paní Aleny jsem provedl augmentaci prsou kulatými implantáty velikosti 335 ml klasickou krátkou jizvičkou v podprsních rýhách. Horní části implantátů jsou kryty velkými prsními svaly pro přirozený a stabilní výsledek. Samotná operace i pooperační rekonvalescence proběhly hladce,“ zhodnotil zákrok lékař.

Pravda je, že právě mateřství a kojení je velmi častým důvodem, proč mladé maminky vyhledávají pomoc plastických chirurgů. „Augmentace prsou pomocí implantátů je u maminek běžným operačním výkonem, jelikož prsa zůstávají po těhotenství a kojení často povislá a prázdná. Touto operací je možné dosáhnout pevného a plného dekoltu,“ potvrzuje Pavel Brychta, plastický chirurg a přednosta Kliniky popálenin a plastické chirurgie ve Fakultní nemocnici Brno. A jak je vidět, rozhodně má pravdu.

Načítám