Hlavní obsah

Zeleninové kari z jednoho hrnce

Hodnocení:
(0)
Foto: David Háva
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
45 minut
Náročnost
nízká

Skoro žádné nádobí, ale spousta chutí! Vyzkoušejte voňavé zeleninové kari, nebudete litovat.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 cuketa
  • 1 dýně hokaido
  • 4 cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce kari
  • 4 brambory
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 tobolky celého kardamomu
  • sůl
  • čerstvý koriandr
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli oloupejte, překrojte na poloviny a nakrájejte spolu s česnekem na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostky. Cuketu a dýni nakrájejte i se slupkou na kousky. I když je dýně tvrdá, tepelným zpracováním velmi rychle změkne včetně slupky.

Krok 2: Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte kari a důkladně promíchejte. Přidejte brambory, sůl, tobolky kardamomu, podlejte trochou vody a duste asi 15 minut.

Krok 3: Pak dejte do hrnce cuketu společně s dýní a dál duste, dokud není vše měkké. V případě potřeby ještě podlejte vodou. Hotový pokrm nakonec ještě podle potřeby osolte a posypte čerstvým koriandrem.

Tip: Hotový pokrm můžete ještě posypat praženými lískovými oříšky.

Ani u lilkového kari není třeba špinit víc než jeden hrnec.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek