Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Skoro žádné nádobí, ale spousta chutí! Vyzkoušejte voňavé zeleninové kari, nebudete litovat.

20 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cukety
  • 1 ks dýně
  • 4 ks cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce kari koření
  • 4 ks brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 tobolky celého kardamomu
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Cibuli oloupejte, překrojte na poloviny a nakrájejte spolu s česnekem na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostky. Cuketu a dýni nakrájejte i se slupkou na kousky. I když je dýně tvrdá, tepelným zpracováním velmi rychle změkne včetně slupky.

02.

Na oleji orestujte cibuli a česnek, přidejte kari a důkladně promíchejte. Přidejte brambory, sůl, tobolky kardamomu, podlejte trochou vody a duste asi 15 minut.

03.

Pak dejte do hrnce cuketu společně s dýní a dál duste, dokud není vše měkké. V případě potřeby ještě podlejte vodou. Hotový pokrm nakonec ještě podle potřeby osolte a posypte čerstvým koriandrem.

Tip: Hotový pokrm můžete ještě posypat praženými lískovými oříšky.

Ani u lilkového kari není třeba špinit víc než jeden hrnec.

Související témata:

Načítám