Hlavní obsah

Zelňačka s uzeným masem a zakysanou smetanou

Hodnocení:
(18)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Přehnali jste to s alkoholem? Nevadí! Bolesti hlavy i žaludku zaplaší skvělá zelňačka. Po maďarsku!

Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g uzeného masa
  • 1 l vody
  • 250 g kysaného zelí
  • 2 lžíce sádla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce mleté pálivé papriky
  • 2 maďarské klobásy
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Uzené maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno a v hlubším hrnci ji začněte na sádle opékat. Přidejte kousky klobásy, maso, nakrájené zelí a vše krátce prohřejte.

Krok 2: Zalijte vodou či vývarem, dochuťte solí, pepřem, paprikou a nechte prohřát. Po deseti minutách jen polévku zjemněte zakysanou smetanou a můžete podávat.

Kysané zelí je velmi zdravé, proto kromě zelňačky určitě vyzkoušejte i pikantní zelníky ze špaldové mouky.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama