Hlavní obsah

Žena a muž - jen přátelé?

Foto: samohoto.cz/jiunlimited

Existuje mezi ženou a mužem přátelství?Foto: samohoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Myslíte si, že „pouhé" přátelství mezi vámi a mužem nemůže existovat? Že je za tím vždy něco víc? Většina mužů říká, že takové přátelství nemůže fungovat. My věříme, že vše je možné!

Článek

Z přátelství do vztahu

Mnoho lidí čisté přátelství mezi mužem a ženou považuje za nereálné. Většinou proto, že právě oni zažili zprvu nevinné kamarádství, které se postupně změnilo ve vztah. Možná i vy jste měla dobrého kamaráda, ale časem se něco změnilo. Byla jste sama a začala jste přemýšlet, že on není jen dobrý kamarád, ale mohl by být i dobrý partner. A už byla ruka v rukávě.

Stačí aby jeden z vás dvou pomyslel na něco víc než přátelství s tím druhým a může být konec. Jestliže nevíte, na čem jste, nebojte se s ním promluvit. Pročistíte tak vzduch a ulehčíte sobě i jemu.

Jeden chce víc

Časté bývají situace, kdy vy víte, co chcete, ale muž myslí úplně na něco jiného. Myslíte si, že máte dobrého kamaráda, ale on se jen svým věrným přátelstvím snaží vás sbalit. Až konečně prozřete a zjistíte, co má v úmyslu, rázně ho odmítněte. Nemá cenu ho udržovat v omylu, protože vy nechcete ztratit spřízněnou duši - nehledáte partnera, ale kamaráda.

Možná dokonalé přátelství může vzniknout, když si s mužem rozumíte a seznámili jste se sexem na jednu noc. Padli jste si do oka, ale v posteli to byla hrůza. Skvěle si rozumíte a víte, že do postele už spolu nikdy nepůjdete. Tento vztah může mít skutečně slibnou budoucnost.

City stranou

Když chcete mít skutečného kamaráda, musíte si už na začátku sama v sobě určit pravidla. Za žádnou cenu s ním neflirtujte, ani na okamžik nepomyslete na to, že by mohl být třeba skvělý milenec nebo otec vašich dětí. To samé musíte cítit i z jeho chování. Kde ho ale vzít?

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

S kamarády nikdy neflirtujteFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Dobré přátelství, které může vydržet i na celý život, vzniká nejčastěji v dětství. Chodili jste spolu do školy nebo dokonce do školky? To je skvělé, protože jste spolu prošli značnou část života, znáte své největší trapasy, a právě to může pomoci k tomu, abyste se vyvarovali případné přitažlivosti. Nicméně i v tomto případě je dobré si předem navzájem ověřit, jak to spolu máte. Vzpomeňte, jak dopadli Dawson a Joey v Dawsonově světě - katastrofa.

Partner versus kamarád

Pojďme si ale ještě říct, jak mít kamaráda a přitom i partnera či manžela. Věřte, že to není věc snadná - pro všechny strany. Jestliže máte partnera, ale i dobrého kamaráda, nedivte se, že jeden z nich či oba mohou žárlit. Partner cítí přirozenou konkurenci, ale i váš kamarád se může cítit odstrčený. Ať chcete nebo ne, je to na vás - pokud toužíte mít oba vztahy i nadále, musíte neustále pracovat na tom, aby oba muži neměli důvod na sebe žárlit - tedy oba by od vás měli dostat to, po čem touží oni sami. Manžel či partner lásku partnerskou a milostnou a kamarád zase tu přátelskou a důvěrnou. Ale úplně nejlepší by bylo, kdyby se vám podařilo je spřátelit, ne moc...

A jak jste na tom s kamarádstvím s muži vy? Máte skvělého přítele, který vám pomůže z každé šlamastyky, nebo už jste z kamarádství s muži nadosmrti vyléčená?

Reklama

Související témata:

Načítám